Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası Hoşgeldin Hiddink! - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM

        Ay-Yıldızlılarımız, özel maçta karşı karşıya geldiği Romanya'yı 82'de penaltıdan Emre ve 86. dakikada Arda'nın attığı gollerle 2-0 mağlup etmeyi başardı.

        Karşılaşmaya iki takımda oldukça etkisiz başladı. 15. dakikada çizgiden bir top çıkartan Gökhan Gönül, Milliler'in geriye düşmesini engelledi. İlk 20 dakika ortasaha mücadelesi şeklinde geçen maçta A Milliler, Mevlüt ile girdiği önemli gol pozisyonunu değerlendiremedi ve ilk 45 dakika golsüz eşitlikle sona erdi.

        İkinci yarıda ise Ay-Yıldızlılar daha etkili oldu. Arda'nın oyuna biraz daha ağırlığını koyması ile oyundaki hakimiyeti eline alan Milliler, rakip kalede büyük baskı kurdu.

        Arda ile bir şutu direkte patlayan Ay-Yıldızlılar, Kazım Kazım ve Tuncay'ın da oyuna girmesiyle gol için iyice bastırdı.

        82. dakikada Gökhan Gönül'ün yerde kalması sonucu tartışmalı bir penaltı sonucu Emre Belözoğlu'nun penaltıdan attığı golle öne geçen Milliler, bu golden 4 dakika sonra Arda Turan'ın harika golüyle farkı ikiye çıkardı ve maçtan da 2-0 galip ayrılmayı başardı.

        Milliler bu sonuçla 2012 Grup Elemeleri öncesi oynadığı son maçtan galip ayrılarak hem 45 yıl sonra Romanya'ya karşı kazanırken hem de moral buldu.

        TÜRKİYE: 2 - ROMANYA: 0

        STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

        HAKEMLER: Milorad Maziç, Igor Radojcic, Nikola Tomicic (Sırbistan)

        TÜRKİYE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Servet, Hakan Balta, İsmail, Hamit (Dk. 69 Sercan), Mehmet Aurelio (Dk. 69 Selçuk), Nuri (Dk. 46 Kazım), Arda (Dk. 89 Nihat), Emre Belözoğlu, Mevlüt (Dk. 46 Tuncay)

        TEKNİK DİREKTÖR: Guus Hiddink

        ROMANYA: Lobont, Mircea, Tamas , Chivu (Dk. 62 Galamaz), Rat, Cocis, Radoi, Florescu, Deac (Dk. 78 Nicolita-Dk. 89 Tanase), Blasco (Dk. 52 Marica), Niculae (Dk. 87 Stancu)

        TEKNİK DİREKTÖR: Razvan Lucescu

        GOLLER: Dk. 82 Emre Belözoğlu (penaltı), Dk. 86 Arda (Türkiye)

        SARI KARTLAR: Dk. 32 İsmail (Türkiye), Dk. 45 Blasco, Dk. 80 Cocis (Romanya)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        15'inci dakikada Deac'ın sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde altı pasta boş kalan Niculae'nın kafa vuruşunda, kale çizgisi üzerindeki Gökhan Gönül kafayla topu çıkararak, önemli bir gol pozisyonunu önledi.

        22'nci dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında ceza alanı içinde topa iyi yükselen Mevlüt'ün kafa vuruşunda, top direğin yanından auta gitti.

        28'inci dakikada Deac'ın sağdan ceza alanına ortasında arka direkte Gökhan Gönül'ün ters vuruşunda, top direğin üstünden kornere çıktı.

        33'üncü dakikada Arda'nın soldan ceza alanına gönderdiği topu kaleci Lobont, Hamit'ten önce yumruklayarak uzaklaştırdı.

        36'ncı dakikada sağ kanatta Rat'dan topu kapan Gökhan Gönül'ün yerden ceza alanına gönderdiği topa Mevlüt'ün vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        53. dakikada ceza alanında Deac'ın kafayla indirdiği topla müsait durumda buluşan Niculae'nın vuruşunda, top direğin yanından auta gitti.

        56. dakikada Florescu'yu çalımlayan Arda'nın ceza alanı dışından kaleye uzak mesafeden sert şutunda, top direğin üstüne çarparak auta çıktı.

        59. dakikada Marica'nın ara pasıyla hareketlenen Florescu'nun, iki futbolcunun arasından ceza alanına girmeden yaptığı aşırtma vuruşta, top üstten auta gitti.

        70. dakikada Emre Belözoğlu'nun soldan kullandığı korner atışında, ön direkte Servet'in vuruşunda top yandan auta çıktı.

        72. dakikada sağdan ceza alanına giren Niculae'nın çaprazdan sert şutunda, kaleci Volkan Demirel, topu kontrol etti.

        79. dakikada Arda'nın pasıyla sağdan ceza alanına giren Gökhan Gönül, çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda, Cocis ile girdiği ikili mücadelede yerde kalınca hakem Milorad Maziç, penaltı noktasını gösterdi. Rumen oyuncular, penaltı kararına uzun süre itiraz etti.

        82. dakikada penaltı atışının kullanan Emre Belözoğlu topu filelere göndererek, Türkiye'yi 1-0 öne geçirdi.

        83. dakikada Florescu'nun ceza alanı dışından vuruşunda, top yan ağlarda kaldı.

        86. dakikada orta sahanın solunda aldığı topla ceza alanına doğru ilerleyen Arda, ceza alanına girmeden sert ve düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek, farkı 2'ye çıkardı: 2-0

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ