Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Benfica: 0 - Sevilla: 0, SevillaBenfica Sevilla, Benfica Sevilla uefa avrupa ligi, Benfica Sevilla izle, Benfica Sevilla canlı yayın, Benfica Sevilla hangi kanalda, Benfica Sevilla goller, Benfica Sevilla özet, Benfica Sevilla kupayı kim kazandı, Benfica - Futbol Haberleri
        1

        UEFA Avrupa Ligi Final karşılaşmasında Portekiz'in Benfica ve İspanya'nın Sevilla takımları İtalyan Juventus takımının stadı Juventus Arena'da karşı karşıya geldi.

        2

        Benfica sahaya; Oblak, Luisao, Pereira, Siqueira, Garay, Amorim, Sulejmani, Gaitan, Gomes, Lima, Rodrigo 11'i ile çıkarken...

        3

        Unai Emery yönetimindeki Sevilla ise Beto, Fazio, Carriço, Moreno, Pareja, Coke, Mbia, Rakitic, Vitolo, Bacca, Reyes 11'i ile mücadelede yer aldı.

        4

        İLK TEHLİKE OFSAYTA TAKILDI
        9. dakikada final maçına hızlı başlayan Sevilla yakaladığı kontra atakta sol kanattan hareketlenen Vitolo, bekletmeden savunma arkasına koşu yapan arkadaşı Carlos Bacca'yı düşündü. Yerden ortada topla buluşan Carlos Bacca kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak ofsayt bayrağı kalktı.

        5

        SEVILLA KALESİNDE TEHLİKE
        Maçın 14. dakikasında Benfica adına sağ kanatta kazanılan serbest vuruşta topun başına Nico Gaitan geçti. Arka direğe doğru yapılan ortada Ezequiel Garay topla buluştu ve bekletmeden yaptığı vuruşta top savunmada Sevillalı Federico Fazio'ya çarparak kornere çıktı.

        6

        SULEJMANİ SAKATLANDI
        Karşılaşmanın 25. dakikasında Sevillalı Alberto Moreno ile girdiği ikili mücadelede sakatlanan Benficalı Miralem Sulejmani yerini Andre Almeida bıraktı.

        7

        BENFİCA'NIN PENALTI İTİRAZI
        İlk yarının uzatma dakikalarında gerçekleşen Benfica atağında Nicolas Gaitan rakibi tarafından faul ile durduruldu. Benfica'nın yoğun itirazlarına rağmen hakem penaltı noktasını göstermedi. Saniyeler sonra Benfica bu kez Ruben Amorim'in uzun pasında ceza sahası içinde topla buluşan Pereira ile etkili oldu. Pereira bekletmeden şutunu attı ancak Sevilla kalecisi Beto son anda yaptığı müdahale ile gole izin vermedi. İlk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi.

        8

        TOP ÇİZGİDEN ÇIKTI
        48'de gerçekleşen Benfica atağında sağ kanatta topla buluşan M`bia, ön direğe doğru ortasını yaptı ve topla buluşan Luisao topu kornere attı. Aydı dakika içinde kullanılan kornerde savunma arkasına iyi sarkan Lima, ceza sahası içerisine girdi ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Lima'nın sutunu Pareja topu çizgiden çıkarttı.

        9

        SEVILLA, REYES İLE ETKİLİ GELDİ
        Maçın 61. dakikasında hızlı gelişen Sevilla atığında sağ kanatta topla buluşan Coke ön direğe doğru koşu yapan arkadaşı Reyes'i gördü. Reyes bekletmeden sol ayağı ile vuruşunu yaptı ancak sert şutta Benfica kalecisi Jan Oblak gole izin vermedi.

        10

        LİMA ISKALADI
        72. dakikada Benfica'da sağ kanattan Maxi Pereira'nın getirdiği topta Lima topa ıska geçti ve olası bir golü kaçırdı.

        11

        HATA PAHALIYA MAL OLUYORDU
        77'de Sevilla adına Ivan Rakitic orta alanda uzun pas denerken top rakibe çarparak Sevilla kalesine doğru yöneldi. Topu iyi takip eden Benficalı forvet Lima ceza yayı üzerinde topla buluştu. Vuruş açısını kaybedikten sonra yardıma gelen arkadaşı Machado'yu gördü. Sağ çaprazda buluşan Machado bekletmeden vuruşunu yaptı ancak top savunmada kaldı.

        12

        LİMA UZAKTAN YOKLADI
        Karşılaşmanın 84. dakikasında Benfica'da Lima, kaleye uzak mesafeden sağ ayağı ile vuruşunu yaptı. Mükemmel bir noktaya giden şutu Sevilla kalecisi Beto topu son anda kornere çeldi.

        13

        EŞİTLİK BOZULMADI
        İlk yarıya oranla daha çekişmeli geçen ikinci yarıda da gol sesi çıkmazken karşılaşma 0-0 tamamlandı ve dev final uzadı.

        14

        BACCA DIŞARI VURDU
        Uzatma dakikaları 101'i gösterirken Sevilla etkili bir ataktan yararlanamadı. Kolombiyalı forvet oyuncusu Carlos Bacca'nın sağ kanattan sürüklediği topta Kolombiyalı golcü topu ayağından açtı. Yine de kaleci ile karşı karşıya kalan Bacca'nın sağ ayağının dışı ile yaptığı vuruş az farkla dışarı gitti. Kalan dakikalarda iki ekip de etkili olamazken uzatma dakikalarının ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

        15

        HEYECAN PENALTILARA TAŞINDI
        Benfica ve Sevilla uzatmaların ikinci yarısında da eşitliği bozamadı ve kupayı penaltı vuruşları belirledi.

        16

        BENFİCA'DA ŞOK!
        Benfica adına penaltı vuruşlarını Lima ve Luisao gole çevirirken Oscar Cardozo ve Rodrigo penaltıları kaçırarak taraftarına büyük bir şok yaşattı.

        17

        SEVILLA'DA BOŞ YOK
        Sevilla adına ise Bacca, M'Bia, Coke ve Gameiro penaltı vuruşlarınının tamamını gole çevirirek takımına kupayı kazandırdılar.

        18

        3. KEZ ŞAMPİYON
        Daha önce UEFA Kupası adıyla düzenlenen kupayı 2005–06 ve 2006–07 yıllarında müzesine götüren Sevilla kazandığı bu kupa ile 3. kez şampiyon oldu.