Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer ‘Merak etmeyin 5 tane daha yiyeceğiz’ - Futbol Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK / ÖZEL HABER / Meriç MÜLDÜR

        Türk futbolunda yeni bir şike olayı patlak verdi. Olay bu kez Ağrı Amatör Ligi’nde yaşandı. Şike iddialarına konu olan maç Patnosspor-Ağrı TEDAŞ final grubu karşılaşması. İşin düşündürücü yanı ise şikeye bir üniversitede görevli yardımcı doçentin bile karıştığı iddiaları. Üstelik bu kez şike ses kayıtları ve görüntülerle kanıtlandı. Etik Kurulu soruşturmayı tamamladı, görüşünü federasyona sundu. Şimdi gözler Futbol Federasyonu’nda. 2.5 aydır konuyu soruşturan federasyonun şike kararını bu hafta içinde açıklaması bekleniyor. Söz konusu maçta Patnosspor, TEDAŞ’ı 9-0 yeniyor ve averajla şampiyon oluyor. Doğu Bayazıt Kulübü ise ikincilikle yetinmek zorunda kalıyor. İddiaları ortaya atan Bayazıt Kulübü’nün başkanı Rıza Sorak’ın ifadesine göre olay şöyle gelişiyor:

        Patnos-TEDAŞ maçı öncesi TEDAŞ takımı futbolcuları Başkan Sorak’ı telefonla arayarak 20 bin TL para desteği vermeleri halinde Patnos’u

        yeneceklerini, para alamadıkları takdirde ise Patnos yöneticileriyle anlaşarak maçı satacaklarını iletiyor. Bayazıt Başkanı teklifi kabul etmiyor ve daha sonraki görüşmeleri kaydediyor, 9-0’lık maçı videoya çekiyor. Başkan Sorak, kendisini arayan kişinin aynı zamanda TEDAŞ takımının kaptanı da olan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğretim görevlisi yardımcı doçent Murat Akyüz olduğunu ileri sürüyor.

        3 OYUNCU KENDİNİ ATTIRDI

        Bayazıt kulübünün iddiasına göre, 9-0’lık maçta TEDAŞ’ta kırmızı kart cezalısı bir futbolcu da oynuyor. TEDAŞ’ın 3 futbolcusu kasıtlı küfürler ederek kendilerini oyundan attırıyor. İlk kırmızı kartı gören de yardımcı doçent olan takım kaptanı Murat Akyüz. Kırmızı kart gören futbolculardan biri sahayı terk etmesi gerekirken, tribündeki Patnos taraftarlarının arasına gidiyor, alkış yağmuruna tutuluyor.

        TEDAŞ’ın bir başka oyuncusu ise 4-0 biten ilk yarı sonrasında tribündeki Patnos taraftarlarına dönerek, “Merak etmeyin ikinci yarıda 5 tane daha yiyeceğiz. Ben adamlarla konuştum. 3 kırmızı kart görecekler” diyor. Bu sözleri Kürtçe olarak söylüyor ve tüm ifadeleri görüntü altına alınıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ