Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Şans değil! - Futbol Haberleri

        Bursaspor'un tecrübeli oyuncusu Ivan Ergiç, Bursaspor TV'de yayımlanan röportajında, şampiyonluğun tadını çıkardıklarını ama futbolda her şeyin çok çabuk değiştiğini belirterek, gelecek sezon için çok çalışmaları gerektiğini belirtti.

        Geçen sezon öncesi Avrupa kupalarına katılma hedefiyle yola çıktıklarını, kendisi de dahil pek çok kişinin şampiyon olacağı tahmininde bulunmadığını dile getiren Ergiç, ''Ama iyi oynadık, inandık. Bizi şampiyonluğa taşıyan en önemli etken, takımdaki arkadaşlıktı. Bursaspor olarak diğer takımlara göre daha mütevazi kadromuz vardı. Bu şekilde başardığımız için daha da keyifliydi'' diye konuştu.

        Ergiç, Bursaspor'un başarısının, Türk futbolunda bir devrim niteliğinde olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

        ''Basel'de birçok şampiyonluk yaşadım ama bu normal bir şeydi. Bursaspor'dan bu başarıyı kimse beklemiyordu. Bu başarı benim için çok farklı. Galatarasay, Beşiktaş, Fenerbahçe gibi pahalı oyuncular alacak mali gücümüz yoktu. Tabi şampiyonluk, Türk futbolunda büyük bir değişiklik yarattı. İnsanlar 4 takımın şampiyonluk yaşamasını beklerken, bunu biz başardık. Bu başarıyı fair-play ligi şampiyonluğuyla taçlandırdık. Bu, her zaman görülen bir şey değil. Büyük takımlar bile bunu her zaman başaramıyor.''

        Basel'de ilk şampiyonluğu yaşadıkları sezonun ardından kimsenin kendilerine Şampiyonlar Ligi'nde başarı şansı vermediğine değinen Ergiç, ''Ama Celtic ve Liverpool'u yenerek üst tura çıktık. Bursaspor, şu anki kadrosuyla o zamanki Basel'den kötü bir takım değil. Biz de onların yaptığını yapabiliriz. Şampiyonlar Ligi'ne şans eseri değil, hak ederek geldik. Bunu da herkese göstermek istiyoruz'' dedi.

        YENİ TRANSFERLER

        Ivan Ergiç, yeni transferlerin takıma güç katıp, üst seviyeye taşıyacak nitelikte olduğuna dikkati çekerek, Şampiyonlar Ligi deneyimi bulunan Vederson ile Arjantin Milli Takımı forması giyen Insua'nın, takımın ihtiyacı olan tecrübeye sahip bulunduğunu ifade etti.

        Takımda çok iyi oyuncular bulunmasına rağmen gelen oyuncular kadar tecrübeli olmadıklarını belirten Ergiç, ''Steinert de çok iyi bir oyuncu. Yeni transferler, takımın daha da ileriye taşınmasında önemli katkı sağlayacaklar. Antrenmanlarda çok iyi olduklarını gördük'' dedi.

        Ergiç, bu sezon geçen sezona göre daha çok maç yapacaklarını hatırlatarak, derin bir kadroya sahip olmalarının önemine işaret etti.

        ''TARAFTARIMIZLA GURUR DUYUYORUM''

        Taraftarların kendisine gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ergiç, buna karşılık, her zaman sahada elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettiğini vurguladı.

        Ergiç, kaybettikleri maçlardan sonra bile taraftarların takımı çağırıp destek verdiğini belirterek, ''Bir sonraki maçta da tribünlerdeki yerlerini alıyorlar. Bu bizim için çok önemli ve ben de onlarla gurur duyuyorum'' dedi.

        BURSA'DAKİ HAYAT

        Ergiç, Bursa'da, bir tarafı batıya daha yakın ve modern, diğer tarafta ise doğu kültürü ve eski şehir yaşamının bir arada olduğu iki farklı kültürün bir arada olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

        ''Bursa, yüzünü batıya daha fazla dönmüş fakat bu benim arzu ettiğim ve her zaman iyi sonuçlar veren bir şey değil. Fakat Balkanlar ve dünyada da değişim bu yönde. Bursa'nın Osmanlılardan gelen tarihi ve kültürel mirası var. Bu yüzden batıya yaklaşma, dengeli olmak zorunda. Bursa, coğrafi açıdan da ilginç bir şehir. Uludağ ve Marmara Denizi, bir arada. Ben de Balkanlar'da büyüdüm ve bu kültüre yabancı değilim. Bu yüzden Bursa'ya çok çabuk adapte oldum.''

        Türkçe'yi tam olarak öğrenemediğini, söylenen her şeyi anladığını ama konuşmakta zorluk çektiğini anlatan Ergiç, ''Türkçe kolay bir dil değil ama öğrenmek istiyorum. 2-3 yıl içinde tam anlamıyla öğrenebileceğimi düşünüyorum. İnsanlarla iletişim için dil gerekli ve daha kolay adapte olmak için bunu öğrenmeliyim'' görüşünü dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ