Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Salih Uçan Bucaspor, Salih Uçan transfer, Salih Uçan Roma - Fenerbahçe Haberleri

        Bucaspor'un 2008 yılında Marmaris Belediyespor'da keşfedip vitrine çıkardıktan sonra 2012'de 1.5 milyon Euro artı Okan Alkan'ın bonservisi karşılığında Fenerbahçe'ye sattığı Salih Uçan'a Serie A takımlarından Roma talip olurken, genç futbolcunun transferi İzmir'de yeni bir polemik başlattı.

        Bucasporlu yöneticiler, Salih'in satışı sırasında yapılan anlaşma gereği bir başka kulübe transfer olması halinde kendilerine yüzde 10 pay verileceğini hatırlatıp, Fenerbahçe'nin Roma'dan istediği 12 milyon euronun yüzde 10'u olan 1.2 milyon euroya şimdiden göz dikti.

        Ancak Salih'in Fenerbahçe'ye satışından gelen paranın yüzde 25'i, Buca Futbol Akademisi'ne aktarılmadığı için sarı-lacivertli kulüpten ayrılıp, Altınordu AŞ'ye başkan olan Seyit Mehmet Özkan farklı iddiada bulundu. Kısa süre önce gazetecilerle yaptığı bir sohbette Bucaspor'un Salih'in transferinden pay alamayacağını dile getiren Özkan, "Sözleşme imzalamaya gittiğimizde o dönem Fenerbahçe Futbol Şube Başkanı olan Ali Yıldırım, '17 yaşında çocuğa 1.5 milyon Euro ödüyoruz. Bir de satışından pay veremeyiz' deyince o madde sözleşmeye yazılmadı" iddiasında bulundu.

        Salih Uçan'ın satıldığı dönemde başkan olan Mehmet Bektur ise, Seyit Mehmet Özkan'ın iddiasının doğru olmadığını söyledi. Genç futbolcunun satış sözleşmesini Bucaspor adına kendisinin imzaladığını hatırlatan Mehmet Bektur, "Kimin neyi iddia ettiği önemli değil. Biz sözleşmeye bu maddeye koydurduk. Yasal haklarımız ortada. Fenerbahçe Salih'i hangi kulübe ve kaça satarsa satsın, bonservis bedelinin yüzde 10'unu Bucaspor'a ödemek zorunda" şeklinde konuştu.

        Bucaspor'un mevcut yöneticileri de sözleşmede söz konusu maddenin yer aldığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ