Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Trabzonspor’un şike davası kapsamında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da arasında bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanması kararına yaptığı itirazı reddetti - Fenerbahçe Haberleri

        İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz Haziran ayında şike davasında aldıkları cezalar kesinleşen Aziz Yıldırım ile birlikte bazı şüphelilerin yaptığı "Yeniden yargılama" ve "İnfazın ertelenmesi" başvurularını karara bağlamış ve bu talepleri kabul etmişti.

        Bunu üzerine Trabzonspor ve Bucaspor, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Abdulah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl'ın "Yeniden yargılama" ve "İnfazın ertelenmesi" taleplerinin kabul edilmesi kararına itiraz etti

        ÜÇ AY SONRA REDDETTİ

        Bu itirazları 1 Eylül tarihinde karara bağlayan mahkeme, Trabzonspor ve Bucaspor'un itirazlarını reddetti. İki kulübün itirazlarını reddeden mahkeme, dosyayı bir üst mahkeme olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yollamaya karar verdi

        MAHKEMENİN KARARINI BİR ÜST MAHKEME DEĞERLENDİRECEK

        İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Trabzonspor ve Bucaspor'un itirazının mahkemece reddedilme kararırın yerinde olup olmadığına önümüzdeki günlerde karar verecek.

        TRABZONSPOR'DAN AÇIKLAMA

        Trabzonspor Kulübü, "Futbolda şike" davasına bakan mahkemenin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılanması yönündeki karara yaptıkları itiraza ilişkin, "İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sadece Trabzonspor'un değil, tüm itiraz edenlerin itirazı üzerine kararını değiştirmeye lüzum görmemiş olup, dosyanın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar vermiştir" dedi.

        Trabzonspor Hukuk Kurulu tarafından bordo-mavili kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, şike davasında, Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu bazı kişilerin yeniden yargılaması konusundaki itirazlarla ilgili olarak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 1 Eylül'de verilen kararın "yaygın basın tarafından, her zaman olduğu gibi çarpıtılarak ve eksik olarak verildiğini" ileri sürüldü.

        İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "şike" davasında bazı sanıklar yönünden "yeniden yargılama taleplerinin kabul edilebilir olduğuna" dair karar vermesi üzerine Trabzonspor ve Bucaspor kulüplerinin bu karara itiraz ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 268. maddesi gereğince mahkeme kararlarına karşı itiraz, kararı veren merciye verilecek bir dilekçe ile yapılır. Kararına itiraz edilen mahkeme, (İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi) itirazı yerinde görürse kararını düzeltir; yerinde görmezse en çok üç gün içinde, itirazı incelemeye yetkili olan merciye (İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi) gönderir. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sadece Trabzonspor'un değil, tüm itiraz edenlerin itirazı üzerine kararını değiştirmeye lüzum görmemiş olup, dosyanın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar vermiştir. CMK gereği itirazları inceleyecek olan merci İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi olup, bu mahkemece henüz bir karar verilmemiştir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ