Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Giderayak açıklamada bulundu - Futbol Haberleri

        "Deivid’e yapılan eleştirilere katılmıyorum. O, çok kaliteli bir oyuncu. Eğer kalırsa, mutlaka patlama yapar. Edu-Lugano ikilisi önümüzdeki sezon çok daha iyi olacak."

        FENERBAHÇE formasına 100. yılda elde edilen şampiyonluğun verdiği gururla veda eden Ümit Özat, dün Hürriyet’in konuğuydu. Sarı lacivertli forma altında geçen 6 yılı ve taraftarın sevgi seline hedef olduğu son Ankaragücü maçını asla unutamayacağını söyleyen tecrübeli futbolcu, Deivid, Lugano ve Edu’ya övgüler yağdırırken Avrupa’nın ünlü kulüplerini peşinden koşturan Tuncay’a da bir tavsiyede bulundu: "Fenerbahçe’de 1 yıl daha kal."

        Biz sorduk, Ümit yanıtladı. Ortaya keyifli bir söyleşi çıktı. İşte Ümit Özat’ın duyguları, düşünceleri ve hedefleri...

        Avrupa’ya gitmek en büyük hayallerimden biriydi. AZ Alkmaar, PSV Eindhoven, B.Leverkusen, Anderlecht, Monaco’nun yanı sıra Güney Kore ve Rusya’dan da teklif vardı. Köln’ü eski hocam Daum ve Spor Akademisi planım için seçtim.

        Kezman’a uzun boylu partner lazım

        Mateja Kezman üst düzey bir futbolcu. Karakterli, uyumlu ve kaliteli bir kişiliğe sahip. Yanına mutlaka uzun boylu bir santrfor alınmalı. Gaziantep maçının oynandığı gece gözüme uyku girmedi. Sabaha kadar düşündüm, durdum. Maçtan önce arkadaşlarıma bir konuşma yaptım. Hepsi inanılmaz etkilendi. Kezman’ın o anki halini görecektiniz. Neredeyse ’bırakın beni, sahaya gireyim’ der gibiydi.

        Deivid’e yapılan eleştirilere katılmıyorum. O, çok kaliteli bir oyuncu. Takım oyununa önem veriyor. Teknik kapasitesi yüksek. Gol noktalarını iyi biliyor. Sistem oyuncusu. Eğer kalırsa, mutlaka patlama yapar.

        Tuncay’a İngiltere’yi yakıştırıyorum. Stili ile Premier Lig’de çok etkili olur. Sprinter özelliği ile boş alanları iyi kullanır. İtalya Ligi’nde oynamak zordur. Savunmaya büyük önem veriyorlar. Bu yüzden sıkıntı yaşayabilir. Bana kalırsa 1 yıl daha Fenerbahçe’de kalmalı. Tuncay için Yunanlı bir gazetecinin sorusuna, ’Olympiakos’a gitmemeli. Çünkü Türkiye Ligi sizden daha kaliteli lig. Eğer yurt dışına çıkacaksa, Türkiye’nin üzerinde bir lige gitmeli’ dedim.

        Lugano müthiş bir oyuncu

        Aurelio artık bizden biri. Top çalıyor, çok koşuyor, kazandığı topu dikine kullanıyor. İyi bir profesyonel. Alex Türkiye’ye gelmiş en kaliteli yabancılardan birisi. Üç yıllık birlikteliğimizde hiçbir problem yaşamadım. Duygusal bir yapıya sahip. Taraftarın ona sahip çıkması gerekiyor. Onu anlamak gerek. Oynuyor, oynatıyor ve kazandırıyor.

        Diego Lugano müthiş bir oyuncu. İnanılmaz kazanma arzusu var. Kendini maçlara çok iyi hazırlıyor. Sert oynadığına katılmıyorum. İngiltere’de onun stilinde birçok oyuncu var. Orada sarı kart bile gösterilmiyor. Uzun yıllar Fenerbahçe’ye hizmet verir. Edu- Lugano ikilisi önümüzdeki sezon daha iyi olacak. Savunmanın göbeğinde özellikle uluslararası maçlarda faydalı olacaklar. İkisi de hücuma çıkmayı seviyor. Hava hakimiyetleri var.

        Galatasaraylılar 6-0’ı unutamıyor

        Galatasaray ile Ali Sami Yen’de oynadığımız maç öncesinde arkadaşlarıma, ’Oraya şampiyon olarak gidiyoruz. Şunu iyi bilin, skorlar unutulmaz. Kimse 6-0’ı unutmuyor. Sahadan kazanarak çıkmalıyız. O zaman şampiyonluğumuzun değeri bir kez daha artar’ dedim. 6 yılda 3 şampiyonluk yaşadım. Gururla gidiyorum. Derbiler unutulmaz. İki ezeli rakibimize karşı birçok maçta forma giydim. Kadıköy’de G.Saray’a puan vermedik. Beşiktaş’ı ise hiç yenemedik. Futbolda şansa pek inanmam ama, Beşiktaş’a karşı şansımızın olmadığını düşünüyorum.

        Baba G.Saray’a mı gidiyorsun?

        G.Saray maçından sonra eve girişimi asla unutmayacağım. Song ile formamızı değiştirdik. Eve gittiğimde oğlum Ali Ümit, elimdeki formayı görünce, ’Baba bu takıma mı gidiyorsun?’ dedi. Ben de espri olsun diye ’evet’ yanıtını verdim. Oğlum çok üzüldü, ’Ben F.Bahçeliyim. O takımı tutmam’ karşılığını verdi. Çok duygulanmıştım. Sabah okula gittiğinde ilk kez sarı lacivert formayı giyerek evden çıktı.

        Kalbim hep F.Bahçe için atacak

        Hayatımda çok ilginç şeyler oldu. F.Bahçe’deki ilk golümü de son golümü de A.Gücü’ne attım. Son golümün anlamı büyüktü. Her şey kendiliğinden gelişti. Ayrıldığım için taraftarın tepki verebileceğini bile düşünmüştüm. Ama çok vefalı bir taraftarımız olduğu ortaya çıktı. Bana müthiş sahip çıktılar. Dakikalarca mutluluktan ağladım. Çok güzel bir duyguydu. Kalbim hep F.Bahçe için atacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ