Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe transfer, Galatasaray transfer, Beşiktaş transfer, rekor bonservis - Fenerbahçe Haberleri
        1

        ONUR'DAN ŞOK KARAR
        Kaptan Onur Kıvrak, Trabzonspor'dan ayrılmaya karar verdi. Aralık ayında Trabzonspor'un eski kaleci antrenörü Alper Boğuştu, ikinci kaleci konusunda yönetim ve teknik direktör Mustafa Akçay ile yaşadığı fikir ayrılığı nedeniyle görevinden istifa etmişti. Bu dakikada kulübe kırgınlığı başlayan Onur Kıvrak, sezonun tamamlaması ile kulüpten ayrılmaya karar verdi. Bir kalecinin gelişiminde en önemli faktörlerden biri olan ve adeta onların en yakını olan kaleci antrenörünün böyle bir sebepten dolayı gönderilmesine kızan Onur, bu hafta İbrahim Hacıosmaoğlu'nun şok talebi sonrası kesin kararını verdi.

        2

        Trabzon'dan gelen haberlere göre Onur'a tüm takıma imzalatması için "Kulüpten alacağım yoktur" belgesini veren Hacıosmanoğlu, zaten kulübe kırgın olan eldivenin takımdan iyice soğumasına sebep olmuştu. Daha önce de Tolga Zengin, aynı zamanda eski kaleci olan teknik direktör Şenol Güneş'le yolların ayrılması sonrası kulüpler bağlarını koparmaya karar vermişti. Daha önce Manchester United ile de adı anılan oyuncu için Avrupa'dan 2 ciddi talip var: Lazio ve Monaco.

        (Eurosport)

        3

        TRAORE HAREKATI
        Sarı kırmızılılar Drogba'nın yerine alacağı golcü için hedefini belirledi: Lacine Traore... Gelecek sezon 4. yıldızı takıp ve bu sene kaybedilen şampiyonluğu telafi etmek isteyen Galatasaray'da transfer gündemi çok yoğun. Drogba'nın yerine düşünülen forvet transferi için dün harekete geçen sarı kırmızılarda sıcak gelişmeler yaşanıyor. Mancini'nin listesinde olan Gabbiadini, Llorente ve Balotelli gibi isimlerle görüşen sarı kırmızılı yönetim, şimdi de Everton'da kiralık olarak forma giyen 2,03'lük Lacina Traore'yi gündemine aldı.

        4

        Fildişili oyuncu devre arasında Monaco'ya transfer olmuş ardından yine devre arasında Everton'a kiralanmıştı. Galatasaray, Lacina Traore'yi satın alma opsiyonu ile kiralık olarak kadrosuna katmanın planlarını yapıyor. Rusya Ligi'nde oynadığı 3 sezonda 31 gol atan Lacina Traore, uzun boyuna rağmen atletik ve hızlı yapısıyla teknik direktörlerin dikkatini çekti. Bonservis bedeli 10 milyon Euro olarak belirlenen Traore için Drogba'nın aracı olması Fildişili golcüyü ikna etti.

        (Eurosport)

        5

        ROBİNHO'YA RESMİ TEKLİF
        Diego’yu, Fenerbahçe’ye kaptırdığı için taraftarını üzen Beşiktaş, yeni bir bomba transferin peşine düştü. Siyah-beyazlı yönetim Milan’ın yıldız oyuncusu Robinho için İtalyan kulübüne resmi teklifte bulundu. Milan Başkanı Adriano Galliani ile görüşen siyah-beyazlılar, Robinho’nun kulübüyle prensip olarak her konuda anlaştığı ortaya çıktı.

        6

        ALTERNATİF BOL
        Yeni sezonda kadro kalitesi açısından Fenerbahçe ve Galatasaray’ın gerisinde kalmamak için transferde doğru adımlar atmaya çalışan Beşiktaş Yönetimi, Chelsea’den Demba Ba, Newcastle United’dan Pappis Demba Cisse ve Lyon’dan Gomis ile de flört ediyor. Robinho’nun dışında bu üç oyuncuya da öneride bulunan siyah-beyazlılar, gol sorununu bu şekilde çözümlemek istiyor.

        (Milliyet)

        7

        YILDIRIM'DAN TRANSFER KARARLARI
        Akşam Gazetesi yazarı Alaattin Metin, Aziz Yıldırım ve kurmaylarının transfer hakkında görüşmelerini anlattı. İşte o yazı:
        "Şimdi size basın toplantısında konuşulmayan, dünün perde arkasını anlatayım; Başkan Aziz Yıldırım'ın gazetecileri şaşırtan "Hoca, Diego ile yönetim mi anlaştı, sizin haberiniz yok mu" sorusunun detayı şöyle;"

        8

        Hani herkes, Ersun Yanal ile anlaşılacak mı, anlaşılmayacak mı tartışmalarının yapıldığı iki hafta önce meğer hoca işi bitmiş. Başkan Yanal’a "Diego'yu sormuş... İster misin?" demiş. O da yarım saat izin istemiş... Futbolcu için değil, bu sorunun "Gelecek sene de sen takımın başındasın" mesajından heyecanlanmış. Onbeş dakika sonra da başkanı arayarak "Hemen, teşekkür ederim" demiş...

        9

        Ayrıca bir gerçek daha var. O da Fenerbahçe Diego'u sezon ortasında Wolfsburg'da oynarken, Atletico Madrid'e kıralık gitmeden önce da almak istemiş. Bir gün ile kaçırmış... Aldığı para da şöyleymiş; 2.5 milyon euroyu Wolsburg, kalan 2.5 milyon euroyu da Atletico Madrid veriyormuş. Yani değeri 5 milyon euro... Bonservis bedeli de yok.

        10

        Kulüp KAP'a görüşmelerin devam ettiğini bildirdi. Ne zaman sonuçlanır! Benim bildiğim Aziz Yıldırım, inatçıdır. Kafasına koyduğunu yapar. Futbolcunun maçları bittikten sonra iş resmiyete dökülür. Resimler çekilip, Fenerbahçe forması giydirilir. Haziran sonunda da Türkiye'ye gelir. Eto'o'dan açılmışken; gelelim yabancı transferine; Başkan Aziz Yıldırım "Yalan yanlış yabancı transfer yazılmasından" rahatsız.. Şöyle anlattı;

        11

        "Seneye Diego var 1. Alves oynayacak. Alves oynar 2. Kuyt 3, Sow 4, Webo 5. Meireles'i daha söylemedik. Kanat oyuncuya ihtiyacımız olsa Stoch'u geri alırız... Bizim bu saatten sonra yabancıya değil, yerliye ihtiyacımız var.."

        12

        Bu arada Sow gündeme geldi. 15 milyon euro verildiği söylendi. Başkan, "Kulübe gelen bir teklif yok. Bu menajerlik kızıştırması. Bu parayı veren varsa veririz" dedi. Başkan da, Yanal da çok neşeliydi. Hatta başkan yöneticilerle oturarak 3 saat sohbet etti... İşin özü şu; Başkan hocaya güveniyor. Ne demişti! Sözleşmesi bitiği vakit Mayıs sonunda anlaşmayı imzalarız... Öyle de oldu. Futbolculara da güveniyor. Hepsi karakterli oyuncular, Diego ve alacağımız bir yerli oyuncu ile gelecek sene de şampiyon oluruz" diyor.

        13

        2. SEMİH VAKASI
        Fenerbahçe'nin alt yapısının yıldızı Semih Ergül takımdan ayrılabilir. Genç golcünün menajeri Fenerbahçe ile görüştüklerini ve oyuncunun Stuttgart'ın yanı sıra iki takımın daha peşinde olduğunu belirtti. Görüşmeler sonrasında golcünün menajeri önceliğin Sarı-lacivertli takımda olduğunu da ifade etti.

        14

        "HİÇBİR YERE GİTMİYORUM"
        Transfer döneminin flaş ismi Olcan Adın ilk kez konuştu... İddiaların doğru olmadığını ifade eden yıldız oyuncu, "Ben Trabzonspor'da mutluyum. Hiçbir yere gittiğim yok. Kimseye de söz vermedim. Zaten sözleşmem devam ediyor. Dedikodulara kimse inanmasın" dedi.

        (Fotomaç)

        15

        DZEKO VE GOMİS CEPTE
        Didier Drogba'nın ayrılmasının ardından golcü arayışlarına başlayan G.Saray, Balotelli'den Benzema'ya geniş bir liste oluştururken oyuncularla görüşmelere de başladı. Sarı-kırmızılı ekibin ilk temasa geçtiği oyuncuların başında Lyon forması giyen Bafetimbi Gomis ve Manchester City'de oynayan Edin Dzeko gelirken iki oyuncu ve menajerleriyle yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği bildirildi. Galatasaray'ın ayrıca ismi sır gibi saklanan Arjantinli golcü ile de görüştüğü oyuncuların maliyetinin ortaya çıkmasının ardından birisi üzerinde yoğunlaşılacağı kaydedildi.

        (Fotomaç)

        16

        EMENİKE GİDEBİLİR
        Diego ile oyun kurucu problemini çözen F.Bahçe, eldeki yabancılar için de planlar yapıyor. Sarı-lacivertli yönetim "Değerini bulan oyuncuyu satarız" diyerek İngiliz ekiplerinin takibinde olan Emmanuel Emenike'ye de mesajı yolladı. Ersun Yanal ile arasının iyi olmadığı bilinen Emenike'nin tecrübeli hocanın imza atmasından sonra gitmeye daha yakın olduğu da ifade ediliyor. Tottenham, M.City ve Everton'ın takibinde olduğu bilinen Emenike'nin Dünya Kupası'nda göstereceği performansa göre alıcısının çıkacağını hesaplayan yönetim "B planı" için de çalışıyor. Everton'ın geçen sezon Chelsea'den kiraladığı Romelu Lukaku'nun kulübüne dönmesi halinde Emenike için bastıracak.

        (Fotomaç)

        17

        YOKUŞ'UN SONU FLORYA
        Transfer için startı veren Galatasaray, Kayserispor'un başarılı oyuncusu Okay Yokuşlu'yu gündemine aldı. Orta sahaya takviye yapmayı planlayan sarı-kırmızılı yönetimin, 20 yaşındaki oyuncu için para+oyuncu takasını içeren bir teklif sunacağı ifade edildi. Yönetimin, PTT 1. Lig'e düşen Kayserispor yönetimi ile önümüzdeki günlerde masaya oturmaya hazırlandığı belirtiliyor.

        (Fotomaç)

        18

        TARIK VE İSHAK İLE YENİDEN
        Eskişehir'den Tarık Çamdal ve Karabük'te oynayan İshak Doğan, Galatasaray'ın gündeminde kalmaya devam ediyor. Devre arasında transferi gerçekleşmeyen iki oyuncu ve kulüpleriyle yeniden masaya oturacak olan sarı-kırmızılı kulübün, Eskişehir ve Karabük'e para ve takas teklif edeceği bildirildi.

        19

        SIRADA CANER VAR
        Ersun Yanal ile büyük bir adım atan F.Bahçe'de ikinci adım Caner Erkin'in imzası olacak. Tecrübeli oyuncu "Yurt dışı gibi bir isteğim yok" sözleriyle F.Bahçe'de kalacağının müjdesini vermişti. Başkan Aziz Yıldırım'ın Caner'in menajeri Batur Altıparmak'ı çağırıp yıllık 2.1 milyon euro'luk teklifi sunacağı belirtildi. Başkan Yıldırım'ın, "Daha çok parayı veren varsa gidebilirsiniz" diyeceği de öğrenildi. Caner bu rakama 'evet' diyecek gibi.

        20

        TOLGA ISRARI
        Başkan Aziz Yıldırım'ın, "Listede 1-2 de genç var" dediği isimlerden biri de Tolga Ciğerci. Hertha Berlin'de geçen sezon 19 maçta forma giyen 22 yaşındaki orta saha oyuncusun babası ile yapılan görüşmeler olumlu geçti. Tolga için kulübüne 1 milyon euro önerilecek.

        21

        ÇILDIRTACAK BRUMA PLANI
        Transferde ilk bombayı patlatmaya hazırlanan Galatasaray'ın, Beşiktaşlı yöneticilere “siz Rubin Kazan'la anlaşın, benimle anlaşmak kolay” diyerek tatil için Almanya'ya giden Gökhan Töre'nin bonservisi konusunda Rus ekibiyle ilk teması kurduğu bildirildi. Gökhan Töre için yapılan teklifin Rubin'in istediği 7.5 milyon euro'luk rakam yerine, Bruma olduğu iddiası ise ortalığı karıştırdı. Roberto Mancini'nin, “kanada oyuncu almamız gerek” diyerek Portekizli oyuncudan bir beklentisi kalmadığını ilan etmesinden sonra yönetimin de bir sezon daha kiralamayı düşündüğü Bruma'yı Rubin'e vererek Töre'yi almaya çalışacağı haberleri dolaşmaya başladı.

        (Fotospor)

        22

        SAMED FENERBAHÇELİ OLUYOR
        Mevlüt Erdinç, Deniz Yılmaz derken bir anda Fenerbahçe'nin transfer listesinde ilk basamağa yerleşen Samed Yeşil için Liverpool beklenmeye başlandı. Fenerbahçe'nin Samed'in menajeri Reza Fazelli'yi İstanbul'a davet ettiği ama İran asıllı menajerin şu anda Liverpool ile Emre Can'ın transferi için İngiltere'de bulunduğu bilgisi geldi. Fazelli'nin Samed için görüşmelerde bulunmak üzere İstanbul'a gelme konusunda sarı-lacivertlilere Pazartesi gününe randevu verdiği bildirildi. Samed'in işinin gelecek hafta Çarşamba gününe kadar sonuçlanması bekleniyor.

        (Fotospor)

        23

        DÖRT STOPER RADARDA
        Bu sezon Semih Kaya dışındaki stoperlerinden beklediği verimi alamayan Galatasaray teknik direktörü Roberto Mancini, yeni transferlerin ilk etap kampına yetiştirilmesini istediği öğrenildi. İstikrar yakalayamayan Aurelien Chedjou'ya alternatif arayan Mancini'nin, listesinde ilk sırada Davide Astori yer alıyor. Astori'nin alternatifleri ise River Plate'de forma giyen Eder Balanta, Botafogo'da oynayan Doria ve Anderlecht'te forma giyen Cheickh Kouyate.

        (Fotospor)

        24

        "G.SARAY'DAN KAÇMADIM"
        Galatasaray'dan kaçtığı söylenen Izet Hajrovic, konu ile ilgili FourFourTwo'ya konuştu. Bosna Hersek Milli Takımı'nın kampından bulunan oyuncu, parasını alamadığı için FIFA'ya başvurduğunu ancak Galatasaray'da kalmak istediğini ifade etti. Hajrovic, ayrıca takımda parasını alamayan tek isim olmadığını da belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ