Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Tümosan Konyaspor Torku Konyaspor, Torku Konyaspor kalanlar, Torku Konyaspor transfer - Tümosan Konyaspor Haberleri

        Torku Konyaspor Teknik Direktörü Bakkal, yeşil-beyazlıların "süper üçlü"sünün transferiyle ilgili, "Transferde son ana kadar ne olacağını bilemeyiz. Hleb, Gekas ve Djalma'nın takımda kalmasını istiyorum" dedi.

        Sezonu 42 puanla 11 sırada bitiren Torku Konyaspor, takımın gol ve asist yükünü çeken süper üçlüsü Theofanis Gekas, Djalma Campos ve Alexander Hleb'i mutlaka kadroda tutmak istiyor.

        Bakkal, yaptığı açıklamada, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de beklenen hedefe ulaştıklarını için mutlu olduklarını söyledi.

        Torku Konyaspor'a geldiğinde oyuncuların kendisine iyi reaksiyon gösterdiğini belirten Bakkal, "Takıma geldiğimde deplasmandan bir puan almış ekip vardı. Ben geldikten sonra 30 gol atıp, 10 puan topladık. Biraz daha ön alanda oynama çabamız, takım hüviyetine kavuşmamız ve yenilse bile taraftarına keyif veren futbolumuz başarıyı getirdi" diye konuştu.

        Bakkal, takımın başına geçtiğinden itibaren futbolcuların yeteneklerinin ortaya çıktığını dile getirdi.

        KİŞİLİKSİZ OYUN YERİNE POZİTİF MÜCADELE VARDI

        Futbolcuların takım olma yolunda hep beraber mücadele ettiklerini, kendisinin de bu sezondan keyif aldığına dikkati çeken Bakkal, şunları kaydetti:

        "Bu sene bizim için önemli olan Konya'nın gelecek yıl süper ligde mücadele etmesiydi. Maçlarda da bunu çok istedik. Hücum bölgelerinde daha çok oynadık. Korkak ve kişiliksiz oyun yerine, oynadığımız maçlardaki pozitif oyun ve gol yollarındaki çok adamla gitme düşüncesi bizi ön plana çıkardı. Açıkçası keyif vermeye başladık. Bu durumu da yönetimimiz, ben ve takımımız hep birlikte başardık."

        "FORVET, STOPER VE KALECİ TRANSFER ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"

        Bakkal, sezonun bitmesinin ardından transfer çalışmalarına başladıklarını ifade etti. Sezon boyuncu Hleb, Djalma, Gekas ve Hasan Kabze'nin hücum anlamında çok güzel işler başardığını işaret eden Bakkal, şöyle devam etti:

        "Hleb, Djalma, Gekas ve Hasan Kabze'nin takıma pozitif etkisi ve gol yollarındaki becerisi ayrı bir Torku Konyaspor ortaya çıkardı. Mevcut oyuncuların üstüne daha iyi oyuncular alıp, yeni stadımızla iyi bir takım oluşturacağız. Transferde son ana kadar ne olacağını bilemeyiz. Ancak; Hleb, Gekas ve Djalma'nın takımda kalmasını istiyorum. Gönül ister ki bütün oyuncuları takımda tutalım. Bahsettiğimiz oyuncuların takımda kalmaması ihtimaline karşı, alınacak futbolcuların da en az bu 4 oyuncu kadar takıma coşku ve heyecan veren kalitede olması gerekiyor."

        "İYİ TAKIM İÇİN DE ISRARCI OLUNMASI GEREKİR"

        Bakkal, Konya'da çok mutlu olduğuna vurgulayarak, "Yeni sezonda ligi çok rahat konumda bitirmek istiyorum. Benim burada kalmamın önemli olmasının yanı sıra iyi takım yaratmak çok daha önemli. Kalmam için ne kadar ısrarcı oldularsa iyi takım yapmada da herkesin bu kadar ısrarcı olması gerekiyor" ifadeleri kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ