Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Eskişehirspor Eskişehirspor, Bursaspor'u 2-0 yendi, Süper Final, Avrupa Grubu - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nda 3. hafta maçları tamamlanırken, Eskişehirspor 30 puanla liderliğe yükseldi.

        Haftanın maçlarında Eskişehirspor sahasında Bursaspor'u 2-0 yenerek, liderlik koltuğuna oturdu. Karşılaşmada golleri 31. dakikada Diego, 87. dakikada Pele kaydetti. Müsabakada Bursaspor'dan Serdar 88. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

        Eskişehirspor: 2 - Bursaspor: 0

        Stat: Atatürk

        Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Mehmet Cem Hanoğlu, Erdem Bayık

        Eskişehirspor: Kayacan, Diego, Dede, Alper (Dk. 71 Tello), Volkan, Nadareviç, Bülent, Burhan (Dk. 85 Erkan), Koray, Batuhan (Dk. 78 Pele), Veysel

        Bursaspor: Yavuz, Musa (Dk. 46 Batalla), Svensson, Ömer, N'diaye (Dk. 75 Turgay), Serdar, Hakan, Basser, Ozan, Bangura, Okan (Dk. 46 Sestak)

        Goller: Dk. 31 Diego, Dk. 87 Pele (Eskişehirspor)

        Kırmızı kart: Dk. 88 Serdar (Bursaspor)

        Sarı kartlar: Dk. 61 Alper, Dk. 77 Batuhan (Eskişehirspor), Dk. 19 N'diaye, Dk. 90 1 Batalla (Bursaspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        20. dakikada Diego'nun Bursaspor ceza sahası önünde kullandığı serbest atışta kaleci Yavuz, topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

        21. dakika Dede'nin sağ kanattan kullandığı koner atışında Bursaspor ceza sahası içindeki Veysel topa, kafayla vurdu. Bu vuruşta kaleci Yavuz topu çeldi, meşin yuvarlak Dede'nin önünde kaldı. Dede'nin şutunda top, auta çıktı.

        31. dakikada Dede'nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşundu Diego, topa iyi yükseldi. Bu vuruşta meşin yuvarlak, kaleci Yavuz'un solundan filelerle buluştu: 1-0

        40. dakikada Bursaspor atağında Ozan, topu Bangura'ya iletti. Eskişehirspor ceza sahası içine giren Bangura, kaleci Kayacan ile karşı karşıya kaldı. Bangura'nın çalımlamak istediği kaleci Kayacan, topu bloke etti.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        59. dakikada Batalla'nın sol taraftan kullandığı korner atışında Eskişehirspor ceza sahası içindeki Serdar, topa iyi yükseldi. Serdar'ın kafa vuruşunda Eskişehirspor defans oyuncularına çarpan meşin yuvarlak, kale direğinin yanından kornere çıktı.

        64. dakikada Batalla'nın yaklaşık 25 metreden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, kale direğinin yanından auta çıktı.

        68. dakikada Eskişehirspor atağında, Volkan sol kanattan topu Bursaspor ceza sahası içine ortaladı. Ceza sahasındaki Batuhan'ın vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Yavuz'da kaldı.

        75. dakikada Dede'nin sol taraftan kullandığı köşe atışında, Bursaspor ceza sahası içindeki Diego, topa iyi yükseldi. Bu futbolcunun kafayla yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

        79. dakikada Volkan'ın sol kanatta yaptığı ortada, top Burhan'ın önünde kaldı. Bursaspor ceza sahası önündeki Burhan da topu Pele'ye iletti. Pele'nin sert şutunda, meşin yuvarlak direğin üzerinden auta gitti.

        87. dakikada Erkan'ın ara pasında topla buluşan Pele, Bursaspor ceza sahası içine girdi. Kaleci Yavuz ile karşı karşıya kalan Pele'nin sert şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 2-0

        Eskişehirspor cephesi

        Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, takımının Bursaspor önünde haklı bir galibiyet aldığını söyledi.

        Yanal, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Eskişehirsporlu futbolcuların karşılaşmanın ilk yarısında rakibini baskı altına aldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

        ''Futbolcularımı tebrik ediyorum. Haklı bir galibiyet aldık. Şu anda grupta lideriz. Haftaya Bursaspor ile tekrar karşılaşacağız. Zorlu ve zevkli bir maç olacak. İki takım da kazanmak için oynayacak. Uzun ligin sonunda sağlıklı bir şekilde mücadele edip ligi tamamlayacağız. Oynayacağımız üç maçı da kazanıp, grubu birinci bitirmeyi umuyoruz.''

        Bursaspor cephesi

        Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da Eskişehirspor'un, Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nda takımının önemli rakiplerinden birisi olduğunu bildirdi.

        Eskişehirspor'un iyi bir kadroya sahip olduğunu anlatan Sağlam, şöyle devam etti:

        ''Grubumuzda lider olmak için oynadık. Genç ve sık forma şansı bulamayan 7 oyuncuyla mücadele ettik. Bu oyuncular bizim takımın oyuncuları. O yüzden mağlubiyetin ya da kötü oyunun mazereti olarak bunu öne sürmek istemiyorum. Oyuncularımın daha üst performans göstermesini umuyordum. Bundan sonrası maçlar da bu arkadaşlarıma şans vereceğiz. Bugün kötü bir oyun oldu. Eskişehirspor'u tebrik ediyorum. Eskişehirspor ile tekrar mücadele edip, grupta iddialı duruma gelmeye çalışacağız.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ