Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Gaziantep FK_old Gaziantep'te şok! - Futbol Haberleri

        Yüksek tansiyona bağlı olarak beyin kanaması geçiren Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, İstanbul'a getirildi. Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Yunus Aydın, Kızıl'ın yoğun bakımda yakından takip edildiğini belirterek, ''Hastanın sağlık durumu beyin kanaması geçirmiş biri için iyi. Ama tabii ki beyin kanaması çok dinamik bir olay" dedi.

        İSTANBUL'A GETİRİLDİ

        Gaziantep'te Primer Hospital Hastanesinde Nöroloji ve Beyin Cerrahi doktorları tarafından tedavi altına alınan Kızıl, daha sonra tedavi için Sağlık Bakanlığı'na ait bir ambulans uçakla İstanbul Atatürk Havalinamı'na geldi.

        Kızıl, uçağın İstanbul'a inişinin ardından ambulansla Okmeydanı'ndaki Memorial Hastanesi'ne kaldırıldı.

        DOKTORU KONUŞTU

        Gaziantep'de beyin kanaması geçirdikten sonra ambulans uçak ile İstanbul'a getirilip, Okmeydanı Memorial Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl'ın durumunun beyin kanaması geçirmiş biri için iyi olduğu açıklandı.

        Memorial Hastanesi'nden Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Yunus Aydın, hastanenin önünde basına yaptığı açıklamada, Kızıl'ın yoğun bakımda yakından takip edildiğini belirterek, ''Hastanın sağlık durumu beyin kanaması geçirmiş biri için iyi. Ama tabii ki beyin kanaması çok dinamik bir olay. Yakından takip ediyoruz, yoğun bakıma alındı'' dedi.

        İbrahim Kızıl'ın sabah saat 11.00 civarında beyin kanaması geçirdiği için uçakla İstanbul'a nakledildiğini kaydeden Aydın, şöyle devam etti:

        ''Tomografisini çektik. Beyin kanaması söz konusu. Beyinde boşluk dediğimiz yerde olmuş bir kanama. Şu anda açık bir cerrahi yapmaya gerek yok. Zaman içerisinde kanamayı dışarıya almak ve kafa basıncını düşürmek için bir işlem yapabiliriz.

        Beraberinde sağlık problemleri olduğu için onları da takip ediyoruz. Şu anki haliyle hayati tehlikesi yok, ama beyin kanamasının zaman içerisinde değişebileceğini kabul etmek lazım. O nedenle zaman içerisinde hayati tehlike taşıyan bir durumdur. Yani şu an yok, ama bundan sonraki saatlerde olmayacağı anlamına gelmiyor. Beyin boşluğundaki kanın tamamen emilmesi ve emniyete kavuşulması için aşağı yukarı 6 haftalık bir süreçtir. Ama klinik olarak iyi seyrederse bu süre daha kısa olabilir. Önceden şu süre içerisinde taburcu edilebilir demek, bilimsel olarak mümkün değil. Bu tip hastalarda şu anki durumdan ziyade bundan sonra beynin göstereceği reaksiyonlar önemlidir. Ama şu anki durum itibariyle beyin kanamasının şanslı forumlarından birisini geçiriyor.''

        ''SORULARIMIZA ANLAMLI CEVAPLAR VERİYOR''

        Prof. Dr. Yunus Aydın, İbrahim Kızıl'ın şuurunun açık olduğunu ve kendisini tanıdığını ifade ederek, ''Sorularımıza anlamlı cevaplar veriyor. Biraz başının ağrıdığını söyledi. Bu da doğaldır. Yapmasını istediğimiz hareketleri yaptı'' dedi.

        Aydın, bir soru üzerine, Kızıl'ın rahatsızlığında stresin de etkisinin olduğunu belirterek, ''Ancak bu durumun altyapısı da var. Kendisini daha önceden de tanırım. Sağlığına çok dikkat etmiyordu. Şeker ve tansiyon hastası. Bir de kilo problemi vardı. Çok kere uyardım, zorla tetkikler de yaptırdım. Ama altyapı varsa stres de arttırıcı bir etkendir'' diye konuştu.

        Bu arada, Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas da hastaneye gelerek, Kızıl'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

        "TEDBİR AMAÇLI İSTANBUL'DA"

        Gaziantepspor Asbaşkanı Bilal Çeker, başkan İbrahim Kızıl'ın beyin kanaması geçirmesiyle ilgili olarak, ''Tedbir amaçlı olarak İstanbul'a sevk edildi'' dedi.

        Aynı zamanda Kızıl'ın ilk tedavisinin yapıldığı Özel Primer Hastanesinin Yönetim Kurulu başkanı olan Bilal Çeker, İbrahim Kızıl'ın evinde rahatsızlık geçirmesi üzerine hastaneye geldiğini, burada tetkikler yapıldığını belirtti.

        İbrahim Kızıl'a önce yüksek tansiyon, daha sonra yapılan beyin tomografisinde, beyin kanaması teşhisi konduğunu ifade eden Çeker, tedavi olanaklarının daha iyi olması nedeniyle İstanbul'a gönderilmesine karar verildiğini belirterek, ''İbrahim Kızıl'ın beynindeki kanama durdu. Şu anda durumu iyi. Tedbir amaçlı olarak İstanbul'a gitti'' dedi.

        İbrahım Kızıl'ın, ailesinin Sağlık Bakanlığı'na yaptığı acil başvuruyla tahsis edilebilen ambulans uçakla İstanbul Memorial Hastanesine gönderildiği, tedavisinin burada devam edeceği ifade edildi.

        "HAYATİ TEHLİKESİ YOK"

        Gaziantep'de beyin kanaması geçirdikten sonra ambulans uçak ile İstanbul'a getirilen İbrahim Kızıl, Memorial Hastanesi'ne ulaştı.

        Ambulansla Memorial Hastanesi'ne getirilen İbrahim Kızıl, derhal yoğun bakıma alındı. Hastane önünde bir açıklama yapan başkan Kızıl'ın kardeşi Mehmet Kızıl, ''Gece tansiyon yüksekliği ile hastaneye gidiyor. Tedavisinden sonra evine geçiyor. Sabah tekrar fenalaşınca acil servise alınıyor. Orada beyinde bir kanama tespit edildi. Doktoru da İstanbul'da olduğu için buraya getirildi. Durumu orta halli, hayati tehlike söz konusu değil'' diye konuştu.

        GALATASARAY'DAN MESAJ

        Galatasaray, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'a 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

        Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Tedavisi yapılmak üzere İstanbul'a gelen Sayın İbrahim Kızıl'ın sağlık durumunun iyiye gitmekte olduğunu memnuniyetle takip etmekteyiz. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletir, acil şifalar dileriz'' denildi.

        BEŞİKTAŞ'TAN MESAJ

        Beşiktaş , geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl için geçmiş olsun mesajı yayınladı.

        Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl'ın hastaneye kaldırıldığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Yüksek tansiyona bağlı olarak rahatsızlık geçiren ve yoğun bakıma alınan değerli spor adamı İbrahim Kızıl'a geçmiş olsun dileklerimizi iletir, acil şifalar dileriz'' denildi.

        FENERBAHÇE'DEN MESAJ

        Fenerbahçe, Gaziantep'de beyin kanaması geçirdikten sonra ambulans uçakla İstanbul'a getirilen Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl için geçmiş olsun mesajı yayınladı.

        Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, ''Gaziantepspor Kulübü Başkanı Sayın İbrahim Kızıl'ın yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Fenerbahçe camiası olarak, Sayın Kızıl'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; kendisine acil şifalar diliyoruz'' denildi.

        ANKARAGÜCÜ'NDEN MESAJ

        Ankaragücü, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl için geçmiş olsun mesajı yayınladı.

        Kulüp basın sözcüsü Avni Kavlak'ın yaptığı açıklamada, ''Kızıl'ın, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırıldığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kendisine acil şifalar diliyor ve bir an önce kendisini yeniden spor camiasında görmek istiyoruz'' denildi.

        Öte yandan Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek de Gaziantespor Kulübü Basın Sözcülüğü görevini yürüten ve aynı zamanda başkan İbrahim Kızıl'ın kardeşi olan Mehmet Kızıl'ı arayarak, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

        BURSASPOR'DAN MESAJ

        Bursaspor, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl için geçmiş olsun mesajı yayımladı.

        Yeşil-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yer alan mesajda, ''Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl'ın rahatsızlığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Bursaspor Kulübü olarak, İbrahim Kızıl'a geçmiş olsun dileklerimizi iletir, acil şifalar dileriz'' denildi.

        SİVASSPOR'DAN MESAJ

        Sivasspor, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl için geçmiş olsun mesajı yayımladı.

        Kulübün resmi internet sitesinde yer alan, ''Geçmiş olsun İbrahim Kızıl'' başlıklı mesajda, ''Yüksek tansiyona bağlı olarak beyin kanaması geçiren ve şu an yoğun bakımda bulunan Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'a Sivasspor Kulübü ve Sivasspor camiası adına acil şifalar diliyoruz'' denildi.

        TFF'DEN MESAJ

        Futbol Federasyonu, yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçiren Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl için geçmiş olsun mesajı yayınladı.

        Federasyonun internet sitesinde yapılan açıklamada, Kızıl'ın rahatsızlığının derin bir üzüntüyle öğrenildiği ifade edilerek, ''Sayın Kızıl'a, ailesine, Gaziantepspor camiasına ve Türk futboluna geçmiş olsun dileklerimizi iletir, acil şifalar dileriz'' denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ