Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galibiyet için gidiyoruz! - Futbol Haberleri

        Ligde hafta sonu Bucaspor ile deplasmanda oynayacağı zorlu maçın hazırlıklarını kulüp tesislerinde sürdüren Sivasspor'da, idmanı izleyen basın sözcüsü Fikret Ünsal, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Bucaspor Yönetim Kurulu'nun bugün hakemlerle ilgili yaptığı açıklamasının hatırlatılması üzerine Ünsal, son haftalarda, özellikle de geçen hafta içi ve hafta sonu hakemlere yeteri kadar yüklenildiğini belirterek, şöyle konuştu:

        ''Artık bu kadar yıpratılmış bir camiaya bizim de bir laf söylememiz prensibimiz değil, hakemlere laf söylemek prensibimiz değil. Ama Buca yönetimi böyle bir istekte bulunduysa, onların yerinde olsam isim de verirdim, Yunus Yıldırım'ı isterdim. Buca'ya göre en iyi hakem Yunus Yıldırım. Yunus Yıldırım'ı verselerdi. Böyle hakemlerle, bilmem neyle uğraşmak çok iyi değil. Yani futbolumuz açısından da iyi değil, futbolumuzun geleceği için de iyi değil. Bizler düşme potasında olabiliriz, şampiyonluk potasında olabiliriz, bunların hepsi olur, hakemler de hata yapar, biz bunları da gördük. Kasıt olmadıktan sonra hatalar da çok önemli değildir. Hakemlerimizden de bizim öyle çok fazlaca bir şikayetimiz yok. Kaldı ki en çok hakem hatalarından puan kaybeden takım da Sivasspor'dur. Bakın bugünkü maçlara, en az 10 puan kaybımız var. Biz hiç sesimizi çıkarmıyoruz, onlara ne oluyor, bunu da anlamıyorum. Çıkarız, onlar da biz de futbolumuzu oynarız, hakem de kimi verirlerse versinler, bizim için hiçbir şey fark etmez. Biz oyunumuzu oynar geliriz, biz hakemlerimizin vicdanına güveniyoruz, adaletlerine güveniyoruz''

        Bucaspor maçının önemine dikkati çeken Ünsal, ''Biz Buca'ya mutlak galibiyet için gidiyoruz. Ciddi şekilde öyle bir istekte bulundularsa ben onları kınıyorum. Elbette ki federasyon özellikle bu hafta Galatasaray-Fenerbahçe maçını ve Bucaspor-Sivasspor maçını dikkate alacaktır, maçın ağırlığına göre de hakem verecektir. Bunu onların dillendirmesi veya bizim de dillendirmemiz hoş bir olay değil'' diye konuştu.

        NEŞELİ İDMAN

        Teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde gerçekleşen idman, yaklaşık 1,5 saat sürdü. İdmanda futbolcular ve teknik heyetin neşeli olduğu gözlendi. Isınma hareketlerinin ardından antrenmanın ilk bölümünde futbolcular 5'e 2 top kapma çalışması yaptı. Bu çalışma sırasında teknik heyet de kendi arasında top oynadı.

        Teknik direktör Çalımbay, daha sonra oyuncularını 2 gruba ayırarak çabukluk-çevikliğe yönelik istasyon çalışması yaptırdı.

        Dönüşümlü olarak gerçekleşen çalışmada, bir grup çabukluk-çevikliğe yönelik etaplarında ter dökerken, diğer grup dar alanda minyatür kale maç yaptı. Futbolcuların iki grup halinde eğlenceye yönelik yarışmalar da yaptığı idman, hücum ve savunmaya yönelik çalışmayla sona erdi. İdmanda futbolcuların istekli ve hırslı oldukları görüldü.

        Antrenmana, kaleci Korcan Çelikay dışında tüm oyuncular katıldı. Sakatlıktan kurtulan Abdurrahman Dereli takımla birlikte çalıştı.

        Antrenmanı, Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, asbaşkan Mehmet Ali Topal ve yönetim kurulu üyesi Harun Türkoğlu da izledi.

        Teknik direktör Rıza Çalımbay'ın yarın saat 11.30'da kulüp tesislerinde basın toplantısı düzenleyeceği belirtildi.

        MAÇI KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU YÖNETECEK

        Bu arada, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Bucaspor-Sivasspor maçına Antalya bölgesinden hakem Kuddusi Müftüoğlu'nu görevlendirdi. Müftüoğlu'nun yardımcılıklarını Antalya bölgesinden Serdar Akçer ve Kahramanmaraş bölgesinden Asım Yusuf Öz'ün yapacağı maçta, Antalya bölgesinden Mustafa Öğretmenoğlu da dördüncü hakem olarak görev alacak.

        Öte yandan, Bucaspor-Sivasspor maçının başlama saati de değiştirildi. Daha önceden İzmir Yeni Buca Stadı'nda 20 Mart Pazar günü saat 17.00'de oynanacağı açıklanan Bucaspor-Sivasspor maçının başlama saatinin, İzmir Valiliği'nin güvenlik tedbirlerine ilişkin talebi nedeniyle aynı gün saat 19.00'da oynanmasına karar verildiği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ