Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Bakan önünde dev kavga! - Fenerbahçe Haberleri

        Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın Türkiye Futbol Federasyonu ve Spor Toto Süper Lig’de yer alan kulüplerin temsilcileriyle yaptığı toplantıya Galatasaray Asbaşkanı Adnan Öztürk ile Fenerbahçeli yönetici Ali Koç arasındaki diyalog damgasını vurdu.

        Milliyet gazetesinin haberine göre; Adnan Öztürk’ün, iki kere “Uluslararası hukuk ne diyorsa biz onu savunuyoruz. UEFA ve FIFA’nın konuya yaklaşımı ortada. Türk futbolunun geleceği için sessiz kalamayız” diyerek, tavırlarını ortaya koydu. Galatasaray’ın şike ve teşvik operasyonu karşısındaki politikasında etkili olan ve yayınlanan bildirilerdeki isim olarak dikkat çeken Öztürk’ün bu çıkışına Ali Koç’un “Galatasaray fırsatçılık yapıyor. Üstelik her toplantıya biri geliyor. Bu da sizin konuya karşı ciddi bir yaklaşım içinde olmadığınızı gösteriyor” şeklinde yanıt verdiği bildirildi. Koç’un bu sözlerine karşılık olarak ise Öztürk’ün “Sizi ilgilendirmez kulübü kimlerin temsil ettiği” dediği bildirildi.

        Bakan Kılıç, yaşanan gerginlik üzerine, Öztürk ve Koç’un yanı sıra, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’le yarım saat süren özel bir görüşme yaptı. Bu görüşmede de Öztürk’ün, tavrının devam ettirdiği ve Futbol Federasyonu’nun bir an önce karar vermesi gerektiğinin altını çizdiği bildirildi.

        Bu arada toplantının ana gündem maddesi, ekonomik sıkıntı içindeki kulüplere yeni kaynaklar yaratılması oldu. Kulüp temsilcileri formaların göğüs ve sırtına Spor Toto reklamı verilmesi ve anlaşmanın uzun vadeli yapılması önerisini getirirken, Bakan Kılıç konuyla ilgili çalışma yapılması için Bekir Yunus Uçar’ı görevlendirdi.

        ‘Yasa değişsin’

        Toplantıda kulüplerin ikinci gündemi 14 Nisan 2011 tarihinde yürürlüğe giren şiddet yasası oldu. Şike ve teşvik soruşturması nedeniyle yasa gereği tutuklanarak cezaevine konan kulüp başkanı ve yöneticilerine öngörülen hapis cezalarının hafifletilmesi ya da kaldırılması talebinde bulunan kulüpler, konunun yeni yasama döneminde ele alınmasını talep etti. Kulüp temsilcilerinin, “Evet bu yasanın çıkmasını biz istedik ancak ciddi hatalar yapıldığını görüyoruz. Bu böyle devam ederse ileride kulüplere yöneticilik yapacak kişi bulamayız” dedikleri öğrenildi.

        Bakan Suat Kılıç ise yasa çıkarken tüm muhalefet partileri ile iktidar partisinin üzerinde uzlaşma sağladığına dikkat çekerek, “Ben burada hükümeti temsilen bulunuyorum. Söyleyeceğim her şey hükümetimi de bağlar. Bu yüzden eğer yasanın yeniden ele alınıp değerlendirilmesi düşünülüyorsa tüm partilerin anlaşması ile mümkün olabilir. Böyle bir çalışma yapılırsa elbette gündeme alınır” karşılığını verdi.

        ‘Çok yıpratıldık’

        Toplantıda Fenerbahçe Kulübü’nü temsilen bulunan asbaşkan Ali Koç, şike ve teşvik soruşturmasıyla ilgili medyada çıkan haberler nedeniyle kulübün hem manevi hem de maddi olarak yıpratıldığına dikkat çekerken, “Sürecin bir an önce tamamlanması ve gerçeklerin ortaya konmasını bekliyoruz” diye konuştu. Bakan Kılıç yargıya intikal eden konu üzerinde yorum yapamayacağını, ancak tüm kulüpleri yakından ilgilendiren sıkıntılı dönemin bir an önce sona ermesinin kendisinin de arzusu olduğunu ifade etti.

        Demirören: Önemli adım

        Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören Bakan Suat Kılıç’a kulüpler adına teşekkür etti. Demirören, "10 senedir futbolun içindeyim, ilk defa sezon başlamadan bir bakan, kulüp başkanları ve federasyon başkanını toplayarak, Türk futboluyla ilgili düşünceleri paylaşmak istedi. Bu bizim için çok önemli bir adım. Özellikle bugünkü Türk futbolu sürecinde, bizlerin kulüpler olarak birlik beraberlik içinde olduğumuzu göstermekten başka, federasyonumuzun ve bakanımızın da bu süreç içerisinde bizimle beraber hareket etmesini göstermesi çok önemli diye düşünüyoruz" dedi.

        ‘Talimat veremeyiz’

        Bakan Kılıç 2.5 saat süren toplantı ile ilgili olarak, Futbol Federasyonu'nun özerk bir yapıyla idare edildiğini ve kendilerine herhangi bir şekilde talimat vermelerinin söz konusu olmadığını söyledi. Kılıç, "Olağanüstü durum alarmına lütfen geçmeyin. Bu işleri konuşarak çözmeye gayret edeceğiz. 18 kulüp dışında Milli Takım adına başka kaynağımız yok. Bu masanın etrafındakilere Türk futbolu adına ihtiyaç var " dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ