Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 'Üç büyükler' birlikte hareket edecek - Futbol Haberleri

        'Üç Büyükler' olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin divan kurulu başkanları, spordaki şiddet ve tribün olaylarının önlenmesi için birlikte hareket etme kararı aldı.

        Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ve Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı'nın daveti üzerine dün gece Caddebostan Büyük Kulüp'te bir araya gelerek, spordaki şiddet ve tribün olaylarına karşı birlikte hareket etme konusunu görüştü.

        Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda alınan kararlar, ana başlıklar halinde bugün Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinden duyuruldu.

        Açıklamada, divan kurulu başkanlarının, üç büyük kulübün eskiden olduğu gibi karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörüye dayalı bir anlayışla, mevcut problemlerin çözülmesi hakkında mutabık kaldıkları vurgulanarak, şöyle denildi: "Ezeli rekabete dayanan dostluğu zedeleyen spordaki şiddet ve tribün terörünün önlenmesi ve bu anlayışın yurt geneline yayılması en önemli görevdir.

        Bu konunun Futbol Federasyonu, kulüpler, medya kuruluşları ve devletin ilgili birimlerinin koordinasyonu ile çözülebileceği aşikardır.

        Bu problemin çözümü için üç büyük kulübün divan başkanları, ilgili birimlerle temas kurularak en acil şekilde müdahale edilmesi gerektiğini kararlaştırmışlardır."

        Bu arada, Türk sporuna hizmet edecek bu girişimin ikinci toplantısının, Galatasaray Kulübü Divan Başkanı İrfan Aktar'ın davetiyle, gelecek hafta içinde yapılacağı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ