Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İtalya Piermario Morosini, sahada ölüm, futbol sahasında ölüm, kalp krizi, muamba - Futbol Haberleri

        Talihsiz oyuncunun naaşı, önceki gün Pescara Hastanesi'nden alınarak, Livorno Armando Picchi Stadyumu'na getirilid ve burada takım arkadaşlarıyla taraftarları tarafından selamlandı. Cenaze daha sonra futbolcunun doğduğu yer olan Bergoma kentindeki Monterosso Kilisesi'ne getirildi. Morosini'nin naaşı son iki gündür kilisede binlerce kişi tarafından ziyaretçi akınına uğradı.

        Piermario Morosini'nin cenaze töreni de Monterosso Kilisesi'nde yerel saatle 11.00'de başladı. Peder Luciano Manenti tarafından yönetilen cenaze törenine İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Giancarlo Abete, Morosini'nin nişanlısı Bergamo Valpala Valbrembo Voleybol Takımı oyuncusu Anna Vavassori, Livorno, Udinese, Atalanta, Milan,Sampdorio, İnter ve Pescara takımlarıoyuncularıyla yöneticileri, yerel yöneticiler ve vatandaşlardan oluşan 20 bin kişilik bir katılım gerçekleşti.

        ÜÇ DEV EKRAN KURULDU

        Ancak törene katılmak üzere gelen 20 bin kişiyi 600 kişi kapasiteli kilisenin almaması nedeniyle, katılımcıların büyük çoğunluğu cenazeyi kilise çevresine ve Atalanta Stadyumu'nda kurulan üç devekran aracılığıyla takip etmek zorunda kaldı.Morosini'nin tabutunun yanına onlarca futbol takımının flaması konularak, "birlik" mesajı verildi. Aynı zamanda Morosini'nin arkadaşı olan Peder Luciano Manenti, tören sırasında gözyaşlarını tutamadı.Yaklaşık 1 saat 30 dakika süren dini törenin ardından tabutu arkadaşları tarafından omuzlarda taşınan Morosini'nin naaşı ailesinin üç üyesine daha ev sahipliği yapan mezarlıkta toprağa verildi.

        ENGELLİ KIZ KARDEŞE ATALANTA'DAN MAAŞ

        Henüz 15 yaşındayken, kanser hastası annesi Camilla'yı, iki yıl sonra geçirdiği kalp krizi sonucu babası Aldo'yu kaybeden Morosini, bir yı sonra ise engelli olan ağabeyinin intihar etmesi sonucu, hayatta yine engelli olan kızkardeşi Maria Carla Morosini'yle baş başa kaldı. Kızkardeşinin tüm bakımını karşılayan Morosini'nin ölümüyle talihsiz genç kız hayatta tam anlamıyla yalnız kaldı. Sürekli bakıma ihtiyacı olan Maria Carla Morosini'ye, futbolcunun ilk gözağrısı Atalanta Takımı sahip çıktı. Atalanta Başkanı Antonio Percassi Maria Carla Morosini'nin tüm masraflarının ömür boyu kemdileri tarafından karşılanacağını açıkladı.

        SAVCILIK EL KOYDU

        Morosini'nin ölümüyle ilgili Pescara Cumhuriyet Savcılığı tarafından "kazayla adam öldürmek" gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Tanık olarak dinlenen hemşire Marco di Francesco, stadyumda kalbin normal dışı atımını tekrar normal kalp ritmine dönmesini sağlayan defibrilatör aracının olduğu halde Morosini için kullanılmadığını söyledi. Bunun yanısıra stadyum önüne gelişigüzel araç parkederek ambulansın girişini geciktirdiği iddia edilen zabıta görevlisinin de ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ