Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'ın devre arasında renklerine kattığı Fildişi Sahilli oyuncu Didier Drogba, sergilediği etkili performansla kalitesini ortaya koyuyor - Galatasaray Haberleri

        Çin'in Şanghay Shenhua takımıyla yaşadığı mali problemler sonrası sözleşmesini tek taraflı feshedip ara transfer döneminde Galatasaray ile anlaşan yıldız futbolcu, yeni takımında da gol yollarındaki başarısını ortaya koymaya devam ediyor. Kariyerinde uzun yıllar Avrupa'da en üst düzeyde mücadele ederek büyük başarılara imza atan Didier Drogba, sarı-kırmızılı takımda da attığı goller ve yaptığı asistlerle ne kadar isabetli bir transfer olduğunu gösteriyor.

        6 GOL 5 ASİST

        Galatasaray'ın 1,5 sezon için anlaşma yaptığı 35 yaşındaki Fildişi Sahilli oyuncu, sarı-kırmızılı takımda sahaya çıktığı 13 resmi karşılaşmada 6 gol atıp, 5 asist yaptı.

        "Cim Bom"da forma giydiği ilk maç olan ve 2-1 kazanılan 22. haftadaki Akhisar Belediyespor karşılaşmasında bir kez ağları havalandıran Didier Drogba, daha sonra Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 8 maçta golle buluşamadı. Gol yollarındaki suskunluğunu Galatasaray'ın 28. haftada Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 yendiği maçta 2 gol atarak bozan deneyimli oyuncu, takımının UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında İstanbul'da İspanyol devi Real Madrid'i 3-2 mağlup ettiği karşılaşmada da bir kez meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

        Drogba, sarı-kırmızılı ekibin Süper Lig'de dün Sanica Boru Elazığspor'u 3-1'lik skorla geçtiği karşılaşmada da 2 gol attı. Drogba, attığı gollerin yanı sıra verdiği gol paslarıyla da takımına büyük katkı sağladı. Fildişi Sahilli oyuncu, Akhisar Belediyespor, Kayserispor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Mersin İdmanyurdu ve Kardemir Karabükspor maçlarında birer asist yaptı.

        Drogba'nın gol attığı maçları kazandı

        Galatasaray, Didier Drogba'nın gol attığı 4 mücadeleden de galibiyetle ayrıldı. Sarı-kırmızılı ekip, Spor Toto Süper Lig'de Fildişi Sahilli oyuncunun golle buluştuğu Akhisar Belediyespor, Mersin İdmanyurdu ve Sanica Boru Elazığspor maçlarından 3 puanla ayrılan taraf oldu. Cim Bom, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finali rövanşında Drogba'nın gol attığı Real Madrid maçını 3-2 kazanmasına rağmen, ilk maçta alınan 3-0'lık mağlubiyet nedeniyle organizasyondan elendi.

        300'üncü golünü Real Madrid'e attı

        Didier Drogba, kariyerindeki 300'üncü golünü sarı-kırmızılı forma altında Real Madrid ağlarına attı. UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında İspanyol ekibi karşısında 3-1 kazanılan karşılaşmada takımını 3'üncü golünü atan Fildişi Sahilli oyuncu, bu golle aynı zamanda profesyonel kariyerinde resmi maçlardaki 300'üncü gole imza atmış oldu. Drogba, dün Sanica Boru Elazığspor karşında bulduğu 2 golle toplam gol sayısını 302'ye çıkardı. Yıldız futbolcu, kariyerinde Le Mans'ta 15, Guingamp'ta 24, Marsilya'da 32, Chelsea'de 157, Şanghay Shenhua'da 8, Galatasaray'da 6 ve milli takımda 60 gol attı.

        Arena'daki 100'üncü golü attı

        Didier Drogba, Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da oynadığı resmi maçlarda attığı 100'üncü gole imza koyan isim oldu. Sarı-kırmızılıların, Sanica Boru Elazığspor'u 3-1 mağlup ettiği maçta takımının son iki golünü kaydeden Drogba, 2010-2011 sezonunu devre arasında hizmete giren Türk Telekom Arena'da takımının resmi maçlardaki 100 ve 101'inci gollerini kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ