Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Aysal'dan Metin Oktay'ı andı, Aysal'dan Metin Oktay mesajı - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sarı-kırmızılı kulübün efsane isimlerinden olan ve 22 yıl önce hayatını kaybeden Metin Oktay'ın 78. doğum günü nedeniyle mesaj yayımladı.

        Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yar alan mesajında Aysal, "Bundan 78 yıl önce bugün, İzmir Karşıyaka'da dünyaya gelen Metin Oktay, sadece Galatasaray'ın değil, Türk futbolunun, Türk sporunun en önemli değerlerinden birisi oldu" dedi.

        "Centilmenliği, alçakgönüllülüğü, sportmence yarışmayı prensip haline getirmesi, yardımseverliği ve efsane futbolu ile tüm Türkiye'nin kalbine taht kuran Metin Oktay, Galatasaray'a da pek çok şey kattı" şeklinde görüş belirten Aysal, "Yaşattığı başarıların yanı sıra Galatasaray kültürünün önemli bir harcı oldu. Bugün fiziksel olarak aramızda olmasa da geride bıraktıklarıyla her bir Galatasaraylının kalbinde yaşamaya devam eden Metin Oktay'ı 78. doğum günü vesilesiyle saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ