Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Şükür'e Diyarbakır'dan destek - Futbol Haberleri

        AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün, Diyarbakırspor'un İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un (İBB) isim hakkıyla Süper Lig'e taşınması fikrine Diyarbakır'dan destek gelmeye devam ediyor. Dağkapı Meydanı'nda, bir grup Diyarbakırspor taraftarıyla basın açıklaması yapan Diyarbakırspor Dernekler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Tugay, eski milli futbolcu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün teklifinin Diyarbakırspor taraftarı için yeniden bir umut oluşturduğunu söyledi. Sayın Şükür'ün açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını açıklayan Tugay, şunları söyledi:

        "Diyarbakır; kentiyle, sporuyla ve halkıyla barış için namzet bir yerdir. Barış sürecinde böylesine bir girişim olur ve gerçekleşirse, Diyarbakır halkı onları asla unutmaz, ebediyete kadar bu konu konuşulur. Diyarbakır kenti bu ülkenin birleştirici unsurudur. Diyarbakırspor da bu halk için olmazsa olmaz bir değerdir. Üstelik Bursa'da yaşanan o çirkin olaylardan sonra devletin böyle bir girişimi, halk ile Diyarbakırlı ile kucaklaşması olacaktır."

        "BU ÖLÜ ALACAKLARINIZDAN VAZGEÇİN ARTIK"

        Tugay, Diyarbakırspor Kulübü'nden alacaklı olanların, alacaklarını kulübe hibe etmeleri durumunda kulübe talip olacaklarını açıklayan kişiler olduğunu belirterek, şunları söyledi:

        "Biz taraftarlar Allah için diyoruz, bu kulüp artık amatöre düştü. Daha ne bekliyorsunuz. Hiç mi bu memleketin, bu takımın ve bu gençlerin hatırı yok yanınızda. Bu ölü alacaklarınızdın vazgeçin artık. Yoksa bu kulüp kapanacak. Yoksa halen birilerinin kulüp başına gelerek o paraları vermelerini mi bekliyorlar. Bu, ölüden medet ummaktan başka bir şey değil.'' Basın açıklamasından sonra taraftarlar, "hibe etmezsen ihanet edersin" ve "Kurtuluş için hibe et" sloganları attıktan sonra dağıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ