Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Transfer ücreti "HESAP HATASI"ymış - Futbol Haberleri

        Galatasaraylı yönetici Adnan Sezgin imza töreninde 'Yeni transferler hayırlı olsun' dedi ve Lincoln'ün gelişinde bir problem olmadığı belirtti.

        Adnan Sezgin Lincoln'un Bild Gazetesi'ne verdiği röportajda sarfettiği rakamda hesap hatası yaptığını vurguladı ve Sezgin, bu değerlerin doğru olmadığını belirterek, "Galatasaray Futbol A.Ş.’nin yaptığı transferlerde fiyatlar sözleşmelerde birebir yer alır. Biz federasyona ibraz ettiğimizde, bunların açıklanmasında hiç bir sakınca görmüyoruz. Ancak söylenen rakamların tamamı yalan. Lincoln böyle açıklama yapmışsa hesap hatası yapmıştır. Ayrıca bunu söylediğine inanmıyorum" diye konuştu.

        Futbol takımında yeniden yapılanma içinde olduklarını ifade eden Adnan Sezgin, şunları söyledi:

        "Yeniden yapılanma gündeme geldiğinde önemli olan bunu sağlam temellere oturmaktır. Geçen sene sportif açıdan kötü gözüksek de mali disiplin ve organizasyon açısından başarılıydık. Bu sene yeniden yapılanma yolunda transfer yapacağımız bir gerçek olarak ortadaydı. Biz geçen seneden beri planladığımız her şeyi birebir uyguluyoruz. Transferler art arda gelince medyada bunun sürpriz olduğu konuşuldu. Biz bugüne kadar yaptığımız hamlelerin ekonomik olarak alt yapısını geçtiğimiz dönemde oluşturduk. Bu ekip çalışmasını hiç bir dönemde yaşamadık. Bir futbol adamı olarak burada emeği geçenlere şükran borçluyum." "DAHA YABANCI OYUNCU TRANSFERİMİZ VAR"

        Genel müdür Sezgin, transfer yapmaya devam edeceklerini söyledi. Futbol Federasyonu’ndan yabancı konusunda kararın henüz çıkmadığını kaydeden Sezgin, girişimde bulunmak için bu kararı beklediklerini anlattı.

        Alternatifli bir liste ile transfere başladıklarını kaydeden Adnan Sezgin, "Futbol borsası çok dinamik bir yapıya sahip. Gelişmeleri doğru değerlendirmek lazım. Bunları çok yakından takip ediyoruz.

        Hamlelerimizde ilk günlerde eleştiri alıyorduk. Bu kadar tenkide rağmen duruşumuzdan vazgeçmedik. Önce bazı oyuncularla yolumuzu ayırdık. Daha sonra transferleri yaptık. Takımda halen istemediğimiz yabancı oyuncu olabilir" diye konuştu. "BİZ İSTİYORUZ, ONLAR VERMİYOR"

        Adnan Sezgin, Kayserispor’un satmak istemediği oyuncu Gökhan Ünal konusunda ise "Biz istiyoruz, onlar vermiyor. Durum bu" dedi.

        Oyuncuların transferinde kulüplerinin önemli olduğunu belirten Sezgin, "Ancak oyuncuların durumu da önemli. Lincoln transferinin gerçekleşmesinin en önemli nedeni futbolcunun kendisiydi. Kendisi takımına, (Lütfen beni bırakın dönmeyeceğim) dedi. Böylece transferi yapmış olduk. Gökhan ile bire bir pazarlık yapmadık. Ama onun da Galatasaray’da oynamak istediğini biliyoruz. Kayserispor’un kararına da saygı göstermek lazım" diye konuştu. "VOLKAN’DA SORUN YOK"

        Adnan Sezgin, Antalyasporlu Volkan Yaman’ın transferi konusunda sorun olmadığını vurguladı.

        Volkan’ın kulübüyle ve kendisiyle anlaştıklarını belirten Sezgin, olayın sadece imzalara ve Fevzi’nin Antalyaspor ile sözleşme imzalamasına kaldığını söyledi. "TRANSFERDE DEZAVANTAJLAR OLABİLİYOR"

        Sezgin, transferde ilgilenilen isimlerin medyada yer almasının kendileri için büyük dezavantaj olduğunu kaydetti.

        Görüştükleri yabancı oyuncu ve kulüplerin, Türk kulüplerinin FIFA’da olan dosyalarını karşı güç olarak önlerine sürebildiğini ifade eden Adnan Sezgin, "Biz Galatasaray olarak bunu yaşamadık. Lincoln’un transferinde teminat mektubun T’si gündeme gelmedi. Bunun yanı sıra transfer görüşmelerini, Türkiye’de olan saha olayları da olumsuz olarak etkilenebiliyor. Sadece Ali Sami Yen’de çıkan olaylardan değil, milli takım ve diğer saha olaylarını ekleyebiliriz" şeklinde konuştu. "15 MİLYON AVRO GELİR KAYBINA UĞRADIK"

        Futbol takımının Şampiyonlar Ligi’ne katılamamasından dolayı 15 milyon Avro gelir kaybına uğradıklarını belirten Sezgin, bu nedenle bütün futbolcularla tek tek konuştuklarını ve bazılarının kendilerine fiyat indirimi konusunda jest yaptığını söyledi.

        Sezgin, "Şunu herkes biliyor ki, bazı sözleşmeler yüksek fiyatlarla yapılmış ve bunu ödememiz lazım" derken, şöyle devam etti:

        "Galatasaray’ın gelecek sene Şampiyonlar Ligi’nde yer almaması nedeniyle 10 milyon Avro gelir kaybına uğradı. Artı olarak talep azalması da eklenince bu zarar 15 milyon Avro’ya çıkar. Herkesin fedakarlık yapacağı dönem geçiriyorduk. Jest yapanlara teşekkür ederiz." Song’a milli takımında oynadığı için 2 Temmuz’a kadar izin verdiklerini anlatan Sezgin, Orhan ve Cihan’ın menajerleriyle görüşerek, kendilerine yardımcı olacaklarını bildirdiklerini dile getirdi. Adnan Sezgin, tüm oyuncuların Çarşamba günü saat 10.00’da Florya’da toplanacaklarını ifade etti.

        Sezgin, gurbetçi oyuncu Ali Çamdali ile hiç ilgilenmediklerini ve gündemlerine dahi gelmediğini sözlerine ekledi.

        Bu arada, Florya Metin Oktay Tesisleri’nindeki ana çim sahada Lincoln’ün yarın yapılacak sözleşme imzalama töreni ile ilgili hazırlıklar yapılması dikkati çekti. Lincoln 7 milyon Euro kazanacağım demişti

        Bundesliga'yı ikinci olarak bitiren Schalke 04'den 4.5 milyon Euro bonservis bedeli ile Galatasaray'a transfer olduğu açıklanan Brezilyalı oyuncu Lincoln'ün Galatasaray'a maliyetinin sanıldığından daha fazla ortaya çıktı.

        Almanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Bild'e tatilde olduğu memleketi Brezilya'dan telefonla röportaj veren Lincoln, yılda brüt olarak 7 milyon Euro kazanacağını açıkladı.

        2011 yılına kadar sözleşme yapan 28 yaşındaki başarılı futbolcu Lincoln şöyle konuştu:

        "Evet çok iyi bir anlaşmaya imza attım. Bu kadar büyük bir parayı aldığım için hiç utanacak değilim. Sonuçta iyi bir kulüple böyle iyi bir anlaşma yapmak her futbolcunun hedefidir. Dört yıl sonra benim kariyerim de sona erer. O zamana kadar maddi durumumu iyi ayarlamam lazım. Bu hep menajerim Roger Wittmann ile üzerinde durduğumuz en önemli konuların başında gelmiştir." Galatasaray'a transferine çok sevindiğini söyleyen Brezilyalı futbolcu, "Türkler de aynı Brezilyalılar gibi. Taraftarları da yine bizdeki gibi fanatik. Galatasaray’a gitmekle iyi bir seçim yaptığına inanıyorum" diye konuştu.

        MİLLİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ