Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Tunay'dan devlere mesaj! - Futbol Haberleri

        Tunay, Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organı Tam Saha Dergisi'nin Eylül ayı sayısında yer alan röportajında, Bundesliga'da başarılı olmayı amaçladığını belirterek, ''O yüzden Hamburg'dan ayrıldığımda da yine bir Bundesliga ekibi olan Hertha Berlin'i seçtim. Ama bir gün tabii ki bir İstanbul takımında oynamak ve burada yaşamak isterim. Ancak şu an bunu yapmak için oldukça erken. Henüz 21 yaşındayım ve öncelikle Bundesliga'ya ayak uydurup burada kendimi kanıtlamak istiyorum'' dedi.

        Genç futbolcu, en büyük hayalinin Barcelona'da oynamak olduğunu anlatarak, ''Barcelona'da oynamak her futbolcunun hayalidir. Oradan bir teklif gelirse kimse arkasına bakmaz, koşa koşa gider bence. En büyük hayalim Katalan ekibinin formasını giymek aslında'' ifadelerini kullandı.

        Hamburg'da forma giyerken, Ruud Van Nistelrooy, Ze Roberto gibi oyunculardan çok şey öğrendiğini anlatan Tunay Torun, ''Van Nistelrooy çok iyi bir insandır ve takımdaki genç oyuncularla arası çok iyidir. Onlara önem verir. Bana da oyunla ilgili birçok taktik verirdi. Mesela, 'Atak şöyle geliştiğinde şuraya koşu yap, topa şöyle vurursan daha iyi sonuç alırsın' gibi şeyler söylerdi. Özellikle gol vuruşumu da onun bu ilgilenmeleri ve öğütleri sayesinde geliştirdiğimi düşünüyorum'' diye konuştu.

        Tunay, Hamburg'da fazla forma şansı bulamadığı için çok gol atamadığını dile getirerek, ''Şimdi ise Hertha Berlin'de düzenli olarak forma giyeceğimi düşünüyorum. Bu yüzden yakında daha çok gol ve asist haberi alacaksınız benden'' dedi.

        Tunay Torun, Türk asıllı oyuncular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın Alman Milli Takımı'nı tercih etmesine herkesin saygı duyması gerektiğini belirterek, ''Benim kararım ilk baştan beri Türkiye'ydi. O yüzden 15 Yaş Altı Milli Takımı'ndan itibaren Ay-yıldızlı forma için ter döküyorum. Oralardan buralara kadar gelebildiğim için de gerçekten çok mutluyum. Türkiye-Almanya maçlarında Mesut Özil'i ıslıklamamamız lazım. Çünkü onun bu noktalarda olması, Real Madrid'de forma giyen ilk Türk oyuncu olması gerçekten gurur verici bir şey. Bu başarılarından dolayı benim Mesut Özil'e büyük saygım var'' ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ