Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası Hiddink gidiyor mu? - Futbol Haberleri

        İtalyan medyasında, sezona kötü bir başlangıç yapan Roma'nın, teknik direktörü Claudio Ranieri ile yolları ayırmayı, yerine de getirmeyi düşündüğü aday çalıştırıcılar arasında Türk Milli Takımı'nın patronu Hollandalı Guus Hiddink'in yer aldığı yazılıyor.

        Serie A'ya şampiyonluk parolasıyla başlayan, ancak aldığı sürpriz sonuçlarla zirveden kopan Roma'nın son olarak da Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftasında sahasında, İsvicre'nin Basel takımına 3-1 yenilmesi, İtalyan medyasında teknik direktör Claudio Ranieri'nin koltuğunun tartışılmasına ve yeni teknik direktör adaylarının ortaya çıkmasına neden oldu.

        İtalyan medyasında yer alan haberlerde, Ranieri'nin dokunulmazlığının kalmadığı belirtilirken, tecrübeli teknik adamın 7 Kasım'da oynanacak Roma derbisi olan Lazio maçına kadar kredisi olduğu yazıldı. Lazio maçından önce ligde Parma ve Lecce ile mücadele edecek olan AS Roma, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde de yine Basel ile bu sefer deplasmanda karşılaşacak.

        Başkent ekibinin bu 4 karşılaşmadan birinde olumsuz bir sonuç alması durumunda, Ranieri'nin takımdan ayrılabileceği kaydedildi. Ranieri, Roma'dan ayrılırsa kendisinden sonra göreve getirilecek çalıştırıcı isimleri de İtalyan medyasında yer almaya başladı.

        ADAYLAR ARASINDA TANIDIK İSİMLER

        Roma'da Brezilyalı oyuncuların çokluğu nedeniyle başkan Rosella Sensi'nin Brezilyalı hocadan yana olduğu ve geçen sezon AC Milan'ı çalıştırırken, takımın patronu Silvio Berlusconi ile arasındaki anlaşmazlık nedeniyle Milan'dan ayrılan Leonardo Arajuo'nun adaylar arasında ön plana çıktığı bildirildi.

        Leonardo'yu diğer adaylar arasında ilk sıraya taşıyan etkenlerden diğerleriyse genç teknik adamın şu anda herhangi bir takımda çalışmıyor olması ve İtalya'ya dönmek için istekli olması gösteriliyor.

        Haberlerde, adaylar arasında Leonardo'nun alternatifi olarak Türk Milli Takımı'nı da çalıştıran Hollandalı tecrübeli teknik adam Guus Hiddink de yer alıyor. Hiddink'in Roma'nın başına geçmesindeki en büyük sorunun, kendisinin şu anda ay-yıldızlıların başında görevde olmasının ve diğer ekonomik sıkıntıların olduğu ifade edildi. Bu arada, Hollandalı bir başka teknik adam Frank Rijkaard'ın da Galatasaray ile olan sözleşmesini karşılıklı feshettiği ve serbest olduğu hatırlatıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ