Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Manchester United Kulübü, efsane teknik direktörü Sir Alex Ferguson'un heykelini dikme kararı aldı. İskoç teknik adamı ölümsüzleştirecek heykel Old Trafford'un önüne dikilecek - Futbol Haberleri

        HTSPOR / AHMET SELİM KUL

        Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Manchester United'ın teknik direktörü Alex Ferguson'un heykeli dikiliyor... Tam tamına 26 yıldır Şeytanlar'ın başında görev alan efsanevi teknik adamın heykeli Manchester United'ın stad Old Trafford'un önüne dikilecek. Stadın önünde Bobby Charlton, Denis Law ve George Best üçlüsünün heykellerinin ardından İskoç teknik adamı ölümsüzleştirecek heykel de yer alacak. Manchester United, takıma 12 Premier Lig şampiyonluğu, 5 FA Kupası, 8 Community Shield, 2 Şampiyonlar Ligi Kupası, 1 Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 2 Kıtalararası Kupa ve 1 de Avrupa Süper Kupası kazandıran Sir Alex Ferguson'a olan vefa borcunu bu şekilde ödemeyi düşünüyor.

        HEYKEL 3 METRE UZUNLUĞUNDA

        Dünyanın en başarılı teknik adamı olarak gösterilen “Sir” için Old Trafford'un Kuzey tribünlerinin yer aldığı kısımın önüne bu heykelin dikilmesi planlanırken ünlü heykeltraş Philip Jackson'ın bu eseri yaptığı öğrenildi. Heykelin uzunluğunun 3 metreyi bulduğu ve Sir Alex Ferguson'un elinde top tutarken ki bir halinin kullandığı belirtildi. Maçlar esnasında takımını yönetirken sürekli çiğnediği sakızlarla akıllarda kalan Ferguson, Galatasaray'a karşı aldığı galibiyetle Şampiyonlar Ligi'nde 100. galibiyete uzanan ilk teknik direktör olmayı da başarmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ