Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Devler Ligi'ne hazırlanıyor! - Futbol Haberleri

        Türkiye'nin 5. büyüğü, Anadolu'nun ikinci şampiyonunu çıkaran Bursa Atatürk Stadı'nın tarihi 1930'lu yıllara dayanıyor.

        20 Mayıs-14 Haziran 1926 arasında yaptığı 5. Bursa gezisi sırasında dönemin yetkililerinin spor tesisleri konusundaki şikayet ve taleplerini dinleyen Büyük Önder Atatürk'ün talimatı ve bin liralık bağışıyla projelendirilen ilk stadyum, 1930 yılında tamamlanarak hizmete girdi. Bir süre sonra bu stadyumun Bursa için yetersiz kalması üzerine 1938'de doğu-batı yönlerinde yeni bir stadyum yapımına girişildi.

        Aradan geçen zaman içinde hazırlattırılan projelerle, eski yapılan yıkıldı ve 1945 yılında bugünkü Atatürk Stadyumu'nun yapımına başlandı. Stadyumun futbol sahası, altı kulvarlı atletizm pisti ve kapalı tribün inşaatı 1950 yılı başlarında tamamlandı.

        Yıllar geçtikte ek bölümlerle, kapalı tribün dışında iki kale arkası ve maraton tribünle geliştirilen stadyum, 1978 yılında çimlendirildi. 1994-1995 yılında ise stadyum gece maçlarının oynanması için ışıklandırıldı. İlk gece maçı Bursaspor ile Galatasaray arasında oynandı ve sahadan Bursaspor 1-0 galibiyetle ayrıldı.

        ŞAMPİYON BURSASPOR

        Bu yıla kadar Bursaspor, Atatürk Stadı'nda sayısız başarılar elde ederken, taraftarıyla üzüntüleri de paylaştı. İkinci Lig'e düşerken üzülen yeşil-beyazlılar, Süper Lig'e yükselince büyük sevinç yaşadı.

        Stadyum, A Milli Futbol Takımı'nın maçlarına da ev sahipliği yaptı. İki ülke cumhurbaşkanlarının da izlediği Türkiye-Ermenistan maçının oynandığı Atatürk Stadı, 2010 yılında Anadolu'nun ilk şampiyonunu çıkardı.

        ÇİMLERİ HATIRA KALDI

        Şampiyonlar Ligi için yeterli olmayan stadyumda, zaman geçirilmeden yenilenme çalışmaları başlatıldı. Büyük maçların oynandığı, şampiyonluğun alındığı zeminde 25 Mayıs'tan bu yana iş makineleri ve kamyonlar çalışıyor.

        Bursaspor'un şampiyonluğunu ilan ettiği Beşiktaş maçı sonrasında taraftarların kopardığı çimler, stadyumun zemini kazıldıkça gerçekte de hatıra kaldı.

        Bursa Atatürk Stadı'nın, Şampiyonlar Ligi maçlarına yetişmesi için 7 iş makinesi ve 80 kamyon, 24 saat aralıksız çalışıyor. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, stadın zemini yaklaşık 3 metre kazılacak.

        Bu hafta içinde bitirilmesi planlanan hafriyat sonucunda stadın içinden 4 bin kamyon toprak çekilecek. Bu, toplamda 60 bin metreküp toprak anlamına geliyor.

        Hafriyattan sonra yapılacak diğer çalışmalar tamamlandığında kapasite yaklaşık 6 bin artırılmış olacak. Tribünlerdeki bayan taraftar tuvaletleri ve çıkış kapılarının sayısı artırılacak, basın tribünü, otopark, doping odası gibi eksikler de giderilecek. Çalışmalar bittiğinde Atatürk Stadı, yeni yüzüyle Şampiyonlar Ligi'ne uygun hale getirilmiş olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ