Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İşte Yanal gerçekleri - Futbol Haberleri

        Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, sözleşme imzaladıktan 48 saat sonra görevden ayrılan teknik direktör Ersun Yanal'ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

        Yanal'ın kendisinden 1 milyon Avro talep ettiğini ifade eden başkan Cavcav, ''Milli takıma gittin, bana göre başarılıydın, ancak işine son verdiler. Vestel Manisaspor'a gittin. İyi başladın, ancak bırakmasaydın takım küme düşerdi. Gençlerbirliği olarak sana tekrar kucak açıyoruz. 1 milyon Avro istiyorsun. Bu parayı sana veremem evladım. 'En son 1 trilyon 200 milyar olur' dedi. Bunun 150-200 milyar da vergisi var. Demek ki 1 milyon dolar. Bu rakama anlaştık'' dedi.

        DRAMAN OLAYI

        Ganalı oyuncuları Haminu Draman ile ilgili bazı problemleri olduğunu

        ''Daha önceden Lokomotiv Moskova takımı yetkilileri, '3,5 milyon Avro'ya satar mısınız' dediler. Biz de tabii dedik. Daha sonra 2,5 milyon Avro teklif getirdiler. Önce 2 milyon Avro verdiler, daha sonra faksla 2,5 milyon Avro'ya çıktılar. Son olarak bir yazı yazdım. Yazıda '5 Haziran'a kadar 3 milyon Avro'yu verirseniz futbolcu sizindir. 5 Haziran tarihinde de Lokomotiv Moskova başkanı imzasıyla 3 milyon Avro gönderildi.'' Ersun Yanal'a gelen yazıyı gösterdiğini ve bu oyuncuyu

        ''O da 'aman vermeyelim. Afrika Kupası var. Kupada oynarsa daha iyi fiyata satabiliriz' dedi. O zaman ben de Ersun'a 'Bir araştırayım. Bir sakıncası var mı, yok mu' dedim. Yarın FIFA'lık olmayalım. İstanbul'a gittiğimde de Türker Aslan ile konuştum. O da bana 'İlhan abi, olay FIFA'ya giderse, hakkımızda tazminat davası açabilirler' dedi. Hemen oradan Hasan'a telefon açtım. Ersun'un yanında olduğunu söyledi. Ersun hocaya söyle Draman'ı kesin olarak veriyoruz. Onu kesinlikle kaale almasın dedim. Kesin olduğunu söyle. Ben sözümden de dönemem dedim. Ersun yaptığı açıklamalarda 'bana söz verdiği halde sattı' diyor. Olay bundan ibarettir. Bir de bana OFTAŞ Spor'dan 3 tane isim verdi. Verdiği isimlerden Gökhan dışındakileri satmışım.''

        SEZON ÖNCESİNDEKİ KADRO ŞAŞKINLIĞI

        Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, şu ana kadar iki tane Sırp oyuncuyu transfer ettiklerini belirterek, ''Aldığımız oyuncular Zoriç ve Petkoviç. Ersun, bana, 'Ben o adamları seyrettim. Beş para etmez' dedi. Ersun'a, 'iki kez adam gönderdik ve izledik' dedim'' şeklinde konuştu.

        Sezon başındaki hazırlık kampı kadrosunda Zoriç ve Petkoviç'i göremeyen, ancak bunun yanı sıra Draman ve OFTAŞ Spor'dan oyuncuları gören Cavcav, ''Cumartesi sabahı geldim. Cem'i aradım ve bana Ersun'un İngiltere'ye gittiğini söyledi. Hoca listesini yapmış. Zoriç'i koymamış. Petkoviç'i koymuş, ancak yanına soru işaret koymuş. Draman kesin kadroda. OFTAŞ'tan 3 tane adam yok dediğim halde onlar da kadroda. 'Bunlar olmazsa, ben hiç başlamayım' demiş Cem'e. Bunları görünce, hiç uzatmadan 'gelme kardeşim. Basına da haber veriyorum' dedim.

        İlhan Cavcav, Ersun Yanal'ın Arjantin'den oyuncular önerdiğini, ancak yaptıkları araştırmalarda bunların hepsinin mafyanın elinde olduğunu öğrendiklerini vurgulayarak, ''Fiyatı 1 lira olan futbolcu, mafyanın elinde olunca fiyatı 15 lira olmuş'' dedi.

        Cavcav, İsviçre'de finans işiyle uğraşan Ayhan Akman ile tanıştıklarını ve bu kişinin Arjantin'den futbolcu almak istiyorlarsa kendilerine yardımcı olacağını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

        ''Kendisi Arjantin'de yaşıyor. Menajerlik bürosu var. Mustafa'yı yarın Arjantin'e gönderiyorum. Bize 30 tane futbolcu ismi verdi. Bunlardan beğendiğimiz oyuncuları almamızı, futbolcuların bonservis bedelini de kendisinin vereceğini söyledi. Ancak, bu futbolcuların transferinden alınacak paranın yarısını kendisinin alacağını ifade etti. Bunu Ersun Yanal'a da anlattık, bunu da kabul etmedi.''

        Milliyet

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ