Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor SİYASETİN SPORCULARI - Gündem Haberleri

        AKP

        HAMZA YERLİKAYA:

        1976 İstanbul doğumlu. Grekoromen güreşte Uluslararası Güreş Federasyonu tarafından "asrın güreşçisi" unvanı verildi. Türkiye'ye iki kez olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonlukları yaşatan Yerlikaya, faal sporculuk hayatını sürdürüyor.

        HİLMİ GÖKÇINAR:

        1959 Ankara doğumlu. Uzun süre Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan ANFA'nın genel müdürlüğü görevinde bulundu. Süper Lig'de mücadele eden Ankaraspor Kulübü'nün başkanlığını 3 yıl yürüttü.

        CHP

        EROL KOYUNCU:

        1966 Hopa doğumlu. Güreşte grekoromen stilde başarılı bir sporculuk hayatı geçirdi. Dünya ve Avrupa'da başarılar elde etti. Faal spor yaşamına son verdikten sonra Milli Takım'a antrenör olarak hizmet etmeye devam etti.

        AYSEL SADAK İLTAŞ:

        1963 Kars doğumlu. Güreş Federasyonu Basın Kurulu üyesi olan İltaş, 1985'ten bu yana çeşitli kurumlarda çalıştı. İltaş, TRT Haber Dairesi Başkanlığı'nda muhabir olarak görev yapıyor.

        DP

        KENAN NUHUT:

        1956 Çorum doğumlu. Uzun yıllar Türk halterine genel sekreter ve federasyon başkanı olarak hizmet veren Nuhut, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcılığı da yaptı. Nuhut, 2002 genel seçimlerinde DYP'den Çorum 1. sıra milletvekili adayıydı.

        ENDER ALKOÇLAR:

        1966 Bursa doğumlu. Çeşitli branşlarda sporcu ve yönetici olarak görev yapan Alkoçlar, Ralli Türkiye şampiyonu. 1992 - 1994 arasında Bursaspor Kulübü'nde yöneticilik yapan Alkoçlar, 2 senedir Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi.

        VEDAT BAYRAM:

        1956 Niğde doğumlu. Spora boksla başlayan Bayram, 1986'da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne girdi. 1996'da İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü oldu. 100 Gönüllü 100 Spor Tesisi projesi ile İstanbul'un tesis yönünden zenginleşmesine katkı sağladı.

        MHP

        NAİM SÜLEYMANOĞLU:

        1967 Mestan doğumlu. Bulgaristan'da başladığı halter yaşamını Türkiye'de sürdürdü. 3 kez olimpiyat şampiyonu oldu. Rekorlar kıran Süleymanoğlu, Uluslararası Halter Federasyonu Asbaşkanlığı görevini yaptı. Türkiye Halter Federasyonu Asbaşkanı.

        MAHMUT DEMİR:

        1970 Amasya doğumlu. Güreşte serbest stilde olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonluğu olan Demir, Üstün Hizmet Madalyası sahibi. Amasya Şekerspor Güreş Kulübü Başkanı, Suluova Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu üyesi ve Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı.

        HÜSNÜ CAN:

        1947 Ankara doğumlu. Voleybolda Milli Takım seviyesine kadar yükselen sporculuğunun sonrasında, antrenörlük ve 9 yıl federasyon başkanlığı yaptı. Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı görevini milletvekili aday adaylığı nedeniyle bıraktı.

        SAFFET SANCAKLI:

        1966 Yugoslavya doğumlu. Sırasıyla Kültürspor, Vefa, Beşiktaş, Eskişehirspor, Konyaspor, Sarıyer, Kocaelispor, Galatasaray, Fenerbahçe ve Konya Kombassanspor'da forma giydi. 23 kez A Milli oldu. 1999'da futbolu bıraktı. İstanbulspor'un sportif danışmanı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ