Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray galatasaray zam, galatasaray sözleşme, galatasaray sözleşme bedelleri, - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR / Oğuzhan AKGÖL

        G.Saray, dış transferde olduğu gibi iç transferde de eli açık davranıyor. Nikah tazelenen 6 oyuncu hatrı sayılır zammı kaptı Mancini döneminde gelen 9 genç oyuncunun bonservisine 20 milyon Euro’ya yakın para verilirken, bunlardan sadece Telles’in verim sağlaması tartışma yaratmıştı.

        Mali Fair Play kapsamında 200 bin Euro para cezası kesilmesi, G.Saray’da ‘kemer sıkma politikası’nı başlatı. Ancak bu durum iç transfere yansımadı. 6 isimle sözleşme imzalanırken ciddi zamlar yapıldı.

        BURAK YILMAZ: 2 milyon 300 bin Euro kazanıyordu. 2 yıllık kontrat, 5’e çıktı. 450 bin Euro zam aldı ve ücreti 2 milyon 750 bin Euro’ya yükseltildi. Garanti ücretine her yıl 50 bin Euro zam gelecek. Maç başı da 20 bin Euro’dan 25’e çıktı.

        SELÇUK İNAN: 5 yıllık nikah tazeledi. 2 milyon Euro’luk garanti ücreti, 2 milyon 750 bin Euro’ya çıkarıldı. O da Burak gibi her yıl 50 bin Euro zam alacak. Maç başı ücreti de 25 bin Euro’ya yükseltildi.

        MUSLERA: 2 milyon Euro kazanıyordu. Sözleşmesinin son 2 yılında kontrat şartları değiştirildi, 4 yıl için müthiş bir iyileştirme yapıldı: İlk yıl için 2 milyon 750 bin Euro olan ücret, sonraki yıllar 3 milyon 575 bin Euro’ya yükseltildi.

        SEMİH KAYA: 4 yıllık mukavele imzalandı. 1.5 milyon Euro’luk garanti ücreti, her yıl 100’er bin Euro artacak. Eski garanti ücreti 1.4 milyon TL’ydi.

        ERAY İŞÇAN: 3 yıllık sözleşmesi değiştirildi, artı 1 yıl daha kontrat yapıldı. 72 bin liralık garanti ücreti, yüzde 900’lük zamla 700 bin TL’ye çıktı. Her yıl da 100 bin TL artış sağlanacak. Maç başına 15 bin TL alacak.

        YEKTA KURTULUŞ: Sözleşmesi üç yıla çıkartıldı. Yüzde 50 zamla, garanti ücreti 1 milyon Euro’ya yükseltildi. Bu maaşına her yıl 100 bin Euro eklenecek. Maç başı ise 15 bin Euro alacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ