Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer "Sistemden vazgeçebiliriz" - Futbol Haberleri

        Federasyonun İstinye'deki binasında kulüp başkanları ve yayıncı kuruluş yetkilileriyle yapılan toplantıdan sonra gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Aydınlar, bu sezon plaf-off sistemini deneyeceklerini, denedikten sonra belki de önümüzdeki sezon vazgeçilebileceğini belirtti.

        Aydınlar'ın açıklaması şöyle:

        "Bugün yoğun bir toplantı trafiği yaşadık. Bildiğiniz gibi kulüplerimizle yeni sistemi paylaştık. Önümüzdeki dönem maçların yayını için yayıncı kuruluş ile mutabakata varıldı. 2011-2012 sezonunda play-off sistemi geçerli olacak. Bunu deneyeceğiz. Kalıcı olacağını umuyoruz. Olumsuz taraflarını düzeltmeye çalışacağız. Gelecek yıllarda belki vazgeçilebilir ancak biz bunun renk getireceğine inanıyoruz. Kulüplerin daha fazla gelir elde edeceğini düşünüyoruz. Futbolu daha cazip hale getirmeyi istiyoruz."

        Bu sistemi uygulama fikrinin nasıl ortaya çıktığının sorulması üzerine, uygulamanın TFF'nin teklifi olduğunu söyleyen Mehmet Ali Aydınlar, "Futbolu daha cazip hale getirmek için ve futbol ekonomisini daha iyi hale getirmek için bu teklifi düşündük. Galatasaray'ın çekinceleri var. Bunun dışında bütün kulüpler kabul etti" dedi.

        UEFA Başmüfettişi ile arasındaki görüşmenin sorulması üzerine ise," UEFA'nın başmüfettişi hukuki süreci değerlendirdi. İddianamenin mahkeme tarafından hazırlanmasını beklediğimizi söyledik. UEFA yetkilisi gizliliğin kaldırılıp kaldırılamayacağını sordu. Savcılıktan da bunun kaldırılamayacağını öğrendik" dedi.

        Süper kupa finalinin akıbetinin sorulması üzerine Aydınlar, Süper Kupa finali ile ilgili bir gelişme olmadığını da sözlerine ekledi.

        AYDINLAR CUMHURBAŞKANI'NI ZİYARET EDECEK

        Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve beraberindeki heyet yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşeceği duyuruldu. Görüşmenin saat 12.30'da Tarabya Köşkü'nde gerçekleşeceği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ