Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe andre santos fenerbahçe, andre santos flamengo, - Fenerbahçe Haberleri

        2009-11 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen Andre dos Santos, rakip futbolseverlerin bile takdirini kazanmıştı. Ancak 3 Temmuz’da patlayan şike skandalı sonrası sambacı takımdan ayrıldı.

        31 yaşındaki sol bek önce Arsenal’e, oradan Gremio’ya gitti. Şu anda Brezilya’nın Flamengo ekibinde ter döken Brezilyalı oyuncu taraftarları heyecanlandıracak açıklamalar yaptı.

        İşte başarılı futbolcunun sözleri:

        'FENERBAHÇE, ARSENAL’DEN BÜYÜK’

        “F.Bahçe’den ayrılmamın tek sebebi Şampiyonlar Ligi’nden men edilmeleriydi. Şike skandalı sebebiyle o arenada boy gösteremeyeceğim için ayrıldım. Yoksa Arsenal’i, F.Bahçe’den daha büyük görmüyorum. Hala İstanbul’u unutamıyorum. Gördüğüm en muhteşem şehir. Herkes futbola aşık. Sevildiğinizi her yerde hissediyorsunuz. Alışmamak imkansız. Dünya Kupası’ndan sonra geri döneceğim. Fakat adresim Fenerbahçe olur mu bilemem.”

        ‘EN İYİLER EMRE, ARDA VE SEMİH’

        “Gördüğüm en iyi Türk futbolcular Emre Belözoğlu ve Arda Turan. Emre ile zaten beraber oynadık. Arda ise Atletico Madrid’de yaptıklarıyla kendini kanıtladı. En iyi forvet derseniz cevabım Semih Şentürk olur. Haftalarca kulübede otursa bile kendini hazır tutan, hızlı düşünen, ayaklarına hakim ve her an golü koklayan bir oyuncu.”

        ‘ALEX GERİ DÖNECEKTİR’

        “Alex de Souza gördüğüm en akıllı futbolcu. Canlı olarak izlediğim mevkisindeki en iyi oyuncu. Özel bir ilgiyi hak ediyor. Fenerbahçe’den isteyerek ayrılmadı. Birileri onu zorladı. Ama taraftar bunu anlıyor ve ona hala çok değer veriyor. Bu nedenle şampiyonluk gününde bile onun adını haykırdılar. Teknik adam ya da yönetici olarak elbet geri dönecektir.”

        ‘YETENEK DEĞİL FİZİK ÖNEMLİ’

        “Türk futbolunun daha büyük başarılar elde etmesi için oyuncuların güçlü olması gerekiyor. Fiziğiniz güçlü değilse, ne kadar yetenekli olursanız olun başarı kazanamazsınız. Çünkü futbol çok sert oynanıyor. Daha fazla Türk futbolcusu Avrupa’ya transfer olmalı. Gerçi Türkiye Ligi de çok kaliteli. Artık herkes Türkiye’yi de takip ediyor.”

        ‘MELO’YU TANIMIYORUM’

        “Futbol dünyasında birçok kişi Felipe Melo’dan hoşlanmıyor. Brezilya Milli Takımı’nda çok kısa süre beraber oynamıştık. Ama buna rağmen kendisini çok iy tanıdığımı söyleyemem. Yaptıklarını herkes izliyor. Gerçekten hoş şeyler değil ama onun hakkında konuşabilecek son insanlardan biri benim. Çünkü yakından tanımıyorum.”

        ‘BEN KISACA MAHMUT’

        “Facebook ve twitter üzerinden bana sevgilerini ileten tüm Türk taraftarlara teşekkür ediyorum. Umuyorum yakında geri döneceğim. Türkiye’de bu kez uzun süre kalmak istiyorum. Yasalar imkan verirse vatandaşlık ve pasaport da almak isterim. Türkiye’ye aşığım. Böyle bir şeye hayır diyemem. İsmim de sanırım Mahmut olur.”

        (AMKSpor)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ