Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'nin Limassol ile oynayacağı maç için Rum polisi adeta alarma geçerken, UEFA da maçın önemi nedeniyle karşılaşmayı 2 gözlemciyle takibe alacak - Futbol Haberleri

        BAHAR BAKIR/ANKARA

        UEFA Avrupa Ligi’nde oynanacak Fenerbahçe ile AEL Limassol maçı ‘yüksek riskli maç’ ilan edildi. Sadece KKTC vatandaşı Fenerbahçe taraftarlarının izleyeceği karşılaşma öncesi Rum polisi alarma geçti. Taraftarlara sınırdan başlayarak stada girinceye kadar eşlik edecek olan Rum polisi, hem sınırdan geçişte hem de stadyum girişinde sıkı üst araması yapacak. UEFA’nın maçın önemi nedeniyle iki gözlemciyle izleyeceği gecede, stadyumda çıkabilecek her türlü olay nedeniyle maçın iptali gündeme geleceği gibi, olayların faturası Rum kesimine kesilebilecek. Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda yarın deplasmanda Kıbrıs Rum Kesimi’nden AEL Limassol ile oynayacağı maç olağanüstü uygulamaları da beraberinde getirdi. HABERTÜRK, TSİ 22.05’te oynanacak maç öncesinde, KKTC üst düzey diplomatik yetkililerinden maçla ilgili şu bilgileri aldı:

        VATANDAŞLIK VE BAYRAK ŞARTI

        Maça gidenlerde KKTC vatandaşı olma şartı var. 

        *Son verilere göre, maça 1240 KKTC’li Fenerbahçe taraftarı gidecek.

        *KKTC’nin kontenjanındaki tüm biletler satılmış durumda.  KKTC’de bilet organizasyonunu yapan dernek, maça gitmek isteyenlere bilet satarken, karşılaşmaya gidecek olanlara Türk ve KKTC bayrağı veya bunları çağrıştıran flama götürmeyeceklerine ilişkin tutanak imzalattı.

        METEHAN KAPISI'NDAN SONRA DURMAK YOK

        *KKTC Dışişleri Bakanlığı, BM’ye taraftarların kimlik bilgilerini iletti. 

        *Maça alkol içeren içecekler ile alkollü gelmek, silah ya da kesici alet bulundurmak da yasak. 

        *Taraftarların büyük bölümü maça Metehan Sınır Kapısı’ndan (Ayios Dhometios) otobüslerle geçirilecek. 

        *Otobüsler sınırda durdurulacak ve hızlı bir güvenlik kontrolünden geçirilecek. 

        *Otobüs sınırı geçtikten hemen sonra süratle Rum polisi eşliğinde hiç durmadan hızlı bir şekilde stadyuma ulaştırılacak.

        FENERLİLER KUZEYE OTURACAK

        *22.859 kişi kapasiteli GSP Stadyumu’a Türkler ve Rumlar farklı kapılardan giriş yapacak ve asla karşı karşıya getirilmeyecek. 

        *Taraftarlar kapıda bir kez daha sıkı güvenlik kontrolünden geçirilecek.

        *KKTC’li taraftarlara kimlik kontrolü de yapılacak.  KKTC’li taraftarlar stadın kuzey kısmında kale arkasına yerleştirilecek.

        UEFA'DAN 2 GÖZLEMCİ

        *UEFA maçın yüksek riskli olması nedeniyle ilk kez iki gözlemci görevlendirdi. Maçta çıkabilecek muhtemel olay veya maçın devam etmesini engelleyici durum halinde bu gözlemcilerin onayı ile maç iptali gündeme gelebilecek. 

        *Maçın güvenliği için 3 bin Rum polis görevlendirilecek. 

        *Statta olası bir gerilimi önlemek için Rum tarafı yetkililerinin oluşturduğu Kriz Merkezi devreye girecek. 

        *Maç bitiminden sonra KKTC’li taraftarlar Rum taraftarlarla karşı karşıya getirilmeden otobüslere bindirilerek KKTC tarafına geçecekler.

        SLOGANLAR ENGELLENEMEZ

        KKTC’li yetkililer, maç esnasında her ne kadar bayrak açılmaması için gerekli hassasiyet gösterilecekse de, “Atılacak sloganları engelleyemezler. Umarız spor müsabakasına politika karışmaz. BM başta olmak üzere tüm taraflarının gözü o gün adada olacak. KKTC’li taraftarların Rum kesiminin tahriklerini ciddiye almayarak fair-play ruhunu yansıtacaklarını biliyoruz. Rum kesimi ise AB Dönem Başkanlığı süresince, olaylı bir maç olmaması için üst düzey güvenlik önlemi alıyor. Onlar da dönem başkanlığına leke getirmek istemiyorlar” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ