Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Fatih Terim, Kayserispor maçının ardından değerlendirmelerde bulundu - Galatasaray Haberleri

        Fatih Terim şöyle konuştu:

        "İyi oynadığımız kanaatindeyim, özellikle ilk yarı. Güzel de bir maç oldu. Hak ettiğimiz bir galibiyet oldu. 3 puan doğru zamanda, doğru yerde geldi. Rötarlı belki ama futbolda bunlar oluyor. Prosinecki, zor bir lige ve zor bir yere geldi. Başarılar diliyorum. Kayseri daha iyi bir yerde olmayı hak ediyor.

        Yekta'yı geçen sene orada kaybetmiştik, burada kazandık diye düşünüyorum. Bugün sahanın en iyilerindendi. Böyle kritik bir dönemde birden bire ilk 11'de başlayıp çok iyi oynamak zor bir şeydir. Oyunun sonucu kadar beni sevindiren şeylerden biri de Yekta'ydı. Bunlar bizim için ileriye dönük önemli mesajlar.

        Geçen sene en az gol yiyen takımdık, bu sene de güzel goller yiyoruz diyordum. Bugün yemeden kazandık, iyi oldu tabii. Belirli bir süre baskı altında kalınca sahada işler kolay olmuyor."

        BASIN TOPLANTISI

        Terim, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, alışkın olmadıkları bir periyot geçirdiklerini kaydederek, karşılaşma ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

        ''Galip geldiğimiz için tabii ki mutluyuz. Alışkın olmadığımız şekilde bir ara vermiştik. Ama bugün oyuncularımız iyi oynadı. Gayet doğru zamanda geldi. 4-5 maç kazanamamak Galatasaray için uzun bir zaman. Psikolojik olarak etkiledi gibi görünüyor. Ama buna rağmen ilk yarı çok baskılı, çok pozisyonlu bir oyun oldu. Rakibimizi de tebrik ediyorum, bulunduğu yeri hak etmiyor. Meslektaşım zor bir zamanda zor bir göreve geldi. Kolay değil. Kayserispor'a başarılar diliyorum.''

        Sakatlıkları bulunan oyuncuların yerine görevlendirdiği Cris ve Yekta'nın performanslarıyla ilgili bir soru üzerine Terim, takımın arzusunun kendisini galibiyetten daha çok mutlu ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

        ''Yekta'nın hazır olduğunu göstermesi bizim için çok önemli. Muhakkak ki galibiyet önemli ve keyif verici, skor da önemli ama bizim kurmak istediğimiz bir düzen var. Bu düzen içinde beni en çok mutlu eden, Burak'ın hatalı bir pastan sonra gelip 18'den top çıkarması, Yekta'nın ona görev verdiğimde bu görevi en iyi şekilde yapması. Oyuncuların arzusu ve bunu sahaya yansıtması, beni daha çok mutlu eder. Seyircimizin oyuncuların hatalarına tepki göstermeyip, tam tersi alkışlaması, motive etmesi, bugün beni en az galibiyet kadar mutlu etti. Cris sahanın en iyilerinden birisiydi. Dany ilk yarı kötü ama ikinci yarı daha iyiydi. Takım genel olarak iyiydi ama bu arkadaşlar, genel olarak ön plana çıktı. Riera'yı da sayabiliriz. Geçen sene Kayserispor maçında görev vermiştim, orada şanssız bir sakatlık olmuştu. Eğer düzgünseniz, iyi profesyonelseniz, inancınızda varsa çalışıyorsanız Allah da bir gün size veriyor. Onu da tebrik ediyorum.''

        Terim, Burak Yılmaz'ın gol kaçırdığı bir pozisyon sonrası maç sonuna doğru alışık olunmayan bir şekilde oyun alanından ayrıldığı hatırlatılarak bunun sebebinin sorulması üzerine, ''Maç bitmek üzereydi. İçeride rakibimizi tebrik etmek için Prosinecki'yi bekledim. Nasılsa maç bitiyordu. Ben zamana bakıyordum. Pozisyon nedeniyle sinirli değildim'' yanıtını verdi.

        Yapılan basit hatalara nasıl çözüm bulabileceği konusunda yöneltilen soruya da Terim, ''Göbekte kaybettiğimiz toplar, her zaman tehlikeli. Geçen senenin şampiyonu da olsa, 9-10 maç gol yemeyip rekoru kıran takım da olsa, birkaç maç kazanamayınca genel kaybın ve tepkinin verdiği psikolojik ortam, bazı konularda onları tedirgin yapabilir. Ben ona bağlıyorum. Yoksa bu kadar fazla hata yapmazdık. Her geçen gün düzelecektir. Topu kazanmayla gol yapma bizim en önemli meziyetlerden birisiydi. Bizim silahımızla kendimiz vurulmak istemeyiz. Antrenmanda çalışarak, bu sıkıntıları gidereceğiz'' şeklinde cevap verdi.

        Galatasaray Teknik Direktörü, Cluj maçından sonra takımı nasıl motive ettiği sorusun üzerine de özetle, ''Bireysel olarak da görüştük, hep beraber de konuştuk. Açıkçası hiçbir tablo onların nezdinde benim suratımın asılmasına imkan vermemeli. Ümidimi kaybetmeme imkan yok, hiçbir tablo beni bu hale getiremez. Hatalarımızı konuştuk. Güzel yaptığımız işleri daha çok konuştuk. Bizim Galatasaray takımı olduğumuzu, bir şekilde hatırlayacağımızı ifade ettik. Lig uzun bir maraton. Şampiyonlar Ligi'ndeki skorlar daha önemli. Bu futbolcuları demoralize etmişti. Ancak bunu da ilk antrenmanda neşeli bir şekilde çözdük'' şeklinde ifadeler kullandı.

        Bugünkü galibiyetin takımda neleri değiştireceği yönündeki soruya da Terim, ''Bir grubuz biz, herkes oynayacak, oturacak. Daha formda olan, önde olan oynayacak. Sonradan girecek. Daha önümüzde 1 hafta var. İnşallah sakatlıklardan arınırız. Hep biz zorlanırız 11 seçiminde ama elimizde ne kadar fazla oyuncu olursa, o kadar güzel bir rekabet olur, yansımaları da güzel olur. Bu galibiyetle oynayıp karşılığını alamamanın psikolojisini, bertaraf etmiş olacağız. Bu bakımdan, moral açısından önemli'' diye yanıt verdi.

        Takımdaki iyiler arasında Selçuk İnan'ı saymadığının ifade edilmesi üzerine Terim, ''Sadece sorulan oyuncular için konuştum. Saymaya başlasam Selçuk'u tabii ki sayarım. Önemli oyuncularımızdan birisi. Oyun organizasyonunda çok önemli işler yaptı. Onun formda olması bizim için önemli'' diye konuştu.

        Terim, Elmander'in sakatlığının durumuyla ilgili olarak da, ''Dönüş süresi 4-5 ay gibi bir süre değil. İki aydan önceki bir süreye sağlık ekibimiz çekecektir. Umulanın çok altında bir zaman dilimi içinde dönecektir'' dedi.

        FUTBOLCULARIN DEĞERLENDİRMELERİ

        Galatasaray'ın ilk golünü atan Umut Bulut, maçla ilgili şöyle konuştu:

        ''Uzun bir aradan sonra kazanmamız gerekiyordu. Haftalardır kazanabileceğimiz maçlar vardı ama istediğimiz gibi olmamıştı. Bu akşam net bir skorla kazandık. İyi bir galibiyet oldu.''

        Uzun bir aradan sonra ilk 11'de forma giyen Yekta Kurtuluş ise kendilerine yakışmayan bir 4 haftalık sürecin ardından kazandıklarını vurgulayarak, ''İnşallah bundan sonra da böyle devam edecek. Ben her zaman, hazır olmak zorundayım. Ne zaman forma gelirse şansımı kullanacağım'' ifadelerini kullandı. Yekta, ''Bilmiyorum nasıl değerlendirdim forma şansını'' derken tebessüm ederek Fatih Terim'e baktı.

        ALBAYRAK: "ZEMİN İÇİN ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ"

        Sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyesi Abdürrahim Albayrak ise stadın zemini için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

        Albayrak, maç sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, başkan Ünal Aysal'ın da kendilerini tebrik etmek için aradığında stadın zemini ile ilgili sorular sorduğunu belirterek, ''Muhakkak çalışmalar yapacağız. Ancak önümüzde peş peşe maçlar var. Milli maç da var. Zeminin bunu kaldırması çok zor. Ciddi bir hasar var. Milli takım yetkilileri bunu görüyordur. Bizim söylememize gerek yok. Güneşin yardımıyla bugün zeminde bir düzelme olmuştu'' şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ