Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Almanya Hamit imzayı attı! - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM

        Adı neredeyse her transfer döneminde Üç Büyükler ile anılan Hamit Altıntop, kuübüyle olan sözleşmesini 2011 Haziran'ına kadar uzattı. Alman kulübü aynı zamanda Hamit ile anlaştığını resmi internet sitesinden de kamuoyuna duyurdu.

        Almanya'nın en büyük spor sitesi olan SPOX.COM editörü ve yazarımız Fatih Demireli bu transferi HTSPOR.COM için yorumladı. Demireli uzun yıllardır tanıdğı Hamit için şunları söyledi:

        Beklenen oldu ve Hamit Altıntop, Bayern Münih'de bir yıllık sözleşme uzattı. Sözleşmenin süresi çok şaşırtıcı değil. Hamit Bayern'de kalmak istedi. Ancak Hamit'in sürekli oynamak istemesi ve Arjen Robben gibi bir engelin önünde olması nedeniyle, Hamit kendini çok uzun bir süre kulübe buldu. Bayern'in de görüşü, Hamit'in devamlı oynaması gereken bir oyuncunun olduğu yönünde. Birbirlerini bir yıl daha deneyecekler.

        Bayern, yedek kaldığı zaman sorun çıkarmayan, oynadığı zaman da verilen görevleri fazlasıyla yerine getiren Hamit'i tutmak istedi. Ayrıca Hamit'in Dünya Kupası'na gitmemesi, oyuncunun kalması için önemli bir konuydu. 10'ndan fazla oyuncusu Dünya Kupası'na gidecek olan Bayern'de, Kupa sonrası sakatlık ve form düşüklüğü göz önünde tutularak, Hamit'in kalması stratejik olarak önemliydi.

        Türkiye'ye devamlı transferi konuşulan Hamit'in, Süper Lig'i tercih etmeyeceği baştan belliydi. Bayern Münih'ee kazandığı paranğn çok üstünde teklifler gelmesine rağmen, Hamit doğup büyüdüğü Almanya'yı tercih etti. Bunun dışında en iyi teklifi Atletico Madrid yaptı. Bu gelişmenin bence en önemli tarafı da, basınımızda hergün çıkan "Hamit Fener'de", "Hamit Galatasaray'da", "Hamit, Beşiktaş'ta" haberlerinin kesilmesidir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ