Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş, Matteo Ferrari - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş Kulübü, davalık olduğu eski futbolcusu Matteo Ferrari'ye 7,8 milyon Euro ödeyecek.

        Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nden (CAS) bugün çıkan karara göre siyah-beyazlı kulübün, Ferrari'nin alacaklarına karşılık 7,8 milyon Euro ödemesine karar verildiği bildirildi.

        Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, CAS'ta görülen davanın tamamlandığını ve kulübün İtalyan oyuncuya 7,8 milyon Euro ödeme yapmasına karar verildiğini belirterek, ''Yazı geldikten sonra 30 gün içinde ödeme süreci yaşanacak'' dedi.

        2009-2010 sezonunda transfer edilen Ferrari, 2011-2012 sezonunda sözleşmesini tek taraflı feshederek siyah-beyazlı kulüple yollarını ayırmıştı. İtalyan oyuncu, daha sonra kulüp aleyhine CAS'a başvururken, Beşiktaş da buna karşılık oyuncunun sözleşmeyi haksız feshettiği iddiasıyla CAS nezdinde 7.750.000 Euro tutarında dava açmıştı.

        Beşiktaş Kulübü, daha önce de eski teknik direktörü İspanyol Vicente Del Bosque ve yardımcılarına CAS'ın kararıyla 6,7 milyon Euro ödeme yapmıştı.

        Beşiktaş'tan açıklama

        Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., siyah-beyazlı kulüp ile İtalyan futbolcu Matteo Ferrari arasında Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) görülen davanın sonucuyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

        Şirketten, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen yazıda, CAS'ın dünkü kararıyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

        ''Matteo Ferrari tarafından 03.08.2011 tarihinde yapılan başvuru kısmen kabul edilmiştir. Beşiktaş A.Ş., Matteo Ferrari'ye 7.256.641,95 Euro tutar ile bu tutara 11.07.2011 tarihinden itibaren tüm ödemelerin gerçekleştiği güne kadar işletilecek yıllık yüzde 5 faizi ile ödemesine, CAS tarafından bildirilecek tahkim masraflarının Beşiktaş A.Ş. tarafından ödenmesine, 25.000 CHF (İsviçre Frangı) tutarındaki yasal harcamalar ve diğer giderlerin Beşiktaş A.Ş. tarafından ödenmesine karar verilmiş, diğer tüm talepler reddedilmiştir.''

        Açıklamada ayrıca, söz konusu dava için şirket mali tablolarında 8 milyon 157 bin 337 avro tutarında karşılık ayrıldığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ