Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Sivasspor itiraz etti! - Futbol Haberleri

        Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, "2007-2008 sezonu sonunda 73 puanla ve Beşiktaş'tan 2 gol averajıyla önde olmamıza rağmen, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) internet sitesinde de 4. sırada gösterilmemizin devam etmesi üzerine, itiraz dilekçemizi bugün TFF'ye verdik" dedi.

        Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada, bu sezon takımları Sivasspor ile Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 34 maç sonunda 73'er puan toplayarak ligi aynı puanda tamamladıklarını anımsattı.

        Son günlerde spor kamuoyunda tartışılan lig üçüncülüğü konusuna değinen Ünsal, ikili averajda eşit oldukları Beşiktaş'a karşı genel averajda üstün konumda bulunduklarını, bu nedenle lig üçüncüsünün Beşiktaş değil, Sivasspor olması gerektiğini savundu.

        Ünsal, şunları kaydetti: "2007-2008 sezonu sonunda 73 puanla ve Beşiktaş'tan 2 gol averajıyla önde olmamıza rağmen, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) internet sitesinde de 4. sırada gösterilmemizin devam etmesi üzerine, itiraz dilekçemizi bugün TFF'ye verdik. Turkcell Süper Lig Futbol Müsabaka Talimatı'nın 13/c maddesi gereğince, Sivasspor Kulübü, Beşiktaş A.Ş'den genel puantajdaki gol averajına göre artı 2 daha gol averajına sahip olması nedeniyle, 3. sırada yer alması gerektiğini, TFF'nin internet sitesinde sehven 4. sırada gösterilen Sivasspor Kulübü'nün müsabaka talimatı gereğince 3. sıraya yükseltilmesi ve Turkcell Süper Lig 2007-2008 futbol sezonunun bu şekilde tescil edilmesi için gereğinin yapılmasını talep ettik. Bu arada üçlü averaj sisteminin 13/c maddesine göre nasıl düzenleneceğine ait şemayı da TFF'ye bildirdik.

        Yapılan bu büyük yanlışlığın TFF tarafından düzeltilmesini bekliyor ve yönetim kurulumuza bu aşamada büyük destek veren futbol kamuoyuna teşekkür ediyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ