Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Tecrübeli oyuncular büyük şans! - Beşiktaş Haberleri

        Atınç, Futbol Federasyonu'nun aylık çıkardığı Tam Saha Dergisi'nin Eylül sayısında yer alan röportajında, takımda bulunan tecrübeli oyuncularla oynamanın kendileri için büyük bir şans olduğunu belirterek, ''Tecrübelerinden faydalanıyoruz ve bize çok yardımcı oluyorlar. İdmanlarda olsun, özel hayatımızda olsun bize uyarılarda bulunuyorlar. Biz de onların tavsiyelerini yerine getiriyoruz'' ifadelerini kullandı.

        Takımın tecrübeli oyuncusu İbrahim Toraman'ı beğenerek izlediğini kaydeden genç oyuncu, ''O da bana çok destek oluyor. Milli takımdaki stoper sıkıntısı ligimizdeki yabancı sayısından ve takımların yabancılarını genellikle stoper mevkisinden seçmesinden kaynaklanıyor'' diye konuştu.

        Geçmiş sezonlara göre Türkiye'de genç oyunculara daha fazla şans verildiğini ifade eden Atınç, şöyle konuştu:

        ''Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de gençlere daha çok şans verildiğini düşünüyorum. 19 Yaş Altı Milli Takımı'nda oynayan oyunculardan bu durum anlaşılıyor. Geçmişe göre daha çok şans verildiğini düşünüyorum. Başarılı örnekler çoğaldıkça verilen şansın artacağına inanıyorum. Ayrıca yerli teknik direktörler genç oyuncuları daha iyi tanıyor ve gençlerin psikolojilerinden daha iyi anlıyor. Bence de genç oyuncuların daha çok şans bulmasında yerli teknik direktörlerin payı büyük.''

        Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Mustafa Denizli'nin kariyerinde önemli bir insan olduğunu anlatan siyah-beyazlı futbolcu, ''16 yaşında beni A takıma aldı ve oynattı. İlk kez forma giydiğim Manisaspor maçında korner kazandığımızda bana kenardan bir şeyler söylüyor, işaret ediyordu. Ben sesten ve heyecandan anlamadım. Ertesi gün 'Sen beni öldürecek misin?' diye serzenişte bulunmuştu'' diye konuştu.

        Geçen sezon takımda görev yapan Bernd Schuster konusundaki soruyu ise Atınç Nukan, ''Schuster'in gençlere bakışı iyiydi. Genç oyunculara şans veriyordu. Ben de Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında oynamıştım. Antrenmanlarda da bize yardımcı oluyordu'' diye yanıtladı.

        Futbola başladığı dönemde forvet oynadığını hatırlatan genç futbolcu, ''Küçükken Batistuta'yı çok severdim. O dönemde forvet oynadığım için çok gol atan bir oyuncuydum. Hatta arkadaşlarım 'Batigol'den ilham alarak bana da 'Atigol' derlerdi'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ