Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Rakip Roma! - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR

        Hücum hattını çok kaliteli bir golcüyle takviye etmek isteyen Fenerbahçe için Polonya basını ilginç bir ismi öne çıkardı.

        Bir dönem Eurosport’ta da yorumculuk yapan ve ülkenin önde gelen spor yazarlarından biri olan Mateusz Borek, Lech Poznan’ı şampiyonluğa taşıyan ve Polonya Ligi’nin gol kralı olan Robert Lewandowski için Fenerbahçe’nin de devreye girdiğini yazdı. İtalya’dan Genoa ve Almanya’dan Borussia Dortmund’un istediği 21 yaşındaki oyuncu için yaşanan mücadeleye Roma ile birlikte Fenerbahçe’nin katıldığını iddia eden Borek, “Lech Poznan Başkanı Jacek Rutkowski, önündeki teklifleri değerlendirip bir karar verecek” diye konuştu. İlk bakışta yabancı basında çıkan basit bir iddia gibi görünse de, Aykut Kocaman’ın 3 gün önceki Polonya seferi, Lewandowski konusunu farklı bir boyuta getiriyor. Polonya Milli Takımı’nın Finlandiya ile oynadığı özel maçı izleyen Kocaman’ın, ‘Brezilya ekolünden Avrupa’ya dönüş’ planı kapsamında 1.83’lük yıldızı da listeye aldığı ifade edildi.

        Bonservisi için 6 milyon Euro istenen Lewandowski’nin kariyeri de hayli ilginç. 2006-2007 sezonunda henüz 18 yaşındayken Polonya 3. Lig’nde 15 golle krallık yaşayan ‘Lewy’, bir sonraki sene 21 golle aynı başarıyı Polonya 2.Ligi’nde tekrarladı. 2008’de Lech Poznan’a transfer olan ve ilk sezonunda 14 kez ağları sallayan Lewandowski, geçen sezon 18’i ligde olmak üzere toplam 21 gole imza koydu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ