Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 'Zaferlere geldim' - Futbol Haberleri

        Bugün 3 yıllık imza atacak İsveçli yıldız Türkiye'de önce SABAH'a konuştu: Başarılı olmaya geldim, Lincoln de yolda.. Galatasaray'ın ilk yabancı transferi Tobias Linderoth dün akşam saatlerinde İstanbul'a geldi. Son iki sezon FC Kopenhag ile Danimarka ligi şampiyonluğu yaşayan ve geçtiğimiz yıl ülkesinde en iyi orta saha oyuncusu seçilen yıldız futbolcuyu sarı-kırmızılı taraftarlar coşkuyla karşıladı. Havaalanında Dış İlişkiler Sorumlusu Yako İgual tarafından karşılanan Galatasaray'ın ilk yabancı transferi havaalanından Yeşilköy'e hareket etti. Burada Galatasaraylı yöneticiler Adnan Sezgin ve Haldun Üstünel ile biraraya gelen Linderoth, Yüksel restorana götürülerek eşiyle birlikte deniz ürünlerinden oluşan bir akşam yemeği yedi. Linderoth'u daha sonraki durağında SABAH karşıladı. Yıldız oyuncuyu İstanbul'da konaklayacağı ilk gecede kalacağı otelde karşılayan isim, muhabirimiz Süleyman Gültekin oldu. Türkiye'deki ilk saatlerinde kendisine ulaştığımız İsveçli oyuncu sarı-kırmızılı taraftarlara ilk demecini SABAH aracılığıyla verdi: "Buraya başarılı olmaya geldim..." Çalışkan ve mücadeleci oyun tarzıyla ülkesinde 'savaşçı' lakabıyla tanınan Linderoth, "UEFA Kupası'nı kaldırmış, Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birine geldiğim için mutluyum. Ben ve ailem için hayatımızda yeni bir sayfa açıldı. Umarım büyük başarılar yaşarım" diye konuştu. Linderoth, "Parken Stadı benim için çok önemli. Orada sayısız kez maça çıktım. Galatasaray'ın o statta UEFA Kupası'nı kazandığını biliyorum. Bu kulüple yollarımın kesişmesinden ötürü oldukça mutluyum. Galatasaray'a daha önce gelen bir çok yıldız oyuncu olduğunu biliyorum. Başarılı olacağım, bunun için taraftarımıza şimdiden söz verebilirim" ifadesini kullandı.

        TARAFTARA MÜJDEYİ VERDİ Gittiği her kulüpte ve İsveç Milli Takımı'nda 6 numaralı formayı giyen Linderoth, "Galatasaray'ı tercih etmemdeki en büyük neden Feldkamp'tır. O büyük bir hoca, onunla başarılı bir sezon geçireceğiz" dedi. Galatasaraylı taraftarlara da övgü yağdıran Linderoth ayağının tozuyla da ilk müjdesini verdi: "Türkiye'ye gelmeden önce Galatasaray'la anlaştıktan hemen sonra Lincoln'le görüştüm. Kendisiyle fikir alışverişinde bulunduk. Onunla beraber Galatasaray'ı eski gücüne kavuşturacağız" diye konuştu. Havaalanında gördüğü ilgiden memnuniyet duyduğunu ve oldukça şaşırdığını söyleyen İsveçli futbolcu, "Galatasaray'ın geçen sezon kötü bir dönem geçirdiğini biliyorum. Buna rağmen taraftarların hala inançlı olduğunu ve kulübüne güvendiğini gördüm. Bu ne kadar doğru bir karar verdiğimi gösterdi" dedi.

        İMZA TÖRENİ BUGÜN 10.30'DA Galatasaray'ın yeni yıldızı bugün saat 10.30'da yapılacak basın toplantısında resmi imzayı atacak. İsveç Milli Takımı'nda da kilit rol üstlenen Tobias Linderoth, ikinci kaptanı olduğu ekiple 1999'dan beri 69 maça çıktı, 1 gol attı. 2002 ve 2006 Dünya Kupası ile EURO 2004'de mücadele eden Tobias Linderoth, 2002 Dünya Kupası'nda bir maçta 96 dakika sahada kalıp 14.6 kilometre koşarak adından söz ettirdi. Sarı kırmızılı kulüp bu sene daha önce Sivasspor'dan Servet Çetin ile 3 gurbetçi; Serkan Çalık, Barış Özcan ve Ali Çamdalı'yı da renklerine bağlamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ