Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Almanya Panzerler'de 'Marş' kavgası! - Futbol Haberleri

        Almanya'nın efsane futbolcularından Bayern Münih'in onursal başkanı Franz Beckenbauer, Bild gazetesinde yer alan habere göre, futbolcuların milli marşı söylemesini isteyerek, ''Tüm futbolcuların milli marşı söylemesi lazım. Tutumları daha farklı oluyor'' dedi.

        Milli takımın teknik direktörü Joachim Löw ise kendisinin zevkle milli marşı söylediğini belirterek, ''Bu konuyu bir kaç oyuncu ile daha önce konuştum. Oyuncuların milli marşı söylemeleri durumunda seviniriz, ancak kimseyi zorlamam. Gençlerimiz milli takım ve Almanya ile özdeşleşiyor, ancak kökenlerini de düşünmek lazım'' şeklinde konuştu.

        Milli takımdaki birçok oyuncunun Almanya'da doğmasına rağmen ailelerinin köklerinin başka ülkelerde olduğunu ifade eden Löw, Lukas Podolski'nin ailesinin Polonya, Mesut Özil ve Serdar Taşçı'nın ailesinin Türk, Sami Khedira'nın Tunus, Dennis Aogo'nun babasının Nijerya ve Jerome Boateng'in babasının Ganalı olduğuna dikkati çekti.

        Dennis Aogo, bunun kişisel bir konu olduğunu, milli marşı söylememesine rağmen Almanya için oynamasından dolayı gurur duyduğunu ifade ederken, Sami Khedira da buna herkesin kendisinin karar vermesi gerektiğini kaydetti.

        Alman kökenli futbolculardan Per Mertesacker, kendisin milli marşı söylediğini ve bunun duygusal bir an olduğunu, ancak herkesin kendi kararını vermesi gerektiğini belirtirken, Thomas Müller ise her zaman milli marşı söylediğini, kendi aidiyetinin gösterilmesi gerektiği yönünde görüş belirtti.

        Bild gazetesinde yer alan fotoğrafta, Macaristan'a karşı oynanan son hazırlık maçında ilk on birde yer alan ve aralarında Mesut Özil'in de bulunduğu 5 futbolcunun milli marşı söylemedikleri gösterildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ