Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer "Şikeye boyun eğmeyin" - Futbol Haberleri

        EuroAsia Sports’un düzenlediği “Çıkış Tüneli: Global Şike Gerçekleri Konferansı”na katılan Kanadalı ünlü yazar Declan Hill’in Türkiye ile ilgili tespitleri ve yaptığı araştırmalar seminere damga vurmuştu. Alaattin Çakıcı ve Sedat Peker’in fotoğraflarını gösterip “Bunları tanıyormusunuz?” diyerek söze başlayan Hill, daha sonra bu iki ismin Türk futbolunda bazı kulüplerle bağlantısına değinmişti. Hill, Türkiye’de futbolun temiz kalması için izlenmesi gereken yolları HABERTÜRK’e aktardı: - Şike dediğimiz olgu ikiye ayrılır. Birincisi, o takımın kazanmasından başka alternatif olmayan şikedir. Diğer türü, kumar odaklı şikedir. 2. tür amaç yalnızca para kazanmaktır.

        - Teşvik primi iyi bir şey değildir; yapılmaması ligin güvenilirliği açısından hayati önem taşır ancak bana göre şike değildir. Yine de bunu yapanlar iyi takip edilmeli.

        - Türkiye’deki soruşturma bence iyi gidiyor. Davayı yürütenleri cesaretlerinden ötürü kutlamak gerekir. Tutuklu yargılanan yöneticileri de şimdiden

        suçlamak mümkün değildir.

        - Bu davayı eğer düzgün yürütmek istiyorlarsa, otoritelere tavsiyem, cesur ve şeffaf olmaları, sakin kalmaya çalışmalarıdır. Türk futbolunu temizlemek, sonraki nesillere temiz bir ortambırakmak istiyorlarsa, tümbaskıdan kurtulmalı ve boyun eğmemeliler. Operasyonu yönetenler işlerini düzgün yaparsa futbol temizlenir.

        - Bence telefon kayıtları çok önemli. Çünkü şike, açık açık yapılmıyor, haliyle özel konuşmalarla ortaya çıkıyor.

        - TFF’nin şikeyle ilgili yaptırımlarını hafif buluyorum. Birkaç yıl değil, ömür boyu yasaklanmalarından yanayım.

        - Şu an küme düşme, puan silme konularında yorum yapmayı yanlış buluyorum çünkü çok fazla spekülasyon var ve şu anki resimnet değil.

        HTSPOR / NECATİ METE

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ