Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol ‘ROMANYA GALiBiYETi HAK ETTi’ - Futbol Haberleri

        Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Romanya karşısında sahaya ilk yarıda başka, ikinci yarıda başka futbol koyduklarını söyledi.

        Bazı oyuncularını değişik bölgelerde oynattığını belirten Terim, ''İlk yarıda iyi oynadık ama ikinci yarıda rakibimiz iyiydi ve galibiyeti hak etti. Romanya'dan özellikle Mutu, Dica ve Marica çok iyi oynadılar'' dedi.

        Bir Rumen gazetecinin, ''Nasıl oluyor da ilk yarı ve ikinci yarı değişik oyun ortaya çıkıyor?'' sorusuna ise Terim gülerek, ''Herhalde sıcaktan olsa gerek'' diye esprili bir cevap verdi.

        Takımda bazen kontağın kesildiğini ifade eden Terim, ''Bazı oyuncularımız sezon başı olması nedeniyle hazır değildiler. Ama Türkiye ilk yarıdaki Türkiye, hatta daha da iyiyiz. Burada kaybetmek istemezdik ama bizim açımızdan bir sıkıntı yok.

        Bu yenilginin resmi maçlar dışında olması da bizim için önemli. Şimdiye kadar oynamayan ve şans veremediğimiz oyuncuları görmek istedim. Amacımız daha fazla oyuncu sayısı elde etmek. Aurelio'nun eksikliğini hissettik. Kendisi bizim stilimize uygun bir oyuncu. Emre'yi erken almamın sebebi ise Emre'nin oynayacağı limit 30 dakikaydı, henüz hazır değildi. Doğal olarak da yoruldu. Ona son 30 dakikada yer verebilirdim ama ciddiyetimi göstermek için ilk 11'de başlattım. Aurelio'nun yokluğunda Emre'yi en azından 20 gün içinde yetiştirmemiz gerekiyor'' diye konuştu.

        Hatanın genel ve bütün futbolculara ait olduğunu vurgulayan Terim, şöyle devam etti:

        ''Bağlantımız koptuğu zaman maalesef iyi oyunu devam ettiremiyoruz. Bunun sadece dafensla ilgisi yok, bunu bir bütün olarak düşünmemiz lazım. Hatalar Türkiye liglerinde makul olabilir ama uluslararası seviyede kabul edilemez. Ben bahane ileri sürmem ama Nihat, Halil, Fatih Tekke, Emre ve Yıldıray gibi oyuncuları geçen sene hiç kullanamadık.''

        Terim, hazırlık maçlarında Malta ayarında bir takımla Türkiye'de oynamak istediklerini, ancak kendilerine hedefleri doğrultusunda rakipler seçtiklerini belirterek, ''Brezilya, İtalya ve Romanya gibi takımları seçtik. Çünkü hedeflerimize göre takımlarla oynamalıyız. Netice kaygısı olmadan hedeflerimize uygun takımlar seçiyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki 20 günde haftada bir maçlar, antrenmanlar sonunda arkadaşlarımız daha iyi olacaklar'' diye konuştu.

        İbrahim Toraman ise ikinci yarıda kötü oynadıklarını belirterek, ''Yenilmeyi istemezdik ama gol pozisyonunda rakibim bana faul yaptı. Hakem de faul vermedi ve sonucunda gol yedik. Puan maçları farklı olur'' dedi.

        Hamit Altıntop da ilk yarıda iyi bir oyun sergilediklerini vurgulayarak, ''Takım yavaş yavaş hazırlanıyor. Malta ve Macaristan maçlarını kazanarak yolumuza devam edeceğiz'' diye konuştu.

        Romanya Teknik Direktörü Victor Piturca ise özellikle ikinci yarıdaki futboldan memnun olduklarını kaydederek, ''Türkiye önemli bir rakip. Maçtan galip ayrıldığımız için çok mutluyuz. Bazı futbolcularımın performanslarının yüksek olmasıyla maçtan galip ayrıldık'' dedi.

        (A) Milli Futbol Takımı, bu gece 01.30 da özel bir uçakla Türkiye'ye dönecek.

        A.A.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ