Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Galatasaraylı futbolcular Organ Bağışı Haftası nedeniyle Türk Böbrek Vakfı'nı ziyaret etti - Futbol Haberleri

        Galatasaraylı futbolcular Burak Yılmaz, Emre Çolak ve Eray İşcan, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle Türk Böbrek Vakfı'nı ziyaret etti.

        Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal'ın eşi Selda Topal'ın İncirli'deki Türk Böbrek Vakfı'nda düzenlediği organizasyona sarı-kırmızılı futbolcuların yanı sıra, Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Osman Akalın, Türk Böbrek Vakfı Diyaliz Merkezi Başhekimi Bilal Görçin katıldı.

        Organ naklinin Türkiye'nin en önemli tıbbi ve sosyal sorunlarından birisi olduğunu vurgulayan yönetim kurulu üyesi Akalın şunları söyledi:

        "Türk Böbrek Vakfı olarak, böbrek sağlığı, yetmezliği ve gereksinimini ön plana çıkarmak istiyorum. Türkiye'de çok ciddi bir organ bağışı sorunu vardır. Yaklaşık 100 bin diyaliz hastasının yaklaşık 25 binine organ nakli yapılabiliyor. Biz ise yılda ancak 2 bin 500'üne organ nakli yapabiliyoruz. Bu nedenle organ bağışı kültürünü, özverisini ve kutsal hazzı, bağışlamayı ve yardımı seven Türk insanının özümseyeceğini düşünüyorum. Galatasaraylı futbolcu arkadaşlarıma bu davaya güç kattığı için teşekkür ediyorum."

        Sarı-kırmızılı futbolcu Burak Yılmaz ise hem futbolcular hem de kulüp olarak organ bağışı konusunda ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

        "Bizler sağlıklı insanlarız ama sağlığını kaybetmişlerin halinden de anlayacak kadar vicdanlı insanlarız. Her zaman, elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Organlarımıza iyi bakıp, kötü alışkanlıklardan uzak durup, organ bağışının hayat kurtardığını düşünerek hareket etmeliyiz. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

        Selda Topal, futbolculara üzerinde, "Her organ bir can, bir hayat demektir" yazılı Türk Böbrek Vakfı'nın renklerinde tasarlanmış bileklik hediye etti. Osman Akalın ise oyunculara, Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Timur Erk adına teşekkür belgesi takdim etti.

        Diyaliz merkezini gezen futbolcular, ziyaret ettikleri hastalara gül verdi. Bu sırada hastalarla tek tek ilgilenen futbolculardan Emre Çolak, gül verdikten sonra hastaların ellerini öptü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ