Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor Sivasspor'dan tepki! - EMS Yapı Sivasspor Haberleri

        Fikret Ünsal, kulübün resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, Denizlispor ile yapılan erteleme maçında orta hakem Abdullah Yılmaz'ın bariz hatalar yaptığını ileri sürdü.

        Hakem hatalarının kendilerini korkuttuğunu belirten Ünsal, şu görüşleri ifade etti: ''Hakemler hakkında konuşmanın sadece bize değil, tüm takımlara iyilik getirmeyeceği aşikardır. Lafa 'biz hakemler hakkında konuşmak istemiyoruz ama!' diyerek başlamak yerine, Merkez Hakem Kurulu'nu ciddi biçimde uyarıyoruz. Pırıl pırıl yüze sahip hakemlerimizden biri olan Abdullah Yılmaz'ın 47. dakikadaki penaltı pozisyonunu görmemesi mümkün mü? Böylesine kritik bir maça Süper Lig tecrübesi olmayan bir genç hakemin verilmesi sizce doğru mu? Biliyoruz, sizler de bizim gibi düşünüyorsunuz, ama hataları gördükten sonra! Şimdi biz, kaybettiğimiz iki puana mı yanalım, yoksa altı sarı, bir de kırmızı kart gören futbolculara mı yanalım?

        Hakemlerimizin iyi niyetli olmaları yetmiyor, yerinde ve adil kararlar vermeleri gerekiyor. Bir hakem ne kadar iyi niyetli olursa olsun onda cesaret yoksa, misafir takıma gösterdiği kart bonkörlüğünün yarısını bile ev sahibi takıma gösteremiyorsa ağzına düdüğü alıp sahaya 'ben hakemim' diye çıkmayacak. Çıkarsa veya çıkartılırsa Denizli maçındaki gibi rezaletleri daha çok yaşarız gibi görünüyor. Çünkü lig başladığından bu yana oynadığımız 5 karşılaşma izlenirse Sivasspor'un sadece kendi hatasından veya hatalarından dolayı değil, birazcık da hakem hatalarından dolayı 5 maçta 1 puanla yetindiğini rahatlıkla görürsünüz. Hakem hataları özellikle bu maçtan sonra bizi ciddi ciddi korkutmaya başladı.''

        Bursaspor maçında da şayet yine hakem hatalarıyla karşılaşmazlarsa, Denizlispor maçında bolca gol pozisyonu bulan takımlarından mutlak galibiyet beklediklerini bildiren Ünsal, bu galibiyeti taraftarlarına ''Bayram Hediyesi'' olarak armağan etmek istediklerini sözlerine ekledi.

        -SİVAS BASINI DA HAKEME TEPKİLİ-

        Bu arada, Sivas'ta yayımlanan yerel gazeteler de maçla ilgili haberlerde hakem Abdullah Yılmaz'a tepki gösterdi.

        Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal'ın imtiyaz sahibi olduğu Anadolu gazetesi, ''Denizli'de hakem faciası'' başlığını atarak, hakem Abdullah Yılmaz'ın verdiği kararlarla Sivasspor cephesini çileden çıkarttığını belirtti.

        Yeniülke gazetesi ''3 puanımızı çaldı'', Hürdoğan Gazetesi 'Sivas hakemi geçemedi!'', Sivas Postası gazetesi ''1 puanı Sivas aldı, 2 puanı hakem çaldı'' başlıklarını atarken, Demokrat gazetesi ''Horoz ve Yiğidolar 1-1'ini yedi'', Bizim Sivas gazetesi ''1-1'lerini yenemediler'', Hakikat gazetesi ''Düğün değil, düğüm'', Sivas'ın Sesi gazetesi ''Yiğido umut verdi!'', Gazete Sivas ''Yiğido puanla tanıştı'', 4 Eylül Güneşi gazetesi ''Buna da şükür!'' başlıklarını kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ