Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi ManU turladı, Real havlu attı! - Futbol Haberleri

        Gecenin sonucu merakla beklenen karşılaşmalarından biri olan Manchester United-AC Milan maçında, İngiliz ekip Manchester United, ilk maçta deplasmanda 3-2 yendiği İtalyan rakibi AC Milan'ı Old Trafford Stadı'nda ağırladı. ''Kırmızı Şeytanlar'' olarak anılan son iki yılın finalisti Manchester United, İtalyan rakibini 4-0 yenerek, adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

        ''Kırmızı Şeytanlar'' adına gol perdesini 13. dakikada yıldız futbolcu Wayne Rooney açarken, yine aynı futbolcu ikinci yarının henüz başında, 46. dakikada attığı golle durumu 2-0 yaptı ve AC Milan'ın çeyrek final umutlarını iyice söndürdü.

        Manchester United, 60. dakikada Güney Koreli oyuncusu Ji Sung Park ile skoru 3-0'a getirirken, gol perdesini Michael Carrick 88. dakikada kaydettiği golle kapadı.

        Bu sonuçla Manchester United, Arsenal'den sonra ''Devler Ligi''de çeyrek finale yükselen ikinci İngiliz takım oldu.

        KUPA BEYİ REAL MADRİD KUPAYA VEDA ETTİ

        Gecenin bir diğer çeyrek finale yükselme mücadelesinde, Avrupa Şampiyonlar Ligi Kupası'nı 9 kezle en çok kazanan ekip olan İspanya'nın Real Madrid takımı, Fransa'nın Olympique Lyon takımını Santiago Bernabeu'da konuk etti.

        İlk maçı 1-0 kaybeden İspanyol ekip, Olympique Lyon ile 1-1 berabere kalarak, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Real Madrid bu sonuçla ''Devler Ligi''nde çeyrek finale yükselememe serisini 6 yıla çıkarmış oldu.

        Real Madrid, maçın başında Portekili yıldız oyuncusu Crsitiano Ronaldo ile 5. dakikada 1-0 öne geçti. Fransız ekipten bu gole cevap 76. dakikada Miralem Pjanic'ten geldi.

        Her iki ekipte golleri atan futbolcular takımlarının Şampiyonlar Ligi'ndeki en golcü oyuncuları durumundalar. Ligin en golcüsü olan Cristiano Ronaldo bu maçta da fileleri havalandırarak toplamda 7. golünü attı.

        Bu sonuçla Olympique Lyon tarihinde 4. kez ''Devler Ligi''nde çeyrek finale çıkmayı başardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ