Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Süper El Classico! - Futbol Haberleri

        Guardiola, Madrid'e hareket etmeden Barcelona'da bugün düzenlediği basın toplantısında, Real Madrid'e oranla sezon öncesi hazırlıklarına daha geç başlamalarıyla ilgili bir soruya, "Ortada bir kupa olduğunda futbol özür kaldırmaz. Bizden bir hafta önce hazırlık çalışmalarına başlamış olmaları kupa maçı için öncelikli bir konu olamaz. Ayrıca kupanın, bizden daha çok onlar için önemli olduğu görüşüne de katılmıyorum. Kazanan en iyi olacak" diye konuştu.

        Barcelona teknik direktörü, Santiago Bernabeu'ya "her zaman büyük bir tutkuyla çıktıklarını ve başarılı olduklarını" belirterek, 17 Ağustos'ta Nou Camp'ta yapılacak rövanş maçını düşünmeden mücadele edeceklerini vurguladı. Guardiola, Süper Kupa'yı kazanacak takımın büyük oranda ilk maçta belli olacağını da savundu.

        Bu arada, İspanyol Futbolcular Derneği'nin ligin ilk iki haftasında greve gitme yönünde aldıkları kararı desteklediğini söyleyen Guardiola, "Benim görüşüme göre, bu olay tamamen futbolculara bağlı. Onlara arka çıkıp, destek veriyorum çünkü eğer ben teknik direktörsem onların sayesindedir" ifadesini kullandı.

        Guardiola, takımın hep birlikte daha fazla vakit geçirmesi amacıyla sakat futbolcularını da Madrid'e götürme kararı aldı.

        SON ANTRENMANI HERKESE AÇIK

        Öte yandan, Çin kampından döndükten sonra hafta boyunca tüm antrenmanlarını basına kapalı yapan Real Madrid'de teknik direktör Jose Mourinho, bugünkü son antrenmanı Santiago Bernabeu'ya aldırarak, antrenmanın herkese açık olacağı duyuruldu.

        Bir "El Clasico" maçından önce ilk defa böyle bir yöntem kullanan ve antrenmanı Bernabeu'ya aldırıp, herkese açan Real Madrid'de, Mourinho'nun aldığı karar, İspanyol basınına göre "çok akıllıca ve stratejik" olarak yorumlandı. İspanyol spor gazeteleri, Portekizli teknik adamın Barcelona maçı öncesinde böyle bir karar alarak "taraftarları daha fazla maç havasına sokmaya ve futbolcuların moralini yükseltmeye çalıştığını" yazdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ