Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer İpler hala elimizde! - Futbol Haberleri

        A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2012 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Kazakistan ile yapacakları karşılaşmayla ilgili olarak ''2012 Avrupa Şampiyonası'na gitmek için ne kadar iyi ve arzulu olduğumuzu göstermeliyiz'' dedi.

        Hollandalı teknik adam, milli futbolcu Arda Turan ile birlikte Swissotel'de düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, çok heyecanlı maçlar oynayacaklarını belirterek, ''Geçen haftadan beri çalışmalarımızı sürdürüyoruz, takımımız çok iyi atmosferde çalıştı ve şu anda maçlara başlamak için sabırsızlandığımızı söyleyebilirim'' diye konuştu.

        Hiddink, iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini anlatarak, şöyle devam etti:

        ''Tabi kadromuzda yer alan birçok oyuncunun da bildiğiniz sebeplerden dolayı çok iyi bir sezon öncesi hazırlık kampı geçirmediğini söylemeliyim. Aday kadroda yer alan bazı oyuncularımız da liglerinde maç oynadılar. Onların şu anki fiziksel durumu daha iyi. 2012 Avrupa Şampiyonası'na gitmek için ne kadar iyi olduğumuzu, arzulu olduğumuzu göstermeliyiz. Bunun da yolu Kasım ayında oynanacak play-off maçları üzerinden olacak.''

        Guus Hiddink, 2012 Avrupa Şampiyonası'na gitme yolunda hala iplerin ellerinde bulunduğunu belirterek, ''Şu anda güzel olan şey ise, bizim hala işlerin kontrolünü elinde tutmamız. Haziran ayında güçlü bir rakibe karşı Brüksel'de iyi bir sonuç aldık. Hedefimize gitme yolunda aynı şekilde devam etmeliyiz'' dedi.

        Türk futbolunun zor bir dönemden geçtiğinin altını çizen Hollandalı teknik adam, ''Türk futbolundaki gerçekleri de görmezden gelmek istemiyorum, şu anda zor bir dönemde geçtiğimizi belirtmeliyim. Biz de çok istekli ve arzulu bir görüntü çizerek, Milli takım olarak, Tük futbolunun son dönemde kaybettiği imajını geri kazanmasına yardımcı olmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

        Sakatlıkları bulunan Servet Çetin ile Gökhan Zan'ın durumunda belirsizlik olduğunu bildiren Hiddink, ''Servet son günlerde takımla birlikte, gayretli çalıştı ama durumuna öğleden sonra bakacağız. Aynı şey Gökhan Zan için de geçerli'' dedi.

        A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Türk futbolunda son dönemde yaşananların görmezden gelinemeyeceğini ve bunların futbolcular üzerinde etkisi olduğunu söyledi.

        A Milli Takım'ın 2012 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Kazakistan ile yarın yapacağı karşılaşma öncesi Swissotel'de basın toplantısı düzenleyen Hiddink, Türk futbolunda yaşanan problemlerin görmezden gelinemeyeceğini belirterek, ''Çok zor bir dönemden geçildiğini söylemeliyim. Kişiselleştirmek istemiyorum. Yaşananların oyuncular üzerinde etkisi var. Şampiyonlar Ligi'nde oynamamak gibi kararlar Futbol Federasyonu ve UEFA'nın aldığı kararlar üzerine gerçekleşti. Hayal kırıklığı ve şansızlık buradaki oyuncular üzerinde etkili oldu. Üzülen oyuncular da milli takımın parçası'' dedi.

        Hollandalı teknik adam, futbolcuları motive etme konusunda ise şunları söyledi:

        ''Ben de konuşuyorum, başka arkadaşlar da konuşuyor. Milli takımdaki oyunculara ne kadar yetenekli olduklarını ve bunu göstermek için fırsatları olduğunu söylüyoruz. 'Çıkın, gerekli performansı gösterin' diyoruz. Gruplar halinde konuştuğumuz gibi bireysel olarak da konuşmalar yapıyoruz. İyi sporcunun şartlar ne olursa olsun, ne görev verilirse verilsin onu yapması gerekiyor.''

        ''BU YAŞIMDA BENİM İÇİN DE DENEYİM OLDU''

        Türk futbolunda yaşanan olayların benzerini kariyerinde daha önce yaşayıp yaşamadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Hollandalı çalıştırıcı, ''Tabi çalıştığım ülkelerde Türkiye'dekine benzer geniş çapta olay olmamıştı. Benim için de bu yaşımda yeni bir deneyim oldu. Her gün öğreniyorum'' dedi.

        Yaşananları dikkate alarak federasyondan yeni bir teklif gelmesi halinde bunu kabul edip etmeyeceği yönündeki soruyu ise Guus Hiddink şu şekilde yanıtladı:

        ''Aslında soru tam anlamıyla gerçekçi değil. Ben görevi kabul ettiğimde geçen sezondu. Mahmut Özgener başkanlığındaki yönetiminden teklifi almıştım. Benim pişmanlığım yok. Türk Milli Takımı'nda çalışmaktan dolayı pişmanlığım bulunmuyor. Genç arkadaşlarla her gün biraraya gelmek istiyorum. Haftalar boyunca çalışmak istiyorum. Kulüplerine döndüklerinde üzülüyorum. Onlarla daha fazla beraber olmak istiyorum. Biz hem milli takımı yenilemek, hem de Dünya Kupası'na gitmek gibi bir misyon edindik. Konuyla ilgili daha önce de sorular aldığımı söylemiştim. Dünya Kupası kura çekiminde de sorulmuştu. Elimden geldiğince savundum. Söylediğim en önemli şey, kulüple milli takımı karıştırmamak olduğu şeklindeydi. Ancak bizim de özeleştiri yapmamız gerekiyor. Başkalarını suçlamadan önce kendimizi suçlamalıyız. Bunun yanında milli takımın farklı olduğunu ve ülkenin gururu olduğunu aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor.''

        Milli takımda yer alan oyuncuların sezon başı itibariyle resmi maç yapmamasının hatırlatılması üzerine tecrübeli teknik adam, ''Fiziksel açıdan maç oynamak önemli bir şey. Takım o kadar istekli ki, başarılı olma yolunda her şeyi zorlayacaktır. Fiziksel ve mental hazırlık sezon öncesinde de olabilir. Önümüzde 3-4 güçlü maç var. Bizler de onlar da kendilerine hazır olup olmadıklarını sormalılar. Vücutları tam olarak yetmeyebilir. Ancak mental manada kendilerine bu işin üstesinden nasıl gelebileceklerini sormalılar'' diye konuştu.

        ''EN İYİ İKİNCİ OLMA YOLUNA GİTMELİYİZ''

        Gruptaki pozisyonlarının hatırlatılması üzerine Hiddink, ''Öncelikle tabloya gerçekçi bakmalıyız. Almanya'nın avantajlı olduğunu görüyoruz. Birinci olarak gidemiyorsak en iyi ikinci olabilme yoluna gitmeliyiz. Bunu yapmak kolay değil. Hesaplama yapmak zor. Önümüzde 3-4 maç var. Diğer takımlar da maçlarını oynayacak. Maksimum puanları almak istiyoruz. Hesaplama yapmak istemiyoruz. Bu şekilde bir sonraki adımı unutursunuz. Bir sonraki adımımız yarın'' dedi.

        Futbol Federasyonu'nun fikstür konusunda kendisinden görüş alıp almadığı sorusunu ise Hollandalı çalıştırıcı, ''İyi antrenman yapmış profesyonel oyuncu 3-4 günde bir maç oynayabilir. Bu yaşanan sıkı haftalarda sakatlık beklemiyoruz. Avrupa liglerinde bu çok sık görülüyor. 50 maçın üstünde oynuyorlar. Bizim oyuncularımız da yapabilir. Geçtiğimiz ay yaşanan şeylerin sonucu oyuncular bu durumu yaşamak zorunda. Bununla yaşamaya alışmalılar. Kimse şikayet etmemeli. Oyuncular fiziksel manada iyi antrenman yaparlarsa bu olabilir'' diye yanıtladı.

        KAZAKİSTAN MAÇI

        Kazakistan ile yarın yapacakları maça da değinen Hiddink, şöyle konuştu:

        ''İlk oynadığımız maçı hatırlıyorum. İyi sonuç almıştık. Hamit'in klas golünü unutmadım. Kazakistan ciddi değişiklik yaptı. Oyun anlamında yansımaları oldu. Agresif ekip oldular. Ciddiye alıyoruz. Hata yapmak istemiyoruz. Bir takım yenilendiği zaman size zor anlar yaşatabilir. Biz de bu zor anları yaşamak istemiyoruz. Umuyorum ki böyle bir şey olmaz. Bizim için çok kötü olur. Zarar verici olur. Rakiplerimize saygı duyuyoruz. Hiçbir rakibimizi küçümsemiyoruz.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ