Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Almanya Dortmund şampiyon! - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM

        Almanya 1. Ligi Bundesliga'da Borussia Dortmund, kendi sahasında Nürnberg'i 2-0 yenerek sezonun bitmesine 2 hafta şampiyonluğunu ilan etti.

        ÖNCE BARRIOS

        Mücadeleye hızlı başlayan Dortmund etkili ataklarla Nürnberg kalesini ablukaya aldı. Bu etkili ataklar sonucunu 32. dakikada verdi. Lucas Barrios, attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Dortmund devrenin sonunda ikinci golü bulabilmek için baskısını arttırdı.

        SONRA LEWANDOWSKI

        Mücadelenin 43. dakikasında Robert Lewandowski, attığı golle takımın 2 farklı üstünlüğe taşıdı. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skorunu belirledi ve Borussia Dortmund soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti.

        İkinci yarıya da etkili başlayan taraf evsahibi Dortmund oldu. İlk yarıdaki etkili oyununu sürdüren evsahibi, rakibi Nürnberg'e etkili olma fırsatı vermedi. Oyunun son bölümlerini rölantide götüren Dortmund, mücadelenin son dakikalarında seyircisinin muhteşem desteği ile zafere ulaştı.

        LEVERKUSEN'İ KÖLN YAKTI

        En yakın rakibi Bayer Leverkusen'in Köln deplasmanında 2-0 kaybetmesiyle ligin bitmesine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Dortmund; Bundesliga'da 7. kez şampiyonluk ipini göğüslerken bu zaferi 80 bin taraftarlarıyla birlikte kutladı.

        BUNDESLIGA'DA ALINAN DİĞER SONUÇLAR İSE ŞÖYLE:

        Hamburg-Freiburg: 0-2

        Hannover-Monchengladbach: 0-1

        Hoffenheim-Stuttgart: 1-2

        Köln-Leverkusen: 2-0

        Mainz-Frankfurt: 3-0

        Bayern-Schalke: 4-1

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ