Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe transfer, Galatasaray transfer, Beşiktaş transfer, rekor bonservis - Futbol Haberleri
        1

        CANER INTER'LE ANLAŞTI
        Fenerbahçe’de Teknik Direktör Ersun Yanal’dan sonra merakla takip edilen bir diğer konu da Caner Erkin’in takımda kalıp kalmayacağı... Başkan Aziz Yıldırım ile milli oyuncunun menajeri Batur Altıparmak’ın bugün yapacağı zirveden net bir sonucun çıkması bekleniyor. Camiayı yakından ilgilendiren bu toplantı öncesi İtalya’dan çarpıcı bir iddia geldi. Yıldız futbolcuya talip olan İnter’in Caner ile anlaşmaya vardığı ileri sürüldü.

        2

        Tuttosport Gazetesi yazarı Federico Masini, Caner ve İnter’in anlaşmaya vardığına yönelik olduğunu söyledi. Masini, “Bizim öğrendiğimiz iki taraf arasında bir ön anlaşma var. Ancak İnter biraz daha beklemek istiyor. Çünkü transferde başka öncelikleri bulunuyor. Bu bölgelere transfer yapıldıktan sonra sıra Caner’e gelecek” dedi.

        (Milliyet)

        3

        YANAL'IN SÖZLEŞMESİNDEKİ O MADDE
        F.Bahçe, geçen salı günü Ersun Yanal'la sözleşme imzalanacağını açıkladığında, sarı-lacivertli bir yönetici, sözleşmenin 1+1 yıllık olacağını bildirmişti. Ancak Yanal'la 2 yıllık bir kontrat yapıldı. Peki 1 gecede ne değişti? İşte perde arkası: Ersun Yanal ile başkan Aziz Yıldırım, geçen salı günü Yıldırım'ın ofisinde bir araya geldi.

        4

        Yıldırım'ın Yanal'a, "Yanında avukatların da olsun" demişti, ancak Yanal toplantıya yalnız geldi. Başkanın yıllık ne kadar ücret istediğini sorduğu Yanal, "Hiçbir şartım yok başkanım, siz neyi uygun görürseniz o olur" yanıtını verdi. Yanal sadece, "Ben bu takımla Şampiyonlar Ligi'nde de iş yapacağıma inanıyorum. Lütfen bunu değerlendirin" dedi.

        5

        Başarılı hoca, ardından da masada duran boş kağıdın altını imzalayıp başkana döndü ve "Üstünü siz doldurun" dedi. Yanal'ın hiçbir şart sunmayan tavrından çok etkilenen başkan, görüşmenin ardından 1+1 yıllık olarak düşündüğü sözleşme şartlarını avukatına değiştirtti. Yanal, sözleşmenin 2 yıllık olduğunu basının önünde öğrendi. Şampiyon hocanın, sözleşmesine "Kovulursam tazminat almam" şeklinde özel bir madde yazdırdığı da belirtildi.

        (Takvim)

        6

        MEVLÜT SAVAŞI
        Fenerbahçe ve Galatasaray transferde bir kez daha karşı karşıya geldi. 2 kulübün yöneticileri St.Etienne'de oynayan Türk yıldız Mevlüt Erdinç'i renklerine bağlamak için girişimlerini sürdürürken Galatasaray dün bir adım öne geçti.Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal dün yıldız futbolcunun menajeriyle 1 saate yakın bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme sonrasında taraflar el sıkışıp anlaştı. Sarı-Kırmızılı kulübün yıldız oyuncuyla yıllığı 2 milyon Euro'dan anlaştığı öğrenildi.

        7

        KULÜBÜNE 3.5 MİLYON EURO
        Galatasaray yıldız oyuncu için menajeriyle her konuda anlaşma sağladıktan sonra Başkan Ünal Aysal St.Etienne'ye bonservis bedeli olarak 3.5 milyon Euro teklif etti. Bu teklifi değerlendirmeye alan Fransız kulübü Fenerbahçe ile yapacağı son görüşmenin ardından kesin kararını verecek. Fenerbahçe ise bu gelişmeye rağmen Mevlüt'ü gelecek sezon takımda görmek ve ezeli rakipleri Galatasaray'a kaptırmamak için tüm hamleleri oynuyor. Fenerbahçeli yöneticilerin G.Saray'dan daha yüksek bir rakam önererek St.Etienne'yi bonservis bedeli konusunda ikna etmeye çalışacağı belirlendi.

        8

        MANDZUKİC'E DİEGO AYARI
        Yeni sezon öncesinde transfere erken başlayan Fenerbahçe'de Diego'nun borsaya bildirilmesinin ardından Mandzukic ismi hazırda tutuluyor! Bayern Münih ile yollarını ayırmak üzere olan Hırvat futbolcu için Chelsea ve Tottenham ile birlikte Fenerbahçe'nin devrede olduğu iddia ediliyor. Fenerbahçe bu transferi Emenike ve Sow'un satılması durumunda gerçekleştirecek. Bu süre zarfında hem Emenike ve Sow için gelen teklifler değerlendirilecek hem de Mandzukic ile temaslar sıcak tutulacak. Fenerbahçe yönetimi bu psikolojik tarafları da olan süreçte bir süre sonra Fenerbahçe'ye imza atacak olan Diego'yu da devreye sokacak. Brezilyalı Diego Ribas, Mario Mandzukic ile birlikte Bundesliga'da Wolfsburg'da forma giymişlerdi.

        9

        EMENIKE'NİN FİYATI HER AN ARTABİLİR
        Fenerbahçe yönetimi özellikle Katar'dan Sow için gelen 15 milyon Euro'luk teklifi beklemeye aldığı fiyatın 17-18'i bulması durumunda Senegalli yıldızı satabileceği ifade ediliyor. Emenike için de İngiltere'den teklifler var. Şu an için beklenen fiyat oluşmadı ama Dünya Kupası sırasında Fener'in istediği rakam her an verilebilir. Mandzukıc'in 20 milyon Euro bonservis bedeli bulunuyor. Ancak bu rakamın daha aşağıya düşme ihtimali yüksek görülüyor.

        (Takvim)

        10

        ROTA SERCAN
        Beşiktaş bir yandan yabancı golcü arayışlarını sürdürürken diğer taraftan Gökhan Töre'nin ayrılma ihtimalini düşünerek sağ kanat arayışlarını sürdürüyor. Siyah-Beyazlı yönetimin Alman ekibi Stuttgart'ta forma giyen Sercan Sararer'i gündemine aldığı ve bu oyuncu için 2.5 milyon Euro bonservis bedeli önerdiği öğrenildi. Alman kulübünün ise Beşiktaş'a henüz yanıt vermediği belirlendi.

        11

        İKİ YILDIZDAN BİRİ BİTECEK
        Yurt içi ve yurt dışında transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'ın hedefinde yerli kanat oyuncuları var... TFF'nin 5+3 kararından sonra bu bölgeye yurt içinden takviye yapmak isteyen Sarı-Kırmızılı yönetim, G.Antep'ten Turgut Doğan'la anlaşmıştı. Galatasaray şimdi de ikinci takviye için girişimlere hız verdi. Başkan Ünal Aysal'ın Trabzonspor'un yıldızı Olcan Adın ve sezonu Beşiktaş'ta kiralık geçiren Gökhan Töre'den birisini mutlaka bitirmek istediği öğrenildi. Başkan Ünal Aysal'ın bu konuyla bizzat ilgilendiği de gelen bilgiler arasında.

        12

        FARK 1 MİLYON
        Diego Ribas'ı Fenerbahçe'ye kaptıran Beşiktaş rotasını Van der Vaart'a çevirdi. Siyah-Beyazlı kulüpten uzun süre yıllık 4.5 milyon Euro isteyen Hollandalı futbolcu yapılan pazarlıklar sonrasında 3.5 milyon Euro'ya kadar indi. Siyah-Beyazlı yönetim Hamburglu futbolcuya 2.5 milyon Euro teklif etmesine rağmen Van der Vaart'ı kaçırmamak için bu rakamı 3 milyon Euro'ya kadar çıkarması bekleniyor.

        13

        İTALYANLARDAN BRİTOS İDDİASI
        Beşiktaş yabancı transfer girişimlerini sürdürürken İtalyan basınından çarpıcı bir iddia geldi. Serie A takımlarından Napoli'nin Uruguaylı stoperi Miguel Britos'un Beşiktaş'ın gündeminde olduğu öne sürüldü. Gazetelerde çıkan haberlerde 29 yaşındaki futbolcunun Siyah- Beyazlı takıma gitmeye sıcak baktığı öğrenildi. 3 yıldır formasını giydiği İtalya ekibi Napoli'de 62 kez forma giyen tecrübeli futbolcu fileleri 1 k e z havalandırdı. Gazeteler Britos'u Teknik Direktör Bilic'in de istediği ve yönetime önerdiğini iddia ederek, "Bu transfer her an bitebilir" yorumu yaptı.

        14

        BİSESWAR'A 1.5 MİLYON EURO
        Siyah-beyazlılar, teknik direktör Slaven Bilic'in raporu doğrultusunda sağ kanattaki alternatiflerini artırıyor. Yönetimin; Gökhan Töre ve Olcan Adın'ın transferi gerçekleşmemesi durumunda küme düşen Kayserispor'dan Biseswar'a 1.5 milyon euro ödeyip, Hollandalı oyuncuyu kadroya katmayı hesaplıyor. Bu da olmazsa siyah-beyazlılar Stuttgart'ta forma giyen Sercan Sararer için Alman ekibine 2.5 milyon euro verip işi bitirmek istiyor.

        15

        PODOLSKİ HAMLESİ
        Beşiktaş'ın milli yıldızı Gökhan Töre, tatil için gittiği Almanya'da transfer çalışması yapıyor.. Siyah-beyazlılarla kiralık sözleşmesi sona eren ve "Kulübüm Kazan'la anlaşın ben sorun çıkarmam" diyerek Almanya'ya giden Töre, burada Arsenal'de forma giyen Alman Milli Takımı'nın yıldızı Lukas Podolski ve Mahmut isimli Türk arkadaşı ile bir araya geldi. Töre, esprili ortamda, Podolski'ye "Ne zaman Türkiye'ye geliyorsun?" diye sordu, Alman oyuncunun cevabı ise, "Sen beni senin takıma ne zaman aldırıyorsun" oldu. Gökhan bunun üzerine, "Yarın başkanı arıyorum, senin Türkiye'de oynamak istediğini söylüyorum" esprisini patlattı. Töre'nin arkadaşı Mahmut da yakınlarını arayarak, "Podolski, Beşiktaş'a geliyor. Gökhan ikna etti" diyerek ortalığı şenlendirdi.

        (Fotomaç)

        16

        YENİ MODEL ASLAN
        Yeni sezona dair hazırlıklar yapan ve kafasında bir ilk 11 planı çıkaran G.Saray'ın hocası, defansı Astori ve Uğur Demirok ile takviye edecek. Orta sahada Tolgay Arslan’ı, sağ kanatta Gökhan Töre’yi düşünen Mancini, forvete ise Mevlüt’ün yanı sıra Gabbiadini’nin alınmasını istiyor. Umut'u gözden çıkaran Mancini, ileri uçta Burak ile birlikte üçlü bir rotasyon planlıyor. Bu isteklerini yönetime de ileten Mancini'nin Başkan Ünal Aysal'dan transferlerin gerçekleştirilmesi için söz aldığı öğrenildi.

        17

        KARTAL ROBİNHO İÇİN GÜN SAYIYOR
        Beşiktaş yönetiminin, Milan'ın yıldız oyuncusu Robinho için İtalyan kulübüne resmi teklifte bulunduğu; İtalyan kulübünün başkanı Galliani'nin de prensipte 'evet' yanıtını verdiği ortaya çıktı. Milan ile iki yıl daha sözleşmesi bulunan 30 yaşındaki Robinho'ya yeni sezonda Beşiktaş forması giydirmek isteyen yönetim, Milan kulübüyle bu oyuncuyu iki senelik kiralama konusunda görüştü. Galliani'nin de kabul ettiği teklife göre Beşiktaş yönetimi, Sambacıyı bir yılı opsiyonlu olmak üzere iki senelik kiralayacak.

        18

        FORVETE YILDIZ ALINACAK
        Ezeli rakipleri F.Bahçe ve G.Saray'ın gerisinde kalmamak için transferde doğru adımlar atmaya çalışan Kara Kartal, Robinho'nun teklifi kabul etmemesi durumunda rotasını Chelsea'den Demba Ba, Newcastle United'dan Pappis Demba Cisse ve Lyon'dan Gomis'e çevirecek. Brezliyalı yıldız Robinho'nun dışında bu üç oyuncuya da öneride bulunan siyah-beyazlılar, gol sorununu bu şekilde çözümlemek istiyor.

        19

        MEVLÜT GALATASARAY'DA
        Galatasaray transferde ilk bombayı patlattı ve Saint Etienne'in Türk golcüsü Mevlüt Erdinç'i renklerine bağladı. Buna göre Galatasaray üç yıllık sözleşme imzalayacağı Mevlüt Erdinç'e yıllık 2 milyon euro garanti para verecek. Başarılı futbolcu maç başı ise 15 bin euro alacak. Sarı-kırmızılı kulübün, Saint Etienne ile de daha önceden 3.5 milyon euro bonservis bedelinde anlaştığı bildirildi.

        (Fotomaç)

        20

        TRABZON'DAN GOMİS JESTİ
        Galatasaray'ın devreye girmesiyle birlikte Trabzonspor'un sarı-kırmızılı ekibe jest yaparak Gomis transferinden vazgeçtiği öne sürüldü. Sarı- Kırmızılılar, Gomis ile görüşüp, önemli ilerleme kaydetmişti. Ancak Cim Bom, Trabzonspor’un da Bafetimbi Gomis’i transfer etmek istediğini öğrenince geri adım attı. Ünal Aysal, kurmaylarına, “Trabzonspor bizim dost camialarımızdan biri. Onlar Gomis’ten vazgeçmediği sürece, biz bu oyuncuyla görüşme yapmayalım” talimatı verdi. Galatasaray, Bordo- Mavililer lehine bu oyuncuyla yaptığı görüşmeleri askıya aldı.

        21

        DİEGO'DAN SONRA BİR 10 NUMARA DAHA
        Diego’nun transferiyle orta alanın gücüne güç katan Sarı-Lacivertliler, yine bu bölge için çalışıyor. Teknik direktör Ersun Yanal’ın raporu doğrultusunda görüşmelerini sürdüren idarecilerin, Werder Bremen’in 24 yaşındaki yıldızı Mehmet Ekici’yle temasa geçtiği öğrenildi. Alman ekibinin gözden çıkardığı genç yıldız, yıllık 1.8 milyon Euro kazanıyor. Mehmet’le Fenerbahçe’nin dışında birçok Avrupa kulübünün de ilgilendiği belirtiliyor.

        (Fanatik)

        22

        WEBO'YA SÜRPRİZ TALİP
        Çaykur Rizespor, Fenerbahçe'nin başarılı forveti Pierre Webo'yla yakından ilgileniyor. Pawelek, Uche Kalu, Mutumba gibi yabancılarla yollarını ayıracak Karadeniz ekibi, İspanya'dan da teklifler alan Webo'yu renklerine bağlamak için operasyon başlattı. Kamerunlu yıldızın Sarı-Lacivertli takımda 1 yıl daha sözleşmesi var. Ancak Fenerbahçe, anlaşarak oyuncusuyla yollarını ayırmak istiyor. Webo da, düşünülmediği için başka bir ekipte top koşturmaya kararlı.

        23

        GÖKHAN İNLER BOMBASI
        Spor Toto Süper Lig'de bu sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve gelecek sezon da şampiyon olup ezeli rakibi Galatasaray'dan önce dördüncü yıldızı takmak isteyen Fenerbahçe, Diego'dan sonra bir oyuncuyu daha kadrosuna katmasına az kaldı. Her transfer döneminde adı Türk kulüpleri ile anılan Gökhan İnler bu sefer İstanbul'a ve Fenerbahçe'ye çok yakın.

        24

        30 yaşındaki oyuncuyu mutlaka kadrosuna katmak isteyen Fenerbahçe, oyuncuyu ikna etti ve yakında Napoli kulübü ile de masaya oturup bu transferi bitirecek. Napoli'nin Brezilyalı Ganso ile anlaşmasından dolayı İtalyan ekibinin Gökhan'ı elden çıkarmakta bu sefer zorluk çıkarması beklenmezken, iki ekibin 6 milyon Euro civarı bir bonservis bedelinde anlaşması tahmin ediliyor.

        (Eurosport)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ