Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Tugay'la son kez - Futbol Haberleri

        80 ülkede canlı yayınlanacak karşılaşmada Tugay, 94 numaralı formayla sahaya çıkacak Tugay Kerimoğlu, A Milli Takım kariyerine noktayı bugün koyuyor. Türk futbolunun yetiştirdiği en yetenekli oyunculardan biri olan 36 yaşındaki emektar yıldız, A Milli Takım'ın, Brezilya ile Dortmund'ta oynayacağı özel maçta ay-yıldızlı formaya veda edecek. Ronaldinho, Kaka, Robinho, Diego gibi süper yıldızların forma giyeceği Tugay'ın milli jübilesini tam 80 ülke canlı yayınlayacak. Kaptanlık bandını takacak olan başarılı futbolcu, 94. kez A milli olmasını temsilen 94 numaralı formayla sahaya çıkacak. A milli formayı ilk kez 27 Mayıs 1990'da İzmir'de Çek Cumhuriyeti ile oynanan özel maçta giyen Tugay, 93 kez A, 10 kez Ümit, 8 kez 18 yaş altı, 13 kez 16 yaş altı, 15 kez de olimpik olmak üzere 139 kez milli takımlarda görev yaptı. Yıldız oyuncu, A Milli Takım kariyerinde, Ukrayna ve Finlandiya'ya birer gol kaydetti. Tugay'ın MİLLİ KARNESİ Türü MaçGol A Milli 93 2 Ümit Milli 10 2 18 Yaş Altı 8 1 16 Yaş Altı 13 - Olimpik Milli15 - TOPLAM 139 5

        Moraller yerinde

        A Milli Futbol Takımı, Brezilya maçının son hazırlığını dün karşılaşmanın oynanacağı Signal İduna Stadı'ndaki gerçekleştirdi. Ay-yıldızlı ekip koşunun ardından çift kale yaptı. Futbolcuların morallerinin yerinde olduğu gözlendi. Uçağı rötar yapan Tugay idmanda yer almazken gece geç saatlerde kampa katıldı.

        Hiç kazanamadık

        Türkiye ile Brezilya 5. kez karşılaşacak. Dört maçtan 1'i berabere biterken, 3'ünü Brezilya kazandı. İki ülke ilk kez 1956'da Brezilya'nın 1-0 kazandığı maçta karşılaştı. Brezilya, 2002 Dünya Kupası'ndaki grup maçını 2-1, yarı final mücadelesini ise 2-1 galip bitirdi. 2003 Konfederasyon Kupası'nda yapılan maç ise 2-2 bitmişti.

        Colin de şaşırmış

        Colin Kazım Richards, medyada yer alan transfer iddialarına açıklık getirdi. İngiltere'nin Sheffield United takımında oynayan genç golcü, Fenerbahçe ile anlaştığı haberlerine şaşırdığını belirterek, "Bu konu hakkında hiçbir bilgim yok. Kulübümden henüz bana böyle bir haber gelmedi. Ancak Fenerbahçe'yi tanıyorum ve Türkiye'de büyük bir kulüpte oynamak isterim" dedi.

        Aurelio, ülkesine karşı!

        Türkiye - Brezilya maçı, Mehmet Aurelio için çok farklı bir anlam taşıyor. Geçen sezonun başında Türk vatandaşlığına geçirilen Brezilya asıllı milli futbolcu bugün ülkesine karşı ilk kez rakip olarak sahaya çıkacak. Türk Milli Takımı'nın 84 yıllık tarihinde forma giyen ilk yabancı asıllı futbolcu olan Aurelio, ay - yıldızlı forma altında şimdiye kadar 9 karşılaşmada görev yaptı.

        TÜRKİYE

        Serdar

        Volkan

        İ.Toraman

        E.Aşık

        Hamit

        Tuncay

        Aurelio

        Tugay

        Gökdeniz

        Umut

        Hakan

        BREZİLYA

        Doni

        Gilberto

        Juan

        Nando

        Alves

        G.Silva

        Elano

        Ronaldinho

        Kaka

        Robinho

        W.Love

        STAT: Signal Iduna Park, SAAT: 21.00, HAKEM: Florian Meyer (Almanya), YAYIN:Show TV

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ