Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho açıklamalarda bulundu - Futbol Haberleri

        Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, Borussia Dortmund ile karşılaşacakları UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçıyla ilgili, "Finale çıkamazsak başarısızlık benimdir" dedi.

        UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Borussia Dortmund'a 4-1 yenilen Real Madrid, yarınki rövanş maçında finale kalması için gerekli olan 3-0'lık skoru elde edeceğine inanıyor.

        Jose Mourinho, antrenmandan sonra düzenlediği basın toplantısında, İspanyol medyasının, Real Madrid'in efsanevi futbolcularından, hırsı ve performansıyla kulüp tarihine geçen Juan Gomez Gonzalez için taraftarlarca kullanılan "Juanito Ruhu"nu yeniden gündeme getirip 3-0'lık skor beklentisiyle ilgili, temkinli konuştu. "Juanito Ruhu"nu herkesin bildiğini, kulüp tarihinin parçası olan şeylere saygı gösterilmesi gerektiğini ifade eden Portekizli teknik adam, "Unutmayın, yarınki maça 4-1 yenik başlayacağız ve bu skorla başlayınca matematiksel olarak şansımızın çok da fazla olduğunu söylemek hata olur. Eğer Dortmund'daki gibi oynarsak, turu unutun. Aynı şekilde ya da daha kötü bir sonuçla maçı kaybedebiliriz. Yarın sahada takım ruhu gerekiyor. Onun ötesinde futbol futboldur, her şey olabilir" diye konuştu.

        Real Madrid'de olduğu gibi tüm takımlarda başarının herkese, başarısızlığın ise teknik direktöre ait olduğunu dile getiren Mourinho, "Finale çıkamazsak başarısızlık benimdir" şeklinde devam etti.

        Mourinho, ilk maçtan sonra futbolcularıyla konuştuğunu artık söylenecek bir şey kalmadığını belirterek, "Tek yapabileceğimiz, sahaya çıkıp futbol oynamak. Futbol her zaman adil değildir. Bazen oyunun gidişatını bozan, layık olmayanı kazandıran unsurlar vardır. Dortmund'daki maçtan önce ben adil bir futbol diledim. Dortmund da adildi" ifadelerini kullandı.

        "REAL MADRİD'DEKİ GELECEĞİM BU MAÇA BAĞLI DEĞİL"

        Jose Mourinho, Cristiano Ronaldo'nun yarınki maçta oynayabilecek duruma geldiğini ancak Arbeloa ve Marcelo'nun sakatlıklarının devam ettiğini kaydetti. Mourinho, "Herkes oynamak istiyor ve herkesin gemide olması bana güven veriyor. Futbolda her şey mümkün ama Dortmund'daki 4-1'lik skor, yarınki maçı bizim açımızdan daha kötü hale getiriyor. Skor ne olursa olsun, futboldan zevk alan, takım ruhuna sahip, son düdük çalana kadar maçı bırakmayan bir takım istiyorum. Ancak benim için her şey sadece futboldur" değerlendirmesinde bulundu.

        Mourinho, bir gazetecinin, "Takımınızla son Şampiyonlar Ligi maçına mı çıkıyorsunuz?" sorusuna, "Geleceğim yarınki maça bağlı değil. Jürgen Klopp'a (Borussia Dortmund Teknik Direktörü), Chelsea'ye gideceğim diye bir şey söylemedim. Yarınki maç için özel bir şey hissetmiyorum" yanıtını verdi.

        Bir başka soru üzerine de Mourinho, 2014 Dünya Kupası'nda Portekiz Milli Takımı'nın başında olma ihtimalinin bulunmadığını söyledi. Mourinho, "Şükürler olsun, iki Şampiyonlar Ligi kazandım. En az gelecek 10 yıl daha yeni kupalar kazanmak için çalışacağım" diye konuştu.

        Real Madrid, 1984-85 sezonunda UEFA Kupası'nda ilk maçta 2-0 yenildiği İtalya'nın Inter takımını, rövanş maçında 3-0 yenerek turu geçmişti. İspanyol takımı, o sezonda yine UEFA Kupası'nda deplasmanda 3-0 yenildiği Belçika ekibi Anderlecht'i, Madrid'de 6-1 yenmeyi başarmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ