Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Cluj maçında göle dönen Arena’nın, Türkiye’nin imajına zarar verdiğini düşünen Spor Bakanı Suat Kılıç’ın, G.Saray’ın yükümlülüklerini yerine getirmesi için ‘ihtarname çekilsin’ talimatı verdiği öğrenildiCluj maçında göle dönen Arena’nın, Türkiye’nin imajı - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR / Atilla TÜRKER

        Galatasaray-Cluj maçında sahanın balçık haline gelmesi sonrası Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın duruma el koyduğu öğrenildi. Kılıç’ın, GSGM ile G.Saray arasında yapılan protokolde “Stadın üstünün kapatılması” yükümlülüğünün yerine getirilmemesi nedeniyle, “Galatasaray’a ihtar çekilsin” talimatı verdiği bildirildi. Karşılaşma sonrası dile getirilen “Yapım hatası var” şeklindeki iddiaların ise gerçeği yansıtmadığı öğrenildi. Projeye göre 2012 sonuna kadar stadın üstünün kapatılması gerekiyor.

        STADIN ÜSTÜ KAPATILMADI

        Ancak Galatasaray yönetimi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ısrarlı uyarılarına rağmen stadın üstünü kapatmamakta bugüne dek direndi. Türkiye’nin en modern ve en yüksek maliyetli stadının göle dönmesi, Spor Bakanlığı’nda büyük sıkıntı yarattı. Tamamı devlet tarafından inşaa edilen tesiste G.Saray’ın tek yükümlülüğünün stadın üstünün kapatılması olduğu belirtildi. Son maçta adeta göle dönen tesisin, Türkiye’nin imajına büyük zarar verdiğini düşünen Suat Kılıç’ın, G.Saray’ın yükümlülüklerini yerine getirmesi için “ihtarname çekilsin” talimatı verdiği öğrenildi.

        GEÇEN SEZON DENENMİŞ

        Türk Telekom Arena’nın, geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru yağmura karşı test edildiği ortaya çıktı. Sarı-Kırmızılılar’ın, İnönü Stadı’nda Beşiktaş ile 16 Nisan 2012’de oynadığı Süper Final ilk maçı, aşırı yağmur nedeniyle bir gün sonraya ertelenmişti. Bu sırada G.Saraylı yetkililerin, Arena’da ölçüm yaparak, drenajı test ettiği ve son derece verimli bir görüntü alındığı öğrenildi.

        1 MİLYON TL İÇİN!

        TT Arena’da yapılan konserler ve etkinlikler drenajın çökmesine neden oldu. 600 bin ile 1 milyon TL arasındaki ücreti ödemekten kaçarak drenajı yeniletmeyen yönetim, bu skandalın yaşanmasına yol açtı.

        Cluj önünde rakipten çok, su ve çamurla boğuşmak zorunda kalan G.Saray’ın, büyük ihmalkarlık sonucu bu durumu yaşadığı öğrenildi. Sezon öncesi Madonna, Bonjovi konseri, Türkçe Olimpiyatları ve Ak Parti İstanbul Kurultayı gibi çeşitli etkinlikler için Arena’yı kiraya veren Cimbom’un, stadın üstünü kapatmamasının yanı sıra, bozulan drenaj sistemini düşük bir maliyetle yenilememesi yüzünden bu sıkıntının ortaya çıktığı belirlendi. Stat drenaj sisteminin tamamen yenilenmesinin 600 bin ile 1 milyon TL arasında olduğu öğrenildi. Devler Ligi’nde bir beraberliğe 500 bin Euro, galibiyete de 1 milyon Euro verildiği göz önünde tutulursa, Sarı-Kırmızılılar’ın kaçırdığı fırsatın önemi daha iyi ortaya çıkıyor. Bu arada G.Saray’ın Madonna konserinden 650 bin TL, Bonjovi konseri için de 500 bin TL aldığı öğrenildi.

        1 GALİBİYETE BEDEL

        Yaz aylarındaki konser ve etkinlikler sonrası Arena’da sadece çimin değiştirildiği, çalışmaz hale gelen drenaj sistemine ise dokunulmadığı bildirildi. İstanbul’da maç önc esi başlayan yağmur, bu yüzden zemini ‘havuza’ döndürdü. Bu da drenajın yetersizliğini ortaya çıkardı. Eğer yönetim, sezon başı en çok 1 milyon TL harcayıp drenajı yenileseydi, bu vahim durum yaşanmayacaktı. Bu arada, Ankara 19 Mayıs Stadı’nın yönetimini elinde bulunduran Ortak Girişim A.Ş., bu yılın Temmuz ayında stadın drenajı ve çimlerini tamamen değiştirirken, onarımdan 1 ay sonra statta maçlar oynanmaya başlandı. Büyük hedefler peşinde koşan Aslan, Cluj önünde kaçırdığı galibiyeti, maddi yönden çok arayacak. Gruba direkt kaldığı için 4 milyon Euro alan Cimbom, her galibiyet için verilen 1 milyon Euro’yu ise Cluj karşısında kaçırdı.

        Her maç için 550 bin Euro ödenen Devler Ligi’nde, ilk eleme turuna katılan takımlara 3 milyon Euro, çeyrek finale çıkanlara 3 milyon 300 bin, yarı finale 4 milyon, finali kaybeden ekibe 5 milyon 200 bin Euro veriliyor. Kupayı alan takım da 9 milyon Euro alıyor. Mutlu sona ulaşan takımın kasasına ise yaklaşık 34 milyon Euro giriyor.

        TERİM VE TAKIM İSYANDA

        Cluj maçında bataklık zemine saplanıp galibiyeti kaçıran G.Saray’da Fatih Terim ve takım isyanda. Oyuncular, “Böyle zemin olur mu? Sivas’ın zemini bile daha iyi” diye şikayet etti. Eboue, maç sonu “Yıllarca Premier Lig’de oynadım. Herhalde bu stat orada olsa, havuz diye kullanılır. Bu kadar yağmurda bir saha bu hale gelir mi? İngiltere’de olsa maç oynatmazlar. Kışın ne olacak” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ