Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupasına hem en iyi şekilde ev sahipliği yapmak hem de kupayı kazanmak istediklerini söyledi - Futbol Haberleri

        Emre Alkin yaptığı açıklamada, organizasyonun ev sahipliğinin Türkiye'ye verilmesi anını hatıladığını ve büyük heyecan yaşadığını aktararak, "TFF'nin o zamanki başkanı sayın Mahmut Özgener'e bir mesaj atmıştım, 'Başkanım tebrikler kazandınız' diye. O günü çok iyi hatırlıyorum. Çok büyük emekleri oldu kendisinin. FIFA'nın ikinci büyük organizasyonunu Türkiye'ye getiren kişi oldu. Ardından Mehmet Ali Aydınlar döneminde çalışmalar devam etti ve Yıldırım Demirören başkanlığında da sonuna geldik. Amacımız sadece organizasyonun düzgün bir şekilde idaresi değil, milli takımımızın dünya kupasını burada alması. Kupanın ülkemizde kalmasını istiyoruz" diye konuştu.

        Sergilenmek üzere Türkiye'ye gönderilmesinin ardından federasyondaki tüm çalışanların kupanın Türkiye'de kalması için dua etmeye başladığını dile getiren Alkin, "Bir yere kadar dua, ondan sonra da er meydanı. Gençlerimiz sahaya çıkacak, canla başla çalışacak ve kupayı Türkiye'ye getirecek. Bunu bekliyoruz. Şansımız çok yüksek. Güçlü bir takımımız var. Kısa süre önce 19 Yaş Altı Milli Takımımız İtalya, Rusya ve Ukrayna'yı yendi. Avrupa Şampiyonasına katılma hakkı elde ettiler. Bu takımın bel kemiğini 19 Yaş Altı Takımımız oluşturuyor. Omurgası kuvvetli bir 20 Yaş Altı Milli Takımımız var" ifadelerini kullandı.

        "Akdeniz Oyunları ve Dünya Kupası'nın aynı anda düzenlenmesi önemli"

        Emre Alkin, 17. Akdeniz Oyunları ile FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'a hemen hemen aynı tarihlerde ev sahipliği yapılacak olmasının önemine değinerek, 2020 Olimpiyat Oyunları ve 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığına yönelik çıkarılan engellere göndermede bulundu.

        "Bir yanda Mersin'de 17. Akdeniz Oyunlarını, diğer yanda da FIFA'nın ikinci büyük kupasını aynı anda organize edeceğiz. Hani olmuyordu?" diyen Alkin, "Türkiye, 3-4 organizasyonu tüm ayrıntısıyla en kaliteli şekilde yapabilecek kuvvette. Akdeniz Oyunlarını ve FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupasını aynı anda düzenleyip, alnımızın akıyla bu işten çıkmamız, Olimpiyat Oyunları ile Avrupa Futbol Şampiyonası'nın birlikte Türkiye'de düzenlenemeyeceğini söyleyenlere hatırı sayılır bir cevap olacaktır" şeklinde konuştu.

        Alkin, iki önemli organizasyonu en iyi şekilde gerçekleştirecek olmalarının bazı fikirleri de değiştireceğine inandığını vurgulayarak, "Bu iki büyük ogranizayonu ülkemiz alnının akıyla yapacaktır. 2020 Olimpiyat Oyunları ve 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı aynı anda vermeseler bile, bu durum birilerine çok ciddi cevap olacak, bazı insanlar utançtan başlarını önlerine eğecekler" diyerek sözlerini tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ